Oficial NATO: Datoria Alianței este să apere România când Rusia amenințăȘeful Comandamentului NATO de la Napoli, aflat într-o vizită în România, a declarat că rușii cunosc suficientă fizică şi destulă geometrie ca să îşi dea seama că scutul antirachetă de la Deveselu nu este o bază militară ofensivă.

Oficial NATO: Datoria Aliantei este sa apere Romania cand Rusia ameninta
Oficial NATO: Datoria Alianței este să apere România când Rusia amenință

Amiralul american Mark Ferguson a declarat, într-un interviu pentru Digi24, că înfiinţarea Centrului Multinaţional NATO, dar şi a Centrului de Integrare a Forţelor NATO în București sunt cât se poate de importante pentru Alianță.

„Centrul de integrare a forţelor NATO are rolul de a permite ca militarii NATO să poate fi dislocaţi în această regiune, în cazul unor probleme în această zonă. Centrul multinaţional din sud este o organizaţie mai mare. Aceasta este creată să comande forţele NATO dislocate în România pentru apărarea colectivă. Toate au fost stabilite la summitul din Ţara Galilor, în urma politiciii stabilite de 28 de ţări membre NATO, în ceea ce priveşte politica de schimbare a Alianţei, pentru a o face mult mai operativă ţinând cont de problemele de securitate cu care ne confruntăm", a adăugat Mark Ferguson.

Mark Ferguson a declarat că NATO a ales  România pentru că este poziţionată strategic pentru Alianţă. "Am ales România pentru că a fost un partener strategic în ceea ce priveşte dezvoltarea diferitelor proiecte. Şi pentru că infrastructura şi zonele operaţionale ne-au avantajat să facem această dislocare.", a spus Ferguson.

"Este foarte important faptul să demonstrăm că Alianţa se schimbă. Devine mai flexibilă, poate răspunde mult mai prompt.", a mai menționat șeful Comandamentului NATO de la Napoli.

Etichete: amenințări, amiral, Bucureşti, comandament, deveselu, Mark Ferguson, Napoli, NATO, România, rusia, strategic

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE