Oprescu anunță construirea de noi PASAJE SUBTERANE PENTRU PIETONIPrimarul general al Municipiului București, Sorin Oprescu, a anunțat, cu ocazia inaugurării pasajului subteran rutier de la Piața Presei, că, pentru a fluidiza traficul auto, intenționează să construiască noi pasaje subterane pentru pietoni. 

Primarul general al Municipiului București, Sorin Oprescu, a inaugurat duminică Pasajul Rutier de la Piața Presei, ocazie cu care și-a expus câteva proiecte de infrastructură pentru viitor. 

Astfel, întrebat cum va fi evitată aglomerarea către Arcul de TRiumf, după ieșirea din noul Pasaj, Sorin Oprescu a spus că intenționează să demareze construcția încă unui pasaj subteran pietonal, sub Șoseaua Kiseleff, în dreptul Ministerului Culturii. De asemenea, el a mai anunțat că ia în calcul construirea de astfel de pasaje pietonale la Lizeanu și la intersecția dintre Barbu Văcărescu și Tunari.

Întrebat de ce noul pasaj pietonal de la Șoseaua Kiseleff nu are niciun fel de dotare care să permită traversarea Șoselei de către persoanele cu handicap, Sorin Oprescu a declarat că vor fi construite ascensoare, deoarece s-a ajuns la concluzia că rampele ar colecta apa în timpul ploii, către pasaj. Ascensoarele ar urma să fie montate în 12 săptămâni. 

Pasajul pietonal a fost deschis la 10 iunie, deci de mai bine de o lună și o săptămână. Persoanele cu handicap locomotor sunt nevoite să ocolească 793 de metri pentru a putea traversa Șoseaua Kiseleff. 

Iată la ce sunt supuse persoanele cu handicap:

Etichete: ascensor, barbu văcărescu, Lizeanu, pasaj pietonal, rampe, realitatea, soseaua kiseleff, Tunari

0/7 COMENTARII
hows
20 iul 18:07
+0
VOTURI
-0
da. circula cu caruta in 2015...ce minte au unii :))
daca te consideri sobolan pentru ca treci printr-un pasaj, inseamna ca locul tau nu este intr-un oras, ING :)
gabriel
20 iul 17:58
+0
VOTURI
-0
Benzi la coborire si urcare din pasaje mare primar ce esti.
Remus
20 iul 11:56
+0
VOTURI
-0
Hai sa mergem 750 de metri si sa nu mai punem primaria sa monteze lifturi de zeci de mii de euro. Handicapat sau nu, sunt bani publici irositi
Thiess
20 iul 06:24
+0
VOTURI
-0
"vor fi construite ascensoare, deoarece s-a ajuns la concluzia că rampele ar colecta apa în timpul ploii, către pasaj"

I-auzi. Si singura solutie tehnica a fost sa se construiasca ascensoare in loc de lifturi.
Nu se putea face un canal colector la baza acelei pante, care sa preia apa? I se face rusine apei ca n-are pante si nu intra in pasaj pe trepte?
Cat despre mentenanta ascensoarelor, ce sa mai vorbim? Nici scarile rulante nu merg tot timpul, daramite un ascensor! Cine va asigura service-ul? O firma care va "castiga" "licitatia"? Cine va reaspunde pentru perioadele de nefunctionare ale ascensoarelor? Primaria isi "va asuma raspunderea"?

Domnu' Oprescu, de ce va mai chinuiti cu ascensoare, pante si pasaje? Nu mai bine interziceti direct traficul pietonal si-ati rezolvat problema?
Sau sa nu va dau idei?
pick
20 iul 04:54
+0
VOTURI
-0
pasaje necesare la intersectia Dorobanti cu Dacia si M Eminescu, la statuia Leul
elena
19 iul 19:15
+0
VOTURI
-0
Nu i-a dus capul pe cei de la RATB, pe Oprescu nu il mai iau in calcul, sa modifice traseul lui 330. De cand au construit pasajul asta idiot pierzi 20-30 min doar sa treci de semaforul de la Pta Presei.
Ing.
19 iul 14:46
+0
VOTURI
-0
Iar mutăm pietonii în subteran ca şobolanii? Oare Oprescu nu înţelege că traficul auto trebuie DESCURAJAT în oraş?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE