Oprescu, acuzat că a retrocedat ilegal sediul Direcţiei de Protecţia Copilului Sector 2In cladirile retrocedate functioneaza DGASPC Sector 2
În clădirile retrocedate funcționează DGASPC Sector 2

"Bazându-se pe documente greşite şi incomplete şi încălcând legislaţia în vigoare, Primăria Municipiului Bucureşti, prin Dispoziţia Primarului General Sorin Oprescu, numărul 13065 din 27.09.2010, retrocedează imobile aparţinând Primăriei Sectorului 2 în care funcţionează Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 2. Primăria Municipiului Bucureşti a recurs la un artificiu, retrocedând imobilele Primăriei Sectorului 2 care sunt situate pe strada Olari numerele 11 – 13, inclusiv terenul aferent acestora", au precizat reprezentanţii Primăriei Sectorului 2 într-un comunicat remis la redacţie.

Potrivit sursei citate, clădirile nu ar putea fi restituite întrucât sunt declarate de utilitate publică. Trei persoane, două de cetăţenie franceză şi una de cetăţenie germană, au cerut Primăriei Municipiului Bucureşti să le fie retrocedat imobilul situat pe strada Olari numărul 15, imobil care însă nu există. În schimbul acestui imobil, Primăria Municipiului Bucureşti a retrocedat clădirile situate pe strada Olari numerele 11 – 13, inclusiv terenul aferent acestora.

Potrivit Ordinului de Transfer pentru Fonduri Fixe, în anul 1981, Ministerul Industriei şi Maşini Unelte a transmis din administrarea Întreprinderii de Stat pentru Comerţ Exterior Electronum, în administrarea Comitetului Executiv al Consiliului Popular Sector 2, imobilele compuse din: corpul A, situat în strada Olari nr. 11, în suprafaţă construită de 671 mp, un alt corp A situat în strada Olari nr. 15, cu suprafaţă construită de 890 mp, corpul D, corpul  E, corpul F şi un teren în suprafaţă de 857 mp.

"O altă problemă pe care Primăria Sectorului 2 o supune atenţiei spre soluţionare instanţelor de judecată, se referă la crearea unei căi de acces / servitute de trecere la imobilul A (în suprafaţă construită de 76 mp), rămas în administrarea Consiliului Local al Sectorului 2, potrivit art. 2 alin 3 din Dispoziţia Primarului General al Municipiului Bucureşti nr. 13065/2010", se specifică în solicitarea administraţiei locale Sector 2.

În clădirile în cauză funcţionează serviciile pentru persoanele cu handicap, pentru asistenţii maternali şi pentru subvenţii.

Etichete: acuza, imobile, retrocedare ilegală, sediu

0/0 COMENTARII
mihai
14 mar 22:01
+0
VOTURI
-0

@fan oprescu - nu stiu de unde ai venit tu , cu concluziile tale idioate . comentariul tau nu isi are nici un rost . cand o face Oprescu ceva benefic Bucurestiului te astept cu un comentariu, pana atunci nu arunca vorbe aiurea , in vant . la revedere

Daniel
10 mar 08:18
+0
VOTURI
-0

Pestele se strica de la cap,iar in Romania,raul porneste de la justitie!Asta e sistemul:Oprescu trebuie sa puna in practica o hotarare judecatoreasca!Cum au ajuns respectivii sa obtina respectiva hotarare,nu e treaba lui Oprescu!Primaria nu face decat sa execute un ordin,atata tot!

Gabi
09 mar 14:44
+0
VOTURI
-0

Nu imi vine sa cred pana unde a ajuns nesimtirea!Nu aveti pic de mila pentru acesti copii,va ganditi doar la interesele personale...

fan oprescu
09 mar 14:43
+0
VOTURI
-0

A inceput campania pentru primaria Bucurestiului?!? Hontanu a scos gherilele la atac!Ba baieti voi o sa ajungeti la putere pe net, unde si activati politic.Sa bage dl Ontanu directia copilului in rahatu' ala de primarie din parc ;) ca tot a facut-o mare asa! sa scoata cafeneaua de la parter!

Andrei
09 mar 13:14
+0
VOTURI
-0

Si cu copiii ce facem domnule Oprescu?? Sau mai inchide-ti ochii inca odata?

andrei
09 mar 13:02
+0
VOTURI
-0

Cum poate Primarul Oprescu sa retrocedeze un imobil declarat de utilitate publica?Cred ca ar trebui ca organele abilitate sa se uite mai atent la acte si la hotararile de pana acum!

Mihai
09 mar 12:44
+0
VOTURI
-0

Dle Oprescu , de ce va ganditi mereu numai la dumneavoastra , si nu stiti cum sa faceti sa mai furati cate ceva ??????, nu va este deloc mila de acesti copii? RUSINE RUSINE RUSINE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

dana
08 mar 18:32
+0
VOTURI
-0

sa mai aud pe cineva acum ca-l apara pe oprescu, cei care inca mai cred ca primarul drag este onest si ca ii pasa de noi. uite ce face, lasa niste copii nevinovati fara acoperis deasupra capului. rusine!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE