Ombudsman-ul Parlamentar pentru Administrația Publică din Norvegia Nu va investiga cazul BodnariuOmbudsman-ul Parlamentar pentru Administrația Publică din Regatul Norvegiei precizează, într-un răspuns către Avocatul Poporului, că, la acest moment, nu există motive pentru a investiga cazul familie Bodnariu.

Ombudsman-ul Parlamentar pentru Administratia Publica din Norvegia Nu va investiga cazul Bodnariu
Ombudsman-ul Parlamentar pentru Administrația Publică din Norvegia Nu va investiga cazul Bodnariu

"Ombudsman-ul Parlamentar pentru Administrația Publică din Regatul Norvegiei, Aage Thor Falkanger a răspuns, la 8 ianuarie 2016, adresei înaintate în 23 decembrie 2015, de către Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, în legătură cu cazul celor cinci copii preluați de la părinții lor de către autoritățile de protecție a copilului (Barnevernet) din Regatul Norvegiei", se arată într-un comunicat al Avocatului Poporului, remis joi Agerpres.

Citeşte şi PROTEST cu 1.000 de oameni în Piaţa Victoriei, pentru susţinerea familiei Bodnariu

Aproximativ 1.000 de oameni au ieşit, sâmbătă, în Piaţa Victoriei în semn de protest faţă de acţiunea statului norvegian de a-i lua copiii familiei Bodnariu.

Statul român intervine în cazul Bodnariu. Întâlnire la Oslo între ambasador și familie

Ambasadorul României la Oslo se va întâlni astăzi cu familia Bodnariu și cu noul avocat din oficiu pentru a se discuta despre următorii pași ce vor fi făcuți în acest caz, a anunțat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu. De asemenea, Guvernul României solicită autorităților din Norvegia să fie informat periodic asupra evoluției anchetei.

În document, Ombudsman-ul Parlamentar pentru Administrația Publică din Regatul Norvegiei precizează că "poate investiga majoritatea cazurilor care au fost gestionate de autoritățile publice și în care acestea au emis decizii, în Norvegia. Cu toate acestea, Ombudsman-ul poate controla autoritățile publice doar după ce acestea au gestionat un anumit caz".

În scrisoare se mai afirmă că "ordinele de preluare în îngrijire a copiilor sunt emise de Comisia Districtuală de Bunăstare Socială".

"Părinții au dreptul la un proces echitabil, inclusiv la avocat plătit de guvern, dreptul de a fi audiați și dreptul de a contesta decizia Comisiei la Tribunalul Districtual. Totuși, Ombudsman-ul nu poate investiga deciziile instanțelor, conform articolului 4, paragraful 1, litera c) din Legea Ombudsman-ului, care precizează că Ombudsman-ul nu are competență în ceea ce privește funcțiile instanțelor. În calitate de supraveghetor al Serviciului de Bunăstare a Copilului, aceasta este responsabilitatea Guvernatorului Districtului. O copie a mesajului dumneavoastră, precum și acest răspuns au fost transmise Guvernatorului Districtului, în Sogn og Fjordane", se arată în document.

În contextul răspunsului de mai sus, Avocatul Poporului a solicitat Ombudsman-ului Parlamentar pentru Administrația Publică din Regatul Norvegiei informații suplimentare și l-a rugat să continue efectuarea demersurilor necesare, în limitele competențelor sale.

Etichete: Bodnariu, Ombudsman-ul Parlamentar pentru Administrația Publică din Norvegia

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE