OMV Petrom, amendată pentru discriminare:A concediat cu preponderenţă femei pe evaluari "subiective"Compania OMV Petrom a fost amendata de Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii cu 8.000 lei pentru discriminare

OMV Petrom, amendata pentru discriminare:A concediat cu preponderenta femei pe evaluari "subiective"
OMV Petrom, amendată pentru discriminare:A concediat cu preponderenţă femei pe evaluari "subiective"
Foto: energielive.ro

CNCD anunta printr-un comunicat de presa: "Concedierea cu preponderenta a femeilor de la o firma privata pe baza unei valori subiective reprezinta discriminare indirecta si incalca principiul egalitatii la locul de munca". Surse oficiale au declarat pentru HotNews.ro ca firma privata acuzata de discriminare si sanctionata este OMV Petrom, scrie hotnews.ro.

Colegiul director al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) a decis in sedinta de miercuri, 4 decembrie, urmatoarele:
"Concedierea cu preponderenta a femeilor de la o firma privata pe baza unei valori subiective reprezinta discriminare indirecta si incalca principiul egalitatii la locul de munca conform art. 2, alin. (3) si art. 6 lit. a) din O.G. 137/2000 modificata si republicata. Firma a fost amendata cu amenda contraventionala in valoare de 8000 lei. Vot: in unanimitate a celor prezenti".

Surse oficiale au declarat pentru HotNews.ro ca firma privata amendata este OMV Petrom, care la finalul anului trecut a concediat in cadrul unui program de restructurare 11 persoane: 9 femei si 2 barbati. Potrivit surselor citate, concedierile s-au facut in urma unor evaluari realizate impreuna cu organizatia sindicala a salariatilor, fiind evaluate 36 de persoane, dintre care 18 femei si 18 barbati. Compania nu a facut dovada ca evaluarea angajatilor propusi pentru concediere a fost obiectiva.

Etichete: Consiliul pentru Combaterea Discriminării, OMV Petrom

0/1 COMENTARII
vlad
05 dec 11:07
+0
VOTURI
-0
Daca chiar i-au prins cu asa ceva, amenda este ridicol de mica.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h