Oprescu a discutat cu primarii din Ilfov despre înfiinţarea Asociaţiei de Transport MetropolitanEdilul-şef al Capitalei, Sorin Oprescu, s-a intalnit, joi, cu primarii din judetul Ilfov, in vederea demararii procedurilor de constituire a Asociatiei de Transport Metropolitan Bucuresti.

Oprescu a discutat cu primarii din Ilfov despre infiintarea Asociatiei de Transport Metropolitan
Oprescu a discutat cu primarii din Ilfov despre înfiinţarea Asociaţiei de Transport Metropolitan

"Cred ca ne este foarte clar noua, celor care ne aflam astazi aici, ca nu putem actiona eficient decat impreuna. Astfel, prin aceasta Asociatie de Transport Metropolitan Bucuresti, pe care sper ca o vom infiinta in cat mai scurt timp, vom putea raspunde necesitatilor cetatenilor, prin implementarea unui sistem public de transport integrat, care sa faciliteze transportul public din si catre judetul Ilfov si Bucuresti" a declarat primarul general, Sorin Oprescu, la Primăria Capitalei, în cadrul întâlnirii privind înfiinţarea Asociaţiei de Transport Metropolitan Bucureşti.

La sedinta au mai participat presedintele Consiliului Judetean Ilfov, Marian Petrache, precum si reprezentanti ai Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD).

Asociatia va avea ca scop gestionarea transportului public in Municipiul Bucuresti si Judetul Ilfov, in conformitate cu prevederile regulamentului european 1370/2007, prin implementarea unui sistem public de transport integrat in aceasta regiune, conform nevoilor cetatenilor.

Asociatia de Transport Metropolitan Bucuresti va fi formata din Municipiul Bucuresti, Consiliul Judetean Ilfov si primariile din Judetul Ilfov, care doresc un sistem public de transport integrat atat cu Municipiul Bucuresti cat si cu celelalte localitati.

De asemenea, Asociatia isi propune implementarea de proiecte prin atragerea de fonduri europene pentru dezvoltarea sistemului de transport public din regiune, fie ca este vorba despre refacerea infrastructurii sau de achizitia de autovehicule.

In cadrul intalnirii au mai fost prezenti si reprezentantii consortiului care realizeaza Planul Urban de Mobilitate Durabila pentru zona Bucuresti-Ilfov, plan care va include, printre altele si noile conditii in care trebuie sa se desfasoare transportul public, atat in Bucuresti cat si in Ilfov, in totala concordanta cu necesitatile cetatenilor.

Etichete: asociaţie, autoritatea metropolitană de transport, Bucureşti, Ilfov, primari, Sorin Oprescu, transport

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE