Oficial guvernamental: Autostrada Sibiu-Piteşti nu poate fi gata în 2020Cătălin Drulă, consilier al premierului pe probleme de infrastructură, a vorbit despre stadiul principalelor proiecte de autostrăzi. Referindu-se la problemele majore de pe autostrada Sibiu-Piteşti, el a afirmat că lucrările nu pot fi gata în 2020, ci mai degrabă în 2023.

Oficial guvernamental: Autostrada Sibiu-Pitesti nu poate fi gata in 2020
Oficial guvernamental: Autostrada Sibiu-Piteşti nu poate fi gata în 2020

"Nu e vorba despre un SF prost făcut, el nu e făcut. Trebuia să fie gata în 15 decembrie pe secţiunile din capete. Ce s-a făcut e foarte puţin, e realizat doar 20% din ce trebuia realizat pe capete, 5% pe întregul contract. Lucrările sunt de o calitate foarte slabă şi cu întârzieri foarte mari. Sper ca săptămâna viitoare să fie luată o decizie privind continuarea contractului.

Pe capete este o bucăţică foarte mică realizată.

În 2017, pe secţiunile din capete, pot începe lucrările poate la final de an.

Studiul de fezabilitate este foarte detaliat, practic se predă un proiect la cheie pe care poate începe construcţia. Este proiectul unei autostrăzi prin munţi. Aceste fel de proiect nu s-a mai făcut în România de o asemenea anvergură, e nevoie şi de oameni calificaţi.

Dacă decizia e să se rezilieze contractul trebuie găsit un alt consultant.

Caietul pentru această licitaţie a fost pregătiti într-un an. Nu s-au păstrat durata de 23 de luni - probabil din motive politice - şi valoarea estimată a acestui studiu. Lansarea licitaţiei care ar urma dacă aceasta e decizia sper să se facă în condiţii adecvate, nu e vorba de mai repede sau mai încet.

În scenariul cel mai optimist ar putea începe pe capete în 2017 - 2018 şi pe întregul traseu în 2019. Nu e posibil să fie finalizată în 2020, mai degrabă în 2023 dacă toate merg bine", a declarat Cătălin Drulă, consilier al premierului pe probleme de infrastructură, citat de digi24.ro. 

Sibiu-Piteşti este una din cele mai aşteptate autostrăzi din România, inclusiv de către cea mai mare companie din România, Dacia, care este şi cel mai mare exportator la nivel naţional. Lucrările ar urma să înceapă anul viitor, întâi 10 kilometri dintre Sibiu şi Boiţa şi 31 de kilometri dintre Piteşti şi Curtea de Argeş.

Potrivit Master Planului pentru Transporturi, costul pe kilometru pentru cele două tronsoane variază între 6 şi 8,7 milioane de euro.

Etichete: autostrada Sibiu Piteşti, Cătălin Drulă, gata autostrada sibiu pitesti, inaugurare

0/1 COMENTARII
SIBNET
23 ian 06:58
+0
VOTURI
-0
In alta ordine de idei, daca iubiti cartile si doriti sa va dezvoltati propria afacere in domeniul pietei electronice de carte, cereti informatii suplimentare la sibnet@usa.com.
Veti obtine informatiile necesare, sub forma unui curs pe care il veti primi gratuit pe adresa de e-mail. Nu trebuie sa investiti. Tot ce aveti nevoie este un calculator, conexiune la internet si dorinta de a face parte dintr-un proiect absolut minunat.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE