Onţanu:Cineva de la PMB dorește să-şi acopere posibilele infracţiuni la construirea Arenei NaţionalePrimarul Sectorului 2, Neculai Onţanu, solicită oficialilor din Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) să declare public că municipalitatea a cerut primăriei de sector rectificarea autorizației de construcție pentru stadionul Arena Naţională.

Ontanu:Cineva de la PMB doreste sa-si acopere posibilele infractiuni la construirea Arenei Nationale (Foto jurnalul.ro)
Onţanu:Cineva de la PMB dorește să-şi acopere posibilele infractiuni la construirea Arenei Naţionale (Foto jurnalul.ro)

Într-o postare pe pagina persoanlă de socializare, edilul Sectorului 2 susţine că sunt funcţionari din PMB care  ar fi săvârşit infracţiuni în privinţa autorizaţiei de construcţie pentru stadionul Arena Naţională. 

"Cineva, cred că de la Primăria Municipiului Bucuresti, mai mult ca sigur, dorește sa-si acopere posibilele infractiuni în legătură cu construirea Arenei Naționale încercând sa arunce responsabilități iluzorii în alte direcții. Cu toate acestea Arena Nationala exista. Instituțiile statului vor verifica în profunzime acest proiect. Dar am auzit pe unii iresponsabili, inclusiv pe actualul Primar General Interimar, că soluția ar fi demolarea copertinei pe motiv ca materialele din care este făcută nu sunt omologate în România. Bine ca în Germania aceste materiale identice sunt omologate și stadionul din Frankfurt, care este la fel cu cel din București, funcționează bine mersi.
Solutia:
Actualizarea Normativului P 118/1999 din România, rămas mult în urma evoluției materialelor noi, moderne. Altfel nu cereți ISU sa va elibereze autorizația de securitate la incendiu.
Îi solicit Primarului General Interimar să spună dacă Primăria Municipiului Bucureşti a solicitat în scris Primăriei Sectorului 2 rectificarea Autorizației de construcție", a scris pe Facebook primarul Sectorului 2, Neculai Onţanu. 

Primăria Sectorului 2: Nu am derulat fonduri și nici nu am gestionat în vreun fel Arena Națională

Primăria Sectorului 2 revenit cu precizări privind autorizaţia emisă pentru construcţia stadionului Arena Naţională.

DNA: Urmărire penală in rem în cazul acoperișului de la Arena Națională

DNA a anunțat că s-a sesizat din oficiu și a demarat urmărirea penală in rem în cazul acoperișul de la Arena Națională.

DNA anunță că, pe 18 ianuarie 2016, procurorii s-au sesizat din oficiu şi efectuează acte de urmărire penală in rem (față de faptă) cu privire la suspiciunea săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul

Sesizarea din oficiu a avut la bază următoarele :

La începutul lunii noiembrie a anului 2015, Primăria Bucureşti a decis închiderea „Arenei Naţionale" din cauza membranei acoperişului ce ar fi fabricat dintr-un material neomologat în România. Din acest motiv, nu s-a emis aviz din partea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (I.S.U.).

CITEŞTE ŞI De ce are Stadionul Arena Naţională două autorizaţii de construire. Ce spune Primăria Sectorului 2

Primăria Sectorului 2 a transmis, miercuri, un punct de vedere cu privire la autorizaţiile emise pentru construcţia stadionului Arena Naţională. Administraţia locală explică cum s-a ajuns în situaţia de a avea două autorizaţii de construcţie pentru Arena Naţională.

Din datele existente, rezultă că proiectul prevedea edificarea unui acoperiş de tablă, fix, pentru care exista aviz I.S.U. Ulterior, proiectul a fost modificat, fără a se cunoaşte motivele care au stat la baza deciziei, prevăzându-se construcţia unui acoperiş retractabil, din alt material, aspect care impunea obţinerea unui nou aviz I.S.U.

La încheierea lucrărilor, deşi se ştia că nu este posibilă obţinerea avizului, s-a efectuat plata către constructor.

Construirea stadionului a costat 234 milioane euro, din care acoperişul a costat 84 milioane lei.

Federaţia Română de Fotbal vrea să plătească pentru expertizarea acoperişului Arenei Naţionale

Federaţia Română de Fotbal (FRF) a trimis, joi, o adresă oficială către Primăria Municipiului Bucureşti, prin care şi-a oferit disponibilitatea de a acoperi "de îndată şi integral" costurile necesare expertizării mostrelor de material din care a fost realizată copertina ce compune acoperişul Arenei Naţionale. În absenţa avizului de securitate la incendiu de la ISU, cel mai mare stadion din România stă închis de două luni, măsura fiind luată după tragedia din Club Colectiv.

Etichete: Arena Naţională, autorizație de construire, infracţiuni, Neculai Onţanu, pmb, Sectorul 2, Stadion

0/4 COMENTARII
adriana anghel
02 Feb 12:54
+0
VOTURI
-0
Cand vrei sa faci lumina intr o situatie te lovesti de ...hotia pe metru patrat a celor care dintr o data sunt...CURATI.....ca lacrima......
Marian
01 Feb 22:52
+0
VOTURI
-0
Pana acum s-a putut juca foarte bine. Sa nu uitam ca a fost o finala de cupa europeana pe acest stadion!
Emanuel
30 Jan 09:25
+0
VOTURI
-0
Ca la noi la nimeni, construim si apoi vrem sa demolam pe motiv ca nu este omologat. Nu s-au verificat materialele inainte de construire daca sunt omologate??
Ion
30 Jan 09:19
+0
VOTURI
-0
S-a construit si in tara asta ceva bun si ala vrea sa-l demoleze? Ce cauta pe functia aia?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE