Oprescu: Anul acesta începem lucrările la Sala Polivalentă și la noul patinoar. PRIMELE IMAGINIPrimarul general, Sorin Oprescu, a anunțat miercuri că până la sfârșitul anului, dacă vremea o va permite, vor începe lucrările la Sala Polivalentă și la patinoarul artificial din Complexul Sportiv "Lia Manoliu". Ambele proiecte sunt acum în proces de licitație. Primăria Capitalei a desemnat deja câte un câștigător pentru fiecare proiect, însă rezultatele licitațiilor au fost contestate. Sala Polivalentă va avea o capacitate de 12.000 de locuri, în timp ce noul patinoar va fi unul olimpic cu o capacitate de 3.100 de locuri. În aceeași clădire vor fi amenajate și un bazin de înot, sală de sport, spații pentru relaxare și întreținere fizică, dar și un acoperiș verde cu spații pentru pietoni. 

"La Sala Multifunctionala suntem la finalul procedurii de atribuire, lucrarile vor incepe anul acesta (daca vremea o va permite) si speram ca intr-un an si jumatate sa fie finalizate. Este adevarat ca procedurile au inceput in urma cu 8 luni, insa am avut toata deschiderea pentru transparenta si tratament egal pentru toti competitorii, respectand cu strictete legile care ne guverneaza", a declarat, miercuri, Sorin Oprescu.

Licitația pentru Sala Polivalentă a fost una "cu cântec". Oficialii municipalității spun că Primăria Capitalei a desemnat drept câștigător al licitației firma Astaldi. Decizia municipalității a fost însă contestată de cea de-a doua firmă calificată în etapa finală a licitației, respectiv Strabag. În luna septembrie, jurnalistul Cătălin Tolontan scria pe blogul său că "Strabag a fost declarat câștigător, cu o ofertă de 57 de milioane de euro, de către Primărie, iar apoi a fost descalificat și a primit lucrarea Astaldi, cu 61 de milioane de euro". Prin urmare, primăria a ales oferta mai scumpă.

Proiectul propus de Astaldi pentru Sala Polivalentă

Proiectul propus de Strabag pentru Sala Polivalentă

Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor ar urma să se pronunțe în acest caz săptămâna viitoare, potrivit reprezentanților Primăriei. 

Sala Polivalentă va avea o capacitate de 12.000 de locuri pe scaune, dintre care 2000 de locuri VIP. De asemenea, vor fi amenajate și 500 de locuri noi de parcare.

"Noua arenă multifuncţională va permite organizarea de competiţii pentru mai multe discipline sportive, ca gimnastică, tenis, baschet, handbal, fotbal în sală, badminton, volei, atletism uşor, tir sportiv, scrimă etc., dar şi organizarea de spectacole şi concerte de mare anvergură", a spus şi Bogdan Hreapcă, directorul general al Directiei Generale de Investitii si Dezvoltare din cadrul Primariei Capitalei.

Costul proiectului este de 60 milioane euro, din care 50 milioane euro vor fi primiți de la Guvern. 

Noul patinoar din Complexul "Lia Manoliu" va fi unul olimpic cu peste 3.000 de locuri, bazin de înot și acoperiș verde 

Primarul general a anunțat că până la sfârșitul anului vor începe lucrările și la noul patinoar din Complexul Lia Manoliu, ce va fi construit în locul patinoarului "Mihai Flamaropol". 

"Constructia veche, nefunctionala in ultimii doi ani, va fi demolata si se va edifica o constructie noua.
Dupa 6 luni de la deschiderea licitatiei, si acest proiect se afla la sfarsitul procedurii de selectie a constructorului, urmand sa inceapa lucrarile pana la sfarsitul anului 2014 (daca vremea o va permite)", a declarat Sorin Oprescu. 

Și în acest caz, licitația a fost contestată. Astfel, Primăria Capitalei a desemnat drept câștigător al licitației tot firma Astaldi (ca și la Sala Polivalentă) în asociere cu UTI Grup. Însă, cea de-a doua firmă calificată în faza finală a licitației a contestat alegerea făcută de municipalitate. 

Proiectul are o valoare de 23 milioane euro. 

"Functiunea principala a noii constructii va fi patinoarul artificial olimpic cu o capacitate de 3.100 de locuri. La acest patinoar va avea acces si publicul consumator de sport pe gheata, nu doar sportivii de performanta. Functiunile complementare constau in bazin de inot, sala de sport, spatii pentru relaxare si intretinere fizica, spatii pentru recuperare fizica, sala de escalada indoor si dotari pentru escalada outdoor, spatii comerciale si pentru alimentatie publica", a mai spus edilul-șef. 

Acoperișul patinoarului va fi pietonal, sub forma de relief artificial orientat spre lacul din imediata vecinatate. Tot pe acoperiș va fi amenajat un spațiu pentru skating. 

Bazine olimpice și un nou hotel cu 200 de camere pentru sportivi

"Pentru anul 2015 vom cere sprijinul Guvernului pentru transferarea bazinelor de inot si a hotelului destinat sportivilor, in vederea reabilitarii acestora. Ne propunem construirea a 2 bazine interioare si 2 bazine exterioare, olimpice si semiolimpice, care sa aiba cel putin 4 500 de locuri pentru public in interior si 800 in exterior. Si aici ne propunem sa construim 300 de locuri de parcare, care sa se adauge celor 3 100 existente deja la Arena Nationala. Valoare estimata a investitiei este 8 milioane EURO si se poate realiza in 14 luni, de la momentul inceperii lucrarii", a mai spus, miercuri, primarul general. 

De asemenea, Primăria Capitalei intenționează să demoleze actualul Hotel Sport și să construiască unul nou. (proiect despre care B365.ro a mai scris AICI). 

"Vrem sa putem pune la dispozitia sportivilor veniti in cadrul competitiilor, cat si suporterilor si vizitatorilor in general, un numar de 240 - 250 de camere de 4 stele. Durata de implementare a proiectului: 14 luni (proiectare si executie)", a mai declarat edilul-șef.

Etichete: Patinoarul Mihai Flamaropol, Sala Polivalentă

0/2 COMENTARII
anonim
27 nov 13:17
+0
VOTURI
-0
Prelucram din polistiren expandat sau extrudat, literele volumetrice, sigle și logo-uri 3D , figuri 3D, obiecte supradimensionale sau reclame neluminoase.Ne gasiti pe polistiren3d.ro
Adam Gheorghe
27 nov 06:15
+0
VOTURI
-0
Afacere tip franciza!
Tot mai multi oameni lucreaza acum cu noi, convinsi de seriozitatea noastra! Contract legal si oferit imediat! Lucrati ca operator online, 3 ore pe zi, si incasati 300 dolari lunar! Nu este MLM sau afacere piramidala. Pentru detalii, trimiteti textul ”Info” la adresa de email: madagi14@yahoo.com

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h