Oprescu: Datoriile istorice ale Primăriei Generale vor fi șterseGuvernul este de acord ca ELCEN să anuleze „datoriile istorice” pe care le are de încasat de la RADET, a anunţat miercuri primarul general Sorin Oprescu, precizând că ELCEN se va uni cu RADET sub forma unei societăţi comerciale, scrie Newsin.

Sala de concerte in Bucuresti. Oprescu: "Promit ca in anii astia care vin, unu - doi ani, avem sala"
Sală de concerte în Bucureşti. Oprescu: "Promit că în anii ăştia care vin, unu - doi ani, avem sala"
Foto: B365.ro

„Astăzi guvernul a fost de acord cu anularea acelor penalităţi aberante care se produceau tot timpul. Se va interveni şi pe regulamentul de aplicare a ANRE, pentru ca astfel de penalităţi să nu mai fie afişate", a declarat Sorin Oprescu, după şedinţa de guvern.

El precizat că soluţia decisă de guvern este singura cale de a rezolva problema datoriilor istorice.

„ELCEN se va uni cu RADET sub forma de societăţi comerciale", a declarat Sorin Oprescu, precizând că „principalul obiect de activitate a noii societăţi va fi producerea energiei electrice din gaz".

În context, Oprescu a arătat că "preţul pe care îl plăteşte populaţia pentru încălzire nu va fi modificat". "Rămâne tot la 170, dar nu putem să facem acest lucru Sunt 1,5 milioane de familii care se încălzesc în sistem centralizat. Nu avem cum să încurajăm trecerea la centrale de apartament, întrucât preţul gazului a crescut continuu", a precizat primarul general.

Guvernul a aprobat în şedinţa de miercuri memorandumul privind mandatarea reprezentanţilor statului în Adunarea Generală a Acţionarilor S.C Electroctrocentrale Bucureşti S.A (ELCEN) pentru a dispune măsurile legale ce se impun în vederea negocierii termenilor şi condiţiilor în care societatea dispune anularea penalităţilor calculate pentru neplata şi/sau plata cu întârziere de către Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice Bucureşti (RADET) a obligaţiilor contractuale.

Etichete: datorii, ELCEN, oprescu, RADET

0/2 COMENTARII
cris
13 Sep 10:50
+0
VOTURI
-0
cum de ce? ELCEN produce bani, RADET si mai multi bani...deci...mai multe surse de supt...pentru mai multe persoane minunate..
Horia
12 Sep 20:02
+0
VOTURI
-0
Nu inteleg de ce ,pana la Sorin Oprescu nu a pus nimeni problema contopirii RADET-ului cu ELCEN.
Se elimina o veriga intre consumatorul direct si producator,ceea ce e in beneficial bucuresteanului.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE