Oprescu, acuzat că lucrează la "videochat"ONG-urile îl acuză pe primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, că nu permite accesul cetățenilor în sala unde se desfășoară ședințele Consiliului General, acești fiind primiți doar într-o altă sală din Primărie, unde pot privi desfășurarea ședințelor pe niște ecrane, în transmisie directă. Oprescu îi acuză, la rândul său, pe cei care protestează, că "vor să facă circ".

După ce au adresat primarului general o scrisoare deschisă, în care cerea accesul liber al cetățenilor și al reprezentanților asociațiilor la consiliul general, ONG-urile au continuat protestele joi, chiar în timpul ședinței Consiliului General.

Din sala în care au fost primiți, situată la etajul întâi al Primăriei, față de sala de Consiliu situată la etajul trei, reprezentanții ONG-urilor au afișat sloganuri precum "Vrem să vedem ce am ales", "Peste 4 ani, tot pe videochat?", "Nu suntem cetățeni virtuali". Imaginile cu protestul erau transmise în direct și în sala Consiliului General.

Protest inedit

Ca urmare, consilierul general Silviu Văduva, din partea PDL, a cerut ca ședințele de Consiliu General să se țină într-o sală de teatru aflată în subordinea Primăriei Generale, pentru ca cetățenii să aibă loc și să fie primiți la ședințe.

Sorin Oprescu a răspuns spunând că ședințele sunt publice, presa fiind de față, iar desfășurarea lucrărilor fiind transmisă live pe internet. Mai mult, spune primarul general, a pus la dispoziția publicului o sală din care să poată urmări lucrările, fără a deranja însă ședințele, așa cum se întâmpla în trecut. "Ei doresc numai circ, să arate cu degetul și să interpreteze cum vor ri deciziile consiliului General. Eu încerc să asigur condiții civilizate" - a spus Oprescu.

Ideea susținută de Oprescu a fost întărită de președintele de ședință, PNL-istul Cristian Oltean, care a arătat că din 31 de cereri de luări de cuvânt din partea cetățenilor, doar patru se refereau la ordinea de zi a ședinței de Consiliu.

În total, 28 de organizaţii neguvernamentale au semnat scrisoarea deschisă prin care cer accesul nemijlocit al cetăţenilor la şedinţele Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), aceasta fiind trimisă primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu dar şi membrilor CGMB.

"În momentul de faţă, cetăţenii care doresc să participe la şedintele CGMB (şedinţe publice conform legii) sunt direcţionaţi către o cameră de la mezaninul instituţiei, unde pot viziona şedinţa pe câteva ecrane şi nu mai pot interacţiona cu aleşii locali decât prin intermediul unei camere web, doar în cazul în care se aprobă transmisiunea video către sala de şedinţe", se arată în comunicatul transmis marţi agenţiei MEDIAFAX.

Etichete: Consiliu General, live, ong, promo, şedinţă, Sorin Oprescu

0/7 COMENTARII
Nume*
12 oct 01:05
+0
VOTURI
-0
7dZKOF , [url=http://ntjhdylbriay.com/]ntjhdylbriay[/url], [link=http://zguzawxlctzl.com/]zguzawxlctzl[/link], http://ltqxjcihlada.com/
Nume*
11 oct 02:56
+0
VOTURI
-0
Gvlx3J , [url=http://iaamqubcgibc.com/]iaamqubcgibc[/url], [link=http://rwsgzqlqnsnn.com/]rwsgzqlqnsnn[/link], http://nqowchnqlazv.com/
Nume*
09 oct 06:04
+0
VOTURI
-0
This ariclte went ahead and made my day.
Denisa
30 aug 19:46
+0
VOTURI
-0
Accesul bucurestenilor la sedintele de consiliu nu a fost niciodata oprit de cand
Sorin Oprescu este la carma Bucurestiului.Dar nici cum vor ONG-isti nu se poate!
Nu s-ar mai putea respire in sala de sedinta!
geox
30 aug 19:16
+0
VOTURI
-0
Pentru ca am DEMONSTRAT ca se POATE.................BOILOR
Nicu Tudor
30 aug 17:15
+0
VOTURI
-0
Salile de teatru au si ele rostul lor,au programe binse stabilite pentru spectacole,pentru
repetitii sau alte actiuni.Se pare ca pedelimea vrea circ cu orice prêt,mai ales acum cand nu mai au majoritate.Se stie cine sta in spatele acestor ONG-uri care urmaresc fiecare pas al lui Sorin Oprescu.
Costel
30 aug 17:09
+0
VOTURI
-0
Of,Doamne!Ce sa se mai incurce Sorin Oprescu cu vreo sala de spectacol?Sa mute
sedintele pe Giulesti sau Arena Nationala!Se pare ca pedelimea vrea sa transforme
sedintele de consiliu in ceva ce intr-un soi de derby bucurestean!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE