Om al străzii, din București, arestat la domiciliuPoliţiştii bucureşteni au avut parte, la începutul săptămânii de o surpriză de proporții. Un echipaj a găsit întâmplător un om al străzii care era de fapt....arestat la domiciliu. Cum nu are locuinţă, ci stă pe străzi, bărbatul a fost dus la un adăpost pentru cei fără locuinţă. Până când poliţia va lua o decizie, tânărul suspectat de furt primeşte un tratament preferenţial. Stă singur în cameră şi primeşte mâncare caldă de trei ori pe zi.

Om al strazii, din Bucuresti, arestat la domiciliu
Om al străzii, din București, arestat la domiciliu

Luni, un echipaj de poliţie din Bucureşti a observat un tânar ce părea suspect deoarece căra o butelie de gaz. Legitimat, bărbatul s-a dovedit a fi un personaj cercetat pentru furt şi care trebuia sa fie în arest la domiciliu. Dar cum, în realitate, domiciliul declarat era unul fictiv, bărbatul de 23 de ani a fost dus la Centrul de Servicii Sociale "Sf. Ioan".

„Are documente, dar este un om al străzii. Scrie o adresă pe buletin, dar e ultima lui adresă, unde a locuit. Apropiaţi nu are, nu are aparţinători. Îl putem ţine până când vorbim cu cei de la Poliţie şi o să spună ce vor să facă cu el în continuare. Deocamdată, pe perioada iernii şi apoi o să vedem ce putem să facem. Este o situaţie unică, este un caz mai special, cum aţi zis şi dumneavoastră, e prima dată când vedem un astfel de caz”, a spus Ionuţ Voicu, coordonatorul centrului, potrivit Digi24. 

 „Este la izolare acum, până vom tranşa cu birourile juridice astăzi dacă îl vom putea ţine în continuare acolo sau nu”, a explicat și Cosmina Simean, director DGASMB. 

Spre deosebire de ceilalţi oameni ai străzii care stau câte cinci în cameră, suspectul "arestat la domiciliu" a fost cazat singur.

Bărbatul riscă acum o măsură mai dură, cum ar fi arestul preventiv, pentru că a minţit în faţa instanţei cu privire la domiciliul său. Procurorii vor decide dacă fac sau nu această solicitare instanţei. Deocamdată, responsabilii de la centrul social nu îl pot nici păzi, nici opri să plece de acolo.

 

Etichete: arest la domiciliu, furt, om al străzii, poliţişti

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE