Ofițeri străini, ŞCOLIŢI de Jandarmeria RomânăOfițeri din nouă state vor urma, timp de trei luni, cursurile Şcolii de Aplicaţie pentru Ofiţeri „Mihai Viteazul" a Jandarmeriei Române.

La Şcoala de Aplicaţie pentru Ofiţeri „Mihai Viteazul" a Jandarmeriei Române, a avut loc, joi, festivitatea dedicată deschiderii Cursului Superior Internaţional, cu participarea unor ofițeri aparţinând structurilor interne de securitate din 9 ţări - Franţa, Iordania, Madagascar, Maroc, Republica Serbia, Republica Moldova, Tunisia, Ucraina și România.

"Doresc să subliniez faptul că dumneavoastră, domnilor cursanți, faceți parte din prima promoție care va primi o diplomă de absolvire recunoscută de către Departamentul Operațiuni de Menținere a Păcii al ONU, ca urmare a demersurilor întreprinse de Jandarmeria Română", a declarat colonelul Robert-Iulian Vîță, adjunct al inspectorului general al Jandarmeriei Române, la deschiderea oficială a Cursului Superior Internaţional.

Cursul, aflat la a XIII a ediţie, se derulează pe parcursul a trei luni și are ca scop pregătirea ofiţerilor din forţele de securitate internă ale acestor ţări (jandarmerie, poliţie) pentru a ocupa funcţii într-un stat major internaţional în cadrul unor operaţiuni de menţinere a păcii sub mandat ONU a căror limbă oficială de lucru este limba franceză, se arată într-un comunicat de presă remis B365.ro de Jandarmeria Română.

Obiectivele esenţiale ale Cursului Superior Internaţional vizează:

- îmbogăţirea cunoştinţelor profesionale în domeniul operaţiunilor de menţinere a păcii sub mandat ONU;

- deprinderea şi perfecţionarea tehnicilor şi a metodelor de lucru într-un stat major internaţional;

- perfecţionarea cunoştinţelor de limbă franceză, facilitarea cunoaşterii reciproce şi a relaţiilor interpersonale între stagiari.

Etichete: cursuri, Jandarmeria Română

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE