Oprescu acuză drumarii că fac raportari mincinoase la deszăpezireoprescu-zapada
oprescu-zapada

In cadrul comandamentului din aceasta dimineata, Primarul General, Sorin Oprescu, s-a aratat nemultumit de activitatea de deszapezire desfasurata noaptea trecuta, in special in sectoarele 2, 5 si 6.


Capitala este acopertită de zăpadă, după o ninsoare care a durat 24 de ore. Luni noaptea, drumarii au ieşit cu utilajele în stradă şi au curăţat bulevardele principale. Nu pe toate însă, după cum îi acuză primarul Sorin Oprescu. „De dimineaţă ne rugăm de Romprest. Vă rog să credeţi c-am luat-o personal. Ce?! Stau să mă rog de Supercom când îi spun că la două jumătate noaptea că Barbu Vacarescu nu-i făcut? Stau să mă rog de Supercom cu Mihai Bravu, cu Ștefan cel Mare cu intersecţia Tunari nefăcute? Și pe staţie ce-aud? „Pantelimonul este gata, Andronache este gata. Ne ducem acolo!”. Nu-i adevarat. N-am ajuns sa ne mintim unul pe altul. Supercom-ul daca n-aveti nevoie de colaborare cu noi va rog sa predaţi staţia!”, i-a certat primarul Oprescu pe drumari.


În noaptea de luni spre marţi, mai multe artere au fost închise temporar pentru a putea uşura acţiunea utilajelor de deszăpezire. Primarul Sorin Oprescu a convocat marţi dimineaţa comandamentul de iarnă şi s-a întâlnit cu cei de la firmele de deszăpezire pentru a prezenta un raport al situaţiei de noaptea trecută şi pentru a stabili modul în care vor acţiona în cursul zilei de marţi pe străzile din Capitală.


Primarul a cerut Corpului de Control din cadrul Primariei sa monitorizeze permanent interventia operatorilor de deszapezire si, in cazul in care acestia nu-si vor indeplini indatoririle, sa fie aplicate sanctiunile care se impun. Potrivit dispozitiilor Primarului Capitalei, pe parcursul acestei zile se va actiona in baterii pe marile bulevarde, se va asigura cu prioritate accesul in unitatile de interes public (unitati de primiri urgente, unitatile ISU) si se va interveni cu utilaje mici pe strazile laterale.


De asemenea, edilul-sef a cerut primarilor de sector sa suplimenteze numarul utilajelor si al operatorilor care actioneaza pe strazile laterale, in zona lor de responsabilitate, pentru a asigura accesul la marile bulevarde, acolo unde s-a actionat pe parcursul noptii trecute. Primarul General a mentionat si ca, in cursul zilei de ieri, interventia utilajelor a fost ingreunata de numarul mare de autoturisme aflate in trafic.


Tinand cont de faptul ca in ultimele 24 ore au cazut cantitati insemnate de zapada, Primarul Capitalei a solicitat operatorilor de deszapezire sa actioneze, acolo unde interventia utilajelor este blocata de autoturismele parcate neregulamentar, impreuna cu firmale de ridicari masini.


Totodata, se va actiona cu prioritate in zonele marilor intersectii in vederea incarcarii si transportarii zapezii, si se va interveni manual pentru curatarea trotuarelor, a statiilor si refugiilor RATB si in apropierea gurilor de metrou. In cadrul comandamentului de iarna, Primarul General a cerut operatorilor de deszapezire din Sectorul 1 sa ajute la curatarea drumului catre Aeroportul Otopeni, in asa fel incat traficul sa se desfasoare in conditii normale.


Potrivit operatorilor de deszapezire, la ora 06.30 se aflau in teren 248 de utilaje care actionau in toate sectoarele, astfel:


Sectorul 1: 50 utilaje


Sectorul 2: 34 utilaje,


Sectorul 3: 44 utilaje,


Sectorul 4: 40 utilaje,


Sectorul 5: 19 utilaje,


Sectorul 6: 61 utilaje.


Primarul a precizat şi că va cere acordul ministrului Laslo Borbely pentru a vărsa zăpada în Dâmboviţa.


Sursa: RTV.net

Etichete: bulevarde, deszăpezire, oprescu, realitatea, Romprest, Supercom

0/0 COMENTARII
Voicu
15 feb 23:18
+0
VOTURI
-0

Siberiaaa!!Oprescu a stat cu mainile in san in timp ce Bucurestiul a fost acoperit de zapada. Primarul capitalei nu-si merita scaunul. Ar trebui sa-si dea demisia. E un pericol sa iesi pe strazile din Bucuresti in aceste conditii.

Codrut
15 feb 23:18
+0
VOTURI
-0

Bucurestiul este un dezastru iarna din cauza lui Sorin Oprescu care nu face nimic de ani de zile sa elibereze trotuarele si sa pregateasca echipe operative in fiecare cartier! Nu poti iesi din casa daramite sa te mai aventurezi cu masina! Incredibil!

Simion
15 feb 23:17
+0
VOTURI
-0

Este inadmisibil ca la fiecare ninsoare capitala Romaniei sa fie paralizata! Oprescu a avut atat timp la dispozitie sa puna ordine in lucruri si sa creeze comandamente de iarna! Probabil spera sa nu ninga deloc si el sa vireze banii de dezapezire firmelor sale de casa, fara ca acestea sa faca ceva!

Ovidiu
15 feb 23:17
+0
VOTURI
-0

Zapada iarasi l-a gasit Sorin Oprescu nu stie sa administreze cu chibzuinta bugetul capitalei. El habar nu are ca trebuie sa dea bani la caldura el dirijeaza fondurile catre ceasuri aurite, carnati, busturi, statui, stelute si alte nebunii. Jalnic om!

iulia
15 feb 21:51
+0
VOTURI
-0

oprescu tu ar trebui sa te implici mult mai mult de cum ninge un pic..pentru ca altfel u faci fata..nu se poate asa ceva..debea se circula in bucuresti...rusine

vili
15 feb 17:35
+0
VOTURI
-0

Oprescu vorbeste doar. fapte mai putin,, a promis ca o sa dezepazeasca strazile secundare dar nu s-a intamplat nimic’

deea
15 feb 14:12
+0
VOTURI
-0

oprescu este nemultumuit ca nu poate face el nimic...nu am mai vazut asa ceva sa nu se implice el macar un pic...este rusinos/

mihai
15 feb 11:28
+0
VOTURI
-0

Vai de noi cu un asemenea primar, rusine Oprescu, esti un talhar care trebuie sa plece cat mai repede de la primaria capitalei, si tu si prietenii tai!

vio
15 feb 11:05
+0
VOTURI
-0

Se circula cu foarte mare dificultate, unde este implicarea lui Oprescu?? De ce nu e in stare sa faca nimic pentru bucuresteni? Sa vina odata alegerile, sa scapam de el!

mirela
15 feb 10:58
+0
VOTURI
-0

Adevaratii primari isi arata competenta in conditii cum sunt cele curente, spre exemplu. Oprescu dovedeste pe zi ce trece ca nu este in stare sa faca fata unei asemenea situatii...nu mai are ce cauta in functia de primar!

rebeca
14 feb 16:15
+0
VOTURI
-0

. chiar daca sedinta consiliul general al muncip buc ptr fondurile de solidaritate a fost convocata de consilierii pdl buc, reprezentantii usl trebuiau sa participe, deoarece in aceste momente de criza trebuie sa se gandeasca la cetateni, si nu la propriile interese. Multumim PDL ptr implicare!

tina
14 feb 16:01
+0
VOTURI
-0

.consilierii generali USL ai municipiului bucuresti trebuie sa inteleaga ca in momentele de criza trebuie sa fie solidari cu cei care i au ales si sa participe la sedinta ptr fondurile de solidaritate, chiar daca a fost convocata de consilierii PDL Bucuresti.

geanina
14 feb 15:54
+0
VOTURI
-0

Primarul Sorin Oprescu ar trebui sa inteleaga ca degeaba ne ia ochii cu cateva mari bulevarde deszapezite daca pe strazile adiacente ne rupem picioarele si ne afundam in nameti, ar trebui sa lase locul unei persoane mai comepetente decat el.

anca
14 feb 15:44
+0
VOTURI
-0

caderile masive de zapada din ultimele zile ne au blocat strazile facand deplasarea un calvar iar noi cetatenii capitalei, cei care am avut incredere si l am ales suportam consecintele incompetentei lui oprescu!

july
14 feb 15:37
+0
VOTURI
-0

Primarul capitalei degeaba este suparat acum pe primarii de sector ca deszapezirea nu a fost corecta si oamenii inoata in zapada in sectoarele capitalei, daca in loc sa faca pe vedeta la tv ar fi stiut sa conduca comandamentele de iarna.

mistretu
14 feb 14:24
+0
VOTURI
-0

Acum se va vedea cu adevarat reala si imensa diferenta dintre tinerii democrat-liberi si “revolutionari” comunisti de la USL. Le doresc success in noile mandate si sa aduca Romania acolo sus, unde ii este locul!

Dorel Radu
14 feb 14:01
+0
VOTURI
-0

Astea sunt firme de partid(e),care au contracte cu Bucurestiul inca dinainte de 2000!Cand a incercat Sorin Oprescu sa organizeze licitatii noi,au sarit pedealcii din consiliul general si primarii de sectoare!

vallym
14 feb 13:22
+0
VOTURI
-0

fonfaotul asta apare si el dupa ce face totul praf...a fost jale pe strazi principale, a fost jale pe secundare, de clorurua de calciu nici nu am auzit...ce mai, o frecam la rece cu boul asta...cica "raportari mincinoase"...dar cine le permite ma?cine le da voie?cine ia spaga de la ei?

akub
14 feb 12:10
+0
VOTURI
-0

Oprescu nu face nimic. Doar o freaca aiurea si apare din joi in Paste la televizor sa arate ca munceste.

Abia astept sa dispara.

Costel
14 feb 11:04
+0
VOTURI
-0

Stau in sectorul 5 si lucrez in 1, deci nu am trecut prin altele, sa vad cum e! La 9 dimineata, se circula super-bine pe bulevarde, la cat a nins ieri, este mai mult decat multumitor. In privinta strazilor secundare si a aleilor dintre blocuri, sa fim cinstiti, nu ai unde sa dai zapada din cauza masinilor parcate, masini care nu pot fi parcate in alta parte. Este un cerc vicios si trebuie sa coabitam in peisajul asta. Incet, incet, scapam si de zapada.

Sergiu Anton
14 feb 22:14
+0
VOTURI
-0

De curiozitate. Cum ai ajuns din sectorul 5 in 1, fara sa treci prin altele ? Ai mers cu elicopterul ?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE