OFICIAL: Poliţistul mort în accidentul de marţi însoţea coloana lui Gabriel OpreaUPDATE: Poliţia Capitalei a anunţat, oficial, că poliţistul mort făcea parte din coloana oficială vicepremierului Gabriel Oprea. Reprezentanții Poliției susțin că vicepremierul Gabriel Oprea l-a sunat pe Raed Arafat, pentru a solicita intervenția de urgență a medicilor.

Mai mulţi poliţişti de la Brigada Rutieră, contactaţi de jurnalişti, au făcut o serie de declaraţii anonime, cu privire la modul în care s-a petrecut accidentul de marţi, în care Bogdan Cosmin Gigina, capul de coloană care îl însoţea pe Gabriel Oprea, a murit.

SURSE: Masina lui Oprea a oprit langa politistul accidentat si a plecat in viteza
SURSE: Maşina lui Oprea a oprit lângă poliţistul accidentat şi a plecat în viteză
Foto: stiripesurse.ro

UPDATE Reprezentanţii Poliţiei au emis o poziţie pe această temă. Colegii acestuia confirmă informațiile apărute inițial pe surse: Bogdan Cosmin Gigina îl însoțea pe Gabriel Oprea, în momentul în care s-a produs accidentul. 

Poliția mai susține și faptul că Raed Arafat a fost sunat de către Gabriel Oprea, care a solicitat intervenția echipajelor SMURD.

Redăm comunicatul de presă al Poliției:

"Polițistul se afla în exercitarea atribuțiunilor de serviciu specifice poliției rutiere, conform reglementărilor legale în domeniu, fiind angrenat în dispozitivul mobil și fix de fluidizare a traficului rutier în municipiul Bucureşti, asigurând deplasarea în siguranță, a unei coloane oficiale, precum și a celorlalți participanți la trafic.

Coloana oficială a viceprim–ministrului pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, de care demnitarul beneficia in condițiile legii, se deplasa cu o viteză adaptată la condițiile meteo și de trafic existente, pe traseul Băneasa – P-ța. Presei Libere – Arcul de Triumf – P-ța. Charles de Gaulle – P-ța. Victoriei – Bd. Uranus – Str. Știrbei Vodă, dupa ce acesta participase la o activitate în cadrul unei instituții din domeniul securității și ordinii publice.

Imediat după producerea accidentului, coloana oficială s-a oprit la fața locului și au fost dispuse măsuri pentru mobilizarea echipajelor medicale în vederea acordării primului-ajutor, polițistul fiind transportat la Spitalul Universitar de Urgență București. Ministrul afacerilor interne a comunicat cu secretarul de stat Raed Arafat si cu ceilalti decidenți din conducerea MAI, pentru intervenția de urgență a echipajelor SMURD și informarea permenentă în legatura cu evolutia situatiei. S-a ținut legatura cu echipajele SMURD si cu Spitalul Universitar, iar ministrul de interne a fost permanent informat.

La locul producerii accidentului existau elemente de semnalizare a lucrării, dar cu privire la modul în care erau amplasate, dacă respectau sau nu normativele legale, urmează a se stabili pe parcursul anchetei aflate în instrumentarea Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

Menționăm că toate circumstanţele producerii accidentului fac în prezent obiectul unui dosar penal, aflat în competența procurorilor.

Întregul colectiv al Poliției Capitalei este alături de familia colegului nostru, fiind profund îndurerat de tragicul eveniment.", se arată în comunicatul Poliţiei.

Informațiile apărute anterior arată că, în realitate, Gabriel Oprea nu avea dreptul de a beneficia de coloana oficială.

Aceasta s-a constituit în jurul orei 18.40. Obiectivul era ghidarea maşinii în care se afla vicepremierul Oprea spre casă. Trei autospeciale făceau parte din această coloană. Motocicleta condusă de Bogdan Cosmin Gigina, maşina lui Gabriel Oprea şi un VolksWagen Passat pe postul de închizător de coloană. În ultima maşină se afla şi şeful de dispozitiv, subcomisarul Gâtan. În fiecare intersecţie pe unde trecea coloana erau posturi fixe de dirijare. Agenţi care asigurau că niciunul dintre şoferi nu trece pe verde când prioritatea este a ministrului Gabriel Oprea.

Poliţiştii care aveau staţiile deschise pe canalul de comunicaţii al coloanei au auzit vocea ofiţerului Gâtan cum striga. „Mai repede, mai repede, parcă dormiţi". În momentul impactului, motocicleta condusă de Bogdan Gigina avea peste 100 km/h. Ploua abundent.

CITEŞTE ŞI: Povestea poliţistului mort, după ce a căzut într-o groapă: Ce efoturi a făcut pentru carieră

Maşina lui Oprea a oprit lângă motocicleta accidentată şi a plecat în viteză

În momentul în care Gigina a pierdut controlul motocicletei şi a intrat în gardurile care delimitau lucrările se afla la aproximativ 300 de metri de maşina lui Gabriel Oprea. Autospeciala Ministerului Afacerilor Interne condusă de şoferul lui Oprea a oprit în apropiere de accident. Şoferul a deschis uşa şi a dat să coboare ca să-i dea colegului său primul ajutor. După câteva secunde a revenit cu mâinile pe volan şi a demarat mai departe în trombă; în viteză şi mai mare decât până atunci, potrivit stiripesurse.ro.

"Mereu ne aleargă. Oprea e şi singurul dintre toţi care merge cu peste 100km in oraş. Ştii ce cred? Că dacă eram eu la deschidere, eu muream, nu Bogdan", a declarat pentru stitipesurse.ro dintre poliţiştii Brigăzii Rutiere, care a dorit să rămână anonim.

„Am prins mai mulţi miniştri. Dar pe Oprea îl ducem de la tuns, la masă, la întâlnirile cu colegii de partid, peste tot", a mărturisit un alt poliţist.

Informația potrivit căruia polițistul însoțea coloana oficială a lui Gabriel Oprea a apărut inițial pe surse.

Legea spune că poliţiştii de la Rutieră trebuie să însoţească orice coloană oficială dacă acolo se află preşedintele, premierul sau preşedinţii celor două camere ale Parlamentului. 

Gabriel Oprea nu avea dreptul să folosească coloana oficială, aceasta fiind prevăzută doar în condiții de maximă urgență, în condiţiile în care nu deţine una din funcţiile amintite anterior.

Gabriel Oprea tocmai plecase de la restaurantul Excelsior de pe Știrbei Vodă, unde obișnuiește să ia masa. Liderii de sindicat ai polițiștilor susțin că nu trebuia ca traficul să fie „măturat" de agenți pe motociclete, pentr că ploua și vizibilitatea era redusă. Pentru prezența în misiune a polițiștilor trebuie să existe un ordin scris, și dacă acesta a fost scris, a încălcat legea, potrivit bn24.ro.

Si pe Facebook s-a raspandit informatia ca Bogdan Cosmin Gigina a insotit coloana oficiala a ministrului Oprea:

"Intr-o tara in care lucrurile merg perfect si curg rauri de lapte si miere peste tot, aseara, la 28 de ani, baiatul asta a murit regretabil intr-un accident stupid.
Toata lumea se sfieste sa spuna ca face parte din coloana oficiala a ministrului Gabriel Oprea de parca li se va taia capul. Acest "ministru" care nu poate merge nici pana la toaleta fara coloana oficiala. Cine va fi tras la raspundere pentru moartea lui? Mai mult de atat, ce masuri se vor lua ca acest accident stupid si infiorator sa nu se mai repete si pentru colegii baiatului mult prea devreme plecat dintre noi?
Va inceta oare "ministrul" Gabriel Oprea sa ii alerge pe acesti baieti in continuu? Va inceta oare sa le ordone sa mearga cu viteza mare mereu?

Dumnezeu sa-l odihneasca pe Bogan Cosmin Gigina", a scris Adela Alexa pe pagina ei de Facebook.

Procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti au deschis un dosar pentru ucidere din culpă în cazul poliţistului care a căzut cu motocicleta într-o groapă săpată în carosabil, caz în care au cerut informaţii de la firma care executa lucrările, urmând să verifice dacă groapa era bine semnalizată.

Primăria Capitalei a anunțat că groapa în care a căzut poliţistul de la Rutieră marţi seară era autorizată până miercuri. Groapa a fost făcută de Distrigaz, potrivit Municipalităţii. 

Un agent de 28 de ani de la Brigada Rutieră a Poliţiei Capitalei a murit, după ce a căzut de pe motocicletă, într-o groapă. Accidentul rutier s-a petrecut pe bulevardul Ştirbei Vodă din Bucureşti, într-o zonă în care se fac lucrări la carosabil.  După ce a trecut de intersecţia cu Calea Plevnei a fi derapat pe carosabilul umed, a lovit gardurile care semnalizau lucrările la gaze de pe carosabil şi s-a mai deplasat necontrolat aproape 20 de metri când s-a oprit într-una dintre gropile adânci de aproape un metru. Poliţistul a fost strivit între pereţii gropii şi motocicleta BMW care cântăreşte 260 de kilograme.

Etichete: bogdan cosmin gigina, gabriel oprea, politist mort

0/3 COMENTARII
Elena
23 Oct 10:18
+0
VOTURI
-0
Selectam colaboratori pentru lucru la domiciliu. Condiții: calculator, conexiune la internet, studii medii cel putin, cunostinte de operare cu documente word si pdf, seriozitate, dorinta de a invata ceva nou. Asiguram: instruire gratuita si indrumare pas cu pas, contract de comision. Cereti acum detalii la adresa de email: bucatariaelenei@gmail.com
Amerigo
22 Oct 13:37
+0
VOTURI
-0
De ce ar fi avut dumnealui nevoie de ditamai coloana deschizatoare de drum cand pentru a hali undeva putea si el sa stea in trafic ca toti bucurestenii si daca nu ii place sa stea sa faca ceva naibii sa remedieze asta.
Nu sa isi ia coloana de motociclisti ca nu este cazul.
AStea sunt pentru alai prezidential, vizite cu comitati internationale cand intradevar se asigura tratament VIP.
Da Oprea??? Adica daca are sofer si limuzina platita din banii mei si ai celorlalti cetateni, eu consider ca este destul. Daca vrea el ceva special sa isi angajeze pe banii lui motociclisti. Aia saracii pierd vremea dupa Oprea in loc sa flidizeze traficul si sa faca ceva bun pe banii mei....
Andrei
22 Oct 12:17
+0
VOTURI
-0
Stiu gropile de pe Stirbei. Semnalizate cu un cacat de banda din ceolofan care de multe ori era cazuta.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE