OPERAŢIUNEA "CRONOS", lansată de ANAF şi Inspecţia MunciiANAF şi Inspecția Muncii lansează operaţiunea "Cronos". Acţiunea constă în controale pentru prevenirea și combaterea muncii ''la negru' și a celei subdeclarate şi se va desfășura în perioada 16 iunie - 23 septembrie 2016.

ANAF
ANAF

inspectorii antifraudă din Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) și salariații de la Inspecția Muncii vor desfășura la nivel național acțiuni de control operativ pentru prevenirea și combaterea muncii ''la negru' și a celei subdeclarate, în cadrul operațiunii "Cronos', care se va desfășura în perioada 16 iunie - 23 septembrie 2016.

"Vor fi vizate cu precădere firmele care activează în domenii de activitate precum: confecții, construcții, pază și protecție, curățenie, alimentație publică, silvicultură, transport, comerț, arhivare și depozitari. În aceste sectoare au fost identificate cele mai mari riscuri legate de utilizarea forței de muncă fără forme legale ori subdeclararea nivelului real de salarizare. Întrucât o mare parte dintre achizițiile fictive sau artificiale de bunuri și servicii, cu impact asupra TVA și impozitului pe profit, sunt deseori utilizate pentru a deconta sume care servesc, în realitate, pentru remunerarea unor persoane pentru munca prestată, inspectorii antifraudă și inspectorii de muncă vor controla prioritar firmele care activează în domeniile menționate și care se încadrează în profilele de risc generate de analizele documentare", se arată în comunicat.

În cadrul acțiunilor de control operativ, se va pune accentul și pe informarea contribuabililor (societăți comerciale și salariați) cu privire la obligațiile legale ce le revin, riscurile la care se expun și sancțiunile contravenționale și/sau penale aplicabile în domeniu.

Etichete: ANAF, Inspecţia Muncii, munca la negru., operaţiunea Cronos

0/2 COMENTARII
Cris
17 Jun 07:42
+0
VOTURI
-0
La firmele de protectie si paza se desfasoara evaziune fiscala masiva si spalare de bani.
marian
16 Jun 21:02
+0
VOTURI
-0
Poate se duc şi pe la firmele de arhitectură. Să vezi acolo muncă la negru şi la gri, mai ales în cazul proaspăt absolvenţilor de facultate care sunt obligaţi să îşi facă practica obligatorie de 2 ani pentru a putea obţine dreptul de semnătură.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE