Sorin Oprescu anunţă când vor dispărea câinii de pe străziPrimarul general, Sorin Oprescu, a declarat duminică că în 18 luni va rezolva problema câinilor fără stăpân. Potrivit edilului-şef, 720 de maidanezi au fost adoptaţi până acum.

Sorin Oprescu
Sorin Oprescu

"În 18 luni estimez că rezolvăm problema câinilor. Indicele de control al meu este scăderea muşcăturilor. Am pus două numere de telefon care sunt 24 din 24 funcţionabile, unul pentru adopţii iar altul pentru prindere. Eu sunt într-un fel mulţumit că am reuşit să controlăm atenţia, fenomenul de la şcoli, de la grădiniţe. Am mai spart şi o serie întreagă de haite. Am posibilitatea cu 12 echipaje complete, cu poliţia locală, să menţin rata de la 150-200 câini prinşi pe zi", a spus Sorin Oprescu la Pro TV.

Edilul-şef a recunoscut că nu ştie câţi câini sunt în acest moment pe străzile Capitalei şi că nu crede că sunt chiar 65.000. Oricum, planul Primăriei este să reducă cu 80% numărul maidanezilor de pe străzi.

"Nu ştiu câţi mai sunt. Planul prevede să reducem undeva la 80 la sută, numărul lor să dispară de pe străzi. Încep să am unde să-i duc. 720 au fost adoptaţi, noi sprijinim adopţia, 520 şi-au găsit locul în adăpostul de la Uzun. 800 de locuri sunt în bazele noastre. Se spune că sunt aproximativ 65.000 de câini comunitari acum. Eu vă spun foarte sincer, nu prea cred în date", a spus Oprescu, potrivit Mediafax. 

Despre cazul Ionuţ Anghel:

"În România se poate întâmpla orice, sunt gata să răspund de faptele mele. Fiecare are partea lui de esponsabilitate. Eu n-am fugit, eu mi-am asumat responsabilitatea. Eu când am ieşi să explic că îmi pare rău ce s-a întâmplat, eu nu m-am dus acoo ca să plâng electoral. Sunt şi eu tată, sunt bunic, am vaăzut ce tragedie s-a întâmplat. Nu mă linişteşte că era domeniu privat, faptul e fapt".

"Sterilizarea a fost cea mai mare prostie. La bloc nimeni n-a avut grijă de ei, i-au lăsat fără hrană, fără îngrijire şi ei s-au constituit în haite. Toată lumea e de vină, în special cei care s-au declarat iubitori de câini şi n-au făcut mai nimic, şi administraţia, dar era şi încătuşată de lege. Acum construim 3500 de locuri pentru câini. Vreau ca în martie să ajung la o posibilitate de adăpostire de 10-15.000. I-am eutanasiat până acum pe câinii bolnavi", a mai spus primarul general. 

Etichete: adăposturi, câini fără stăpân, ionut anghel, maidanezi, Sorin Oprescu

0/4 COMENTARII
Mihaela
21 Oct 18:50
+0
VOTURI
-0
Ce incalzire gratuita ma pantelimon?Du-te ma la munca,munceste cersetorule!
electroaparataj
21 Oct 10:22
+0
VOTURI
-0
Va rog sa scrieti numerele respective, pentru adoptie si mai ales pentru prindere. E bine de stiut.
Pantelimon
21 Oct 06:09
+0
VOTURI
-0
Nu stie cati caini sunt, dar stie ca in 18 luni vor fi mai putin cu 80%.
Cu incalzirea aia gratuita ce se mai aude, "primarule"?

Omul asta e un mincinos patologic!
vlad
21 Oct 01:47
+0
VOTURI
-0
Hm, pai eu am o haita in fata blocului si ghici ce... vis a vis am o scoala :). In ce fel a rezolvat el problemele de langa scoli??? Ce fanfaron :). Am pornit numaratoare inversa.... 18 luni :).

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h