ONG-urile protestează împotriva demolărilor de pe Berzei-BuzeştiONG-urile protesteaza din nou impotriva demolarilor de pe Buzesti (Foto: B365.ro)
ONG-urile protestează din nou împotriva demolărilor de pe Buzești (Foto: B365.ro)

Reprezentanţii mai multor ONG-uri protestează în faţa Direcţiei de Cultură Bucureşti. Protestatarii solicită ca, înaintea oricărei discuţii în Comisia Zonală a Monumentelor Istorice Bucureşti-Ilfov-Giurgiu, proiectul ce include demolările să fie avizat de Comisia Naţională a Monumentelor Istorice.

ONG-urile din Platforma pentru Bucureşti au mai organizat manifestaţii, inclusiv în faţa Primăriei Capitalei. prin care au solicitat "stoparea demolărilor şi evacuărilor ilegale" din zona Berzei-Buzeşti. Pe 17 decembrie, ei l-au somat pe Sorin Oprescu să elibereze în termen de 72 de ore “funcţia pe care o deţine în mod abuziv la conducerea Capitalei”.

Reprezentanţii societăţii civile spun că militează şi pentru o dezbatere publică reală asupra viitorului zonei Berzei-Buzeşti.

Etichete: aviz, Berzei, Bulevardul Uranus, Buzeşti, demolări, ong, Primăria Capitalei, Sorin Oprescu

0/0 COMENTARII
Darius
11 ian 14:09
+0
VOTURI
-0

Dar mizeria si sursa de infectie din aceste "cladiri",sunt legale,domnilor ONG-isti?La pericolul care-l reprezinta pentru trecatori,nu va ganditi?De ce nu-l lasati pe Oprescu sa faca ceva constructiv?Unde ati fost in ultimii 20 de ani?Acum,v-a gasit grija "cladirilor monument"?

Laura
11 ian 09:32
+0
VOTURI
-0

Se sparie gandul,vorba cronicarului!Auzi,sa-si dea Oprescu demisia,in 72 de ore!Un om ales cu cel mai mare numar de voturi dupa seful statului,sa demisioneze asa,iute,de dragul unor asa zisi "aparatori ai Bucurestiului"!

Traian Mitrica
10 ian 13:03
+0
VOTURI
-0

E din ciclul " Nu ne vindem mahalaua ! "

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE