Olimpica din București care și-a pierdut viața la Bușteni avea alcoolemie 0,9/1000Eleva în vârstă de 13 ani care a murit în tabără la Buşteni, după ce a căzut de la etajul al treilea al vilei în care era cazată, avea o alcoolemie de 0,9 la mie, au stabilit medicii legişti, potrivit unor surse din Poliţie.

Eleva de 13 ani a murit dupa ce a cazut de la etajul 3 in tabara
Eleva de 13 ani a murit dupa ce a căzut de la etajul 3 în tabără

Sursele citate au precizat că alcoolemia de 0,9 la mie a fost stabilită la momentul autopsiei, dar vor fi făcute şi alte analize, standard, dar mai dificil de realizat decât în mod obişnuit, în condiţiile în care fata a stat foarte multe ore în frig, informează Mediafax.

Analizele vor fi făcute pe baza probelor prelevate şi, totodată, vor fi audiate persoanele care au vazut-o ultima dată şi care ar putea să spună ce fel de băuturi ar fi consumat aceasta şi în ce cantitate, mai spun sursele citate.

Totodată, medicii legişti au stabilit, în urma necropsiei, că decesul fetei a fost violent, fiind cauzat de un şoc traumatic şi hemoragic, adolescenta având mai multe leziuni interne.

Marţi dimineaţă, adolescenta de 13 ani, elevă în clasa a VII-a la Şcoala nr. 56 "Jose Marti" din Bucureşti, care se afla în tabără la Buşteni, a fost găsită în apropierea zidului vilei unde era cazată, în comă profundă şi şoc hipotermic, cu o temperatură a corpului de 19,5 grade.

Fata, despre care medicii spun că avea politraumatisme ca urmare a căderii de la înălţime, a fost transportată la spitalul din Sinaia. La scurt timp după ce a fost adusă la spital, eleva a făcut stop cardio-respirator, medicii reuşind să-i repornească inima după câteva ore de masaj cardiac extern. Timp de câteva ore inima fetei a bătut singură, însă fata respira cu ajutorul aparatelor. Marţi seară, fata a murit, după ce a făcut un nou stop cardio-respirator.

Fata se afla, alături de alţi 21 de elevi olimpici la matematică, într-o tabără organizată de o asociaţie nonprofit care aparţine unui profesor pensionar din Zalău. Profesorul, Mircea Lascu, s-a retras din învăţământ în 1993 pentru a se ocupa de editura pe care a înfiinţat-o - Gil -, el fiind cunoscut pentru iniţiative de promovare a performanţelor copiilor.

Potrivit datelor postate pe internet de profesorul Mircea Lascu, care s-a ocupat de organizare, la tabăra de la Buşteni au fost acceptaţi elevi din clasele a VII-a, a VIII-a, a IX-a şi a X-a, însoţiţi de cadre didactice, programul incluzând zilnic şase ore de matematică, nivel avansat, pentru fiecare copil părinţii plătind 1.500 de lei. Tabăra a început pe 3 ianuarie şi urma să se încheie pe 12 ianuarie.

Rozica Ştefan, directorul Şcolii generale nr. 56 "Jose Marti" din Bucureşti, unde era elevă fata de 13 ani, a declarat, marţi, că tabăra respectivă nu este organizată de unitatea de învăţământ, care nu are cunoştinţă despre aceasta.

Ea a precizat că în incinta şcolii nu a fost niciun anunţ despre această tabără, iar trimiterea elevilor în această tabără este "categoric" opţiunea părinţilor.

Procurorii Parchetului Judecătoriei Sinaia au deschis, miercuri, dosar de urmărire penală pentru ucidere din culpă în acest caz, fiind vizate persoanele care au organizat tabăra şi care îi supravegheau pe copii.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Prahova, Daniel Radu, a declarat că "a fost deschis un dosar penal pe numele profesorului supraveghetor, dosar care se află la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sinaia".

La rândul său, şeful Parchetului de pe lângă Judecătoria Sinaia, procurorul-şef Iulian Văduvan, a declarat corespondentului MEDIAFAX că este vorba despre un dosar de urmărire penală pentru ucidere din culpă şi că cercetările sunt desfăşurate de către Poliţia Buşteni, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sinaia.

Reprezentantul Parchetului a precizat că în acest dosar sunt cercetaţi cei care îi supravegheau pe elevii aflaţi în tabără, însă nu a precizat numele vreunuia dintre profesori şi nici nu a făcut publice alte date.

Etichete: a murit, alcoolemie, busteni, tabără

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE