Opera Națională transmite scuze spectatorilor, după al treilea spectacol transformat în protestScandalul de la Opera Națională continuă. După cel de-al treilea spectacol transformat în protest, pe site-ul Operei Naţionale Bucureşti a fost publicat un mesaj de scuze adresat publicului care nu a putut să urmărească evenimentele artistice.

Opera Nationala transmite scuze spectatorilor, dupa al treilea spectacol transformat in prostest
Opera Națională transmite scuze spectatorilor, după al treilea spectacol transformat în prostest
Foto: psnews.ro

Mesajul publicat pe site-ul ONB:

„Opera Națională București, prin departamentul care are în grijă relația cu dumneavoastră, cei care reprezentați motivul pentru care instituția există, își manifestă părerea de rău și profundul regret față de imposibilitatea pe care o are în a-și desfășura activitatea.

Primind numeroase mesaje și e-mail-uri prin care vă exprimați, pe bună dreptate, indignarea pentru faptul că nici măcar nu vi s-a putut oferi, chiar și cu puțin timp înainte de desfășurarea spectacolelor din ultimele zile, un răspuns privind soarta acestora, trebuie cel puțin să vă informăm asupra impredictibilității ce afectează programul de spectacole și evenimente, din motive independente de Opera Națională București ca instituție.

Acțiunile individuale sau având la bază alegeri individuale nu trebuie puse pe seama Operei Naționale București drept instituție cu maximă reprezentativitate cultural-artistică. Până la acest moment, trei reprezentații programate a avea loc în ultimele zile - două reprezentații „Falstaff" și o reprezentație „DSCH. Visul (The Dream)" - nu au mai avut loc, fără ca noi să putem cel puțin oferi în mod public, în timp rezonabil, un anunț în acest sens.

Cerem scuze dumneavoastră, publicului, pentru imposibilitatea de a ne desfășura activitatea în mod onorabil și ne manifestăm speranța că viitoarea conducere a Operei Naționale București va identifica responsabilii pentru această situație și va lua măsurile necesare astfel încât publicul nostru să primească respectul pe care îl merită."

Comunicatul vine în contextul în care Orchestra Operei Naționale din Bucuresti a refuzat sa cante, sâmbătă seară, la spectacolul de balet "DSCH. The Dream". Dirijorul Tiberiu Soare le-a explicat spectatorilor, la microfon, ca aceasta este o formă de protest față de actuala situație de la Operă.

Publicul i-a fluierat si huduit pe artiști, nemulțumiți că au plătit biletul pentru spectacol degeaba.

Reamintim ca ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, a schimbat joi pentru a treia oara directorul Operei de la Bucuresti, precizand, pe contul lui de Facebook, ca cea mai recenta alegere a sa, George Calin, "nu-si poate exercita functia", avand in vedere protestele angajatilor. Acesta fusese numit la cererea expresa a balerinilor Johan Kobborg si Alina Cojocaru, dupa cum a scris ministrul. Primul director numit de Vlad Alexandrescu dupa demiterea lui George Calin de la conducerea Operei a fost dirijorul Tiberiu Soare, ca interimar. Dupa numirea acestuia, balerinul Johann Kobborg a anuntat ca pleaca de la Opera, deoarece Tiberiu Soare i-ar fi retras titlul de director artistic.  Ulterior, circa 30 de balerini, printre care si celebra Alina Cojocaru, au protestat in fata Operei, dar au fost huiduiti de angajati romani ai Operei, unii dintre ei strigand "Afara cu strainii din tara!". Vlad Alexandrescu l-a numit atunci pe Vlad Conta la conducerea Operei, cu Tiberiu Soare adjunct, dar Kobborg a anuntat ca isi mentine decizia de a pleca.

Dupa o noua tura de negocieri, ministrul a anuntat reinstalarea ca director interimar, timp de trei luni, a lui George Calin, cel pe care il demisese initial. In urma anuntului privind revenirea lui George Calin, Johan Kobborg a scris pe contul lui de Facebook ca revine la Opera.

Etichete: opera nationala, protest, scandal opera nationala

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h