Oprescu: Bucureştenii au pe cap mai mult spaţiu verde decât prevede legeaCapitala are 24 mp de spatiu verde pe cap de locuitor
Capitala are 24 mp de spațiu verde pe cap de locuitor

Primăria Capitalei a terminat Cadastrul Verde al Bucureştiului. Potrivit documentului, Capitala respectă normele europene privind suprafaţa de spaţiu verde. "Prin realizarea Cadastrului Verde s-au inventariat spaţii verzi publice din municipiului Bucureşti şi vegetaţia din perimetrul acesteia, rezultând un indice de 24,72 metri pătraţi pe cap de locuitor astfel încât ne-am îndeplinit obligaţiile prevăzute de lege cu privire la protecţia mediului. Legea prevede asigurarea unei suprafeţe de spaţiu verde de minimum 20 de metri pătraţi pe cap de locuitor până la data de 31 decembrie 2010", a precizat primarul general, Sorin Oprescu.

În 2013, bucureştenii vor beneficia de şi mai mult spaţiu verde. "Vor fi 26 mp/cap de locuitor în Bucureşti până la sfârşitul anului 2013", a spus Oana Grigore, şefa Direcţiei de Mediu din cadrul Primăriei Capitalei.

Suprafaţa de spaţiu verde s-a dublat în Bucureşti în ultimii doi ani, cel puţin la nivel declarativ. Astfel, în 2009, directorul Direcţiei de Mediu din PMB, atunci Monica Nazare, spunea că în Capitală sunt doar 12,39 metri pătraţi de spatiu verde la o populaţie de 1.924.959 locuitori.

Etichete: bilant, Sorin Oprescu, spatiu verde

0/0 COMENTARII
Awaksexenna
25 apr 19:40
+0
VOTURI
-0

Nice Post. Thanks for sharing this riveting info. You can pore over more less this at paydayinn Loans

Costel
21 iun 09:42
+0
VOTURI
-0

Singura varianta sa se fi intamplat asa, in ultimii doi ani, este sa se fi injumatatit populatia bucurestiului....

gargara ieftina...hai sa-i facem din pix...

George
20 iun 20:17
+0
VOTURI
-0

Banuiesc ca nu s-au luat in calcul si spatiile verzi din cimitire?

Nu de alta dar este o placere sa mergi cu bicicleta sau cu rolele printre morminte.

Ioana Alexandra Ghinda
20 iun 18:58
+0
VOTURI
-0

Perfect domn' Primar, acum puteti sa mai dati niste autorizatii de constructie in parcuri, eventual niste cluburi sau malluri.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h