Omul de afaceri turc care a ucis, în august, un polițist de la Rutieră, trimis în judecatăOmul de afaceri turc Abdullah Ataș care la începutul lunii august a accidentat grav un polițist de la Rutieră, a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv. El este acuzat de omor calificat. Polițistul Gheorghe Ionescu a decedat la spital pe 21 august. 

Omul de afaceri turc care a ucis, in august, un politist de la Rutiera, trimis in judecata
Omul de afaceri turc care a ucis, în august, un polițist de la Rutieră, trimis în judecată
Foto: evz.ro

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului ATAŞ ABDULLAH pentru săvârşirea infracţiunilor de: omor calificat,
conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe și părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia, anunță Parchetul de lpe lângă Tribunalul București. 

Comunicatul Parcehtului:

"În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt: 

La data de 02.08.2015, ora 03:25, după ce a consumat băuturi alcoolice într-un club, inculpatul Atas Abdullah a condus autovehiculul marca Hyundai pe drumurile publice, având în sânge o îmbibaţie alcoolică teoretică de aproximativ 1,95 – 2.00 g ‰. Pentru a nu fi tras la răspundere penală pentru comiterea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului, inculpatul a ignorat semnalul de oprire efectuat lucrătorii de poliţie aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu şi a continuat deplasarea determinând-o pe victima I.G., agent şef principal de poliţie în cadrul DGPMB Brigada de Poliţie Rutieră, să se prindă de capota autovehiculului. Cu victima pe capotă şi circulând cu viteză excesivă, inculpatul a parcurs distanţa de aproximativ 350 m după care a efectuat viraje succesive stânga – dreapta în urma cărora victima a fost proiectată pe spaţiul carosabil şi a suferit leziuni traumatice care au dus la moartea acesteia, la data de 21.08.2015.

După proiectarea lucrătorului de poliţie, inculpatul Atas Abdullah şi-a continuat deplasarea aproximativ 2,8 km, iar la intersecţia şos. Pipera - şos. Bucureşti Nord a pierdut controlul autovehiculului şi a părăsit spaţiul carosabil, fiind proiectat în gardul ce împrejmuieşte un imobil."

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bucureşti, cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză. 

Etichete: Abdullah Atas, gheorghe ionescu, omor calificat, poliţist, trimis în judecată

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h