Omul în alb, cel care a coordonat intervenția jandarmilor din 10 august, dă în judecată Jandarmeria"Omul în alb", coordonatorul intervenției jandarmilor din 10 august, la protestele din Piața Victoriei, colonelul Dumitru Paraschiv, se întoarce împotriva Jandarmeriei. Acesta a acționat în judecată instituția pentru că a fost detașat la Centrala nucleară de la Cernavodă.

Dumitru Paraschiv
Dumitru Paraschiv

Prin acțiunea înregistrată în 4 octombrie la Tribunalul București, la Secţia a II-a Contencios Administrativ şi Fiscal, colonelul Paraschiv contestând un ordin din luna septembrie prin care s-a decis mutarea lui la Centrala nucleară Cernavodă, pentru a se ocupa de paza acesteia, informează Pro TV.

Fostul ministru de Interne, Carmen Dan, propusese înaintarea în grad a colonelului, însă președintele Klaus Iohannis a pus frână și a precizat că așteaptă decizia instanței privitoare la protestele din 10 august.

Dumitru Parachiv este singurul ofițer, dintre toți cei care au condus atunci intervenția din Piața Victoriei, care nu a fost pus sub acuzare de procurorii militari în dosarul violențelor din 10 august.

Cătălin Paraschiv activează de 28 de ani în Jandarmerie.

Etichete: 10 august, Dumitru Paraschiv, Jandarmeria Română, omul in alb, protest

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE