Oprescu: "În 2014 se finalizează programul BEI". Câte şcoli au fost reabilitate complet până acumPrimarul general, Sorin Oprescu, a verificat, duminică, lucrarile la doua dintre unitatile de invatamant cuprinse in programul "Reabilitarea Infrastructurii Educationale din Bucuresti", care vizeaza 100 de scoli. Cele două unităţi de învăţământ reabilitate vor avea bazin de înot şi, respectiv, o sală de festivităţi cu 450 de locuri. Cu ocazia vizitei efectuate la cele două şcoli, edilul-şef a anunţat că în acest an se va finaliza programul de reabilitare a şcolilor din Capitală, cu finanţare de la Banca Europeană de Investiţii (BEI).

Edilul-sef a vizitat intai scoala nr. 311, singura unitate de invatamant din programul BEI care va avea bazin de inot.

"Anul acesta vom finaliza acest program, ceea ce inseamna ca elevii din o suta de scoli din Bucuresti vor invata in unitati de invatamant moderne. In primul rand, aceste scoli au fost consolidate, reabilitate si modernizate, au laboratoare de specialitate dotate cu echipamente moderne, cabinete, sali de sport si mobilier de ultima generatie", a declarat primarul general.

Realizat in proportie de 85%, bazinul de inot al scolii 311 reprezinta o constructie noua, avand oglinda de apa de 300 mp ( 25 m lungime si 12 m latime) si o adancime de 1,5 pana la 1,9m, sala bazinului avand o inaltime de 9m.
Fiind o constructie moderna, in solutia structurala aleasa s-a utilizat lemnul stratificat pentru elementele de rezistenta. Mai mult decat atat, conceptul arhitectural al bazinului include, alaturi de spatiile functionale adiacente oglinzii de apa, asezarea de balcoane ce permit parintilor, profesorilor sau spectatorilor sa urmareasca antrenamentele sau concursurile de inot.

Bazinul este dotat cu aer conditionat si incalzire proprie precum si cu suprafete vitrate mari, care permit iluminarea naturala.

Primarul general a vizitat apoi si scoala nr. 206, care a fost consolidata si reabilitata si unde s-a construit o noua sala de festivitati cu o capacitate de 450 de locuri.

"Am vazut astazi doua unitati de invatamant unde lucrarile sunt in etapa de finisaje, sunt ultimele scoli care au fost reabilitate, consolidate si reameenajate. La prima scoala am vazut bazinul aproape finalizat, iar in luna aprilie va fi gata. Ne incadram in timp, au trecut atatia ani, au fost greutati, dar le-am depasit. In primavara sper sa incheiem", a mai declarat Oprescu.

Lucrarile efectuate cele doua scoli au vizat consolidarea structurii de rezistenta a cladirilor, refacerea acoperisului, a instalatiilor, a tamplariei interioare si exterioare, a bransamentelor, termoizolarea cladirilor pentru reducerea consumurilor energetice si implicit a costurilor de intretinere a scolii, retele noi de date-voce, instalatii de avertizare incendiu si antiefractie etc.

De asemenea, unitatatile de invatamant a fost dotate cu mobilier, echipamente IT, s-au dotat laboratoarele de specialitate si cabinetele medicale.

100 de şcoli din Bucureşti, reabilitate prin programul BEI

Programul "Reabilitarea Infrastructurii Educationale din Bucuresti", derulat de Municipalitate impreuna cu Banca Europeana de Investitii, vizeaza 100 de scoli, dintre care 80 sunt finalizate complet, 19 sunt finalizate partial (predate corpuri de scoala sau toate corpurile de scoala - ramanand de executat lucrari de amenajare exterioara/anexe), iar o scoala este in executie.

Programul a avut drept scop:

- reabilitarea a 100 unitati şcolare;

- construirea a 22 sali de sport noi;

- amenajarea de 22 bucatarii şi sali de mese pentru şcolile speciale şi gradinite in mod deosebit;

- modernizarea şi reechiparea a peste 200 de laboratoare din care aprox. 180 laboratoare fizica, chimie şi biologie;

- amenajarea a peste 75 cabinete medicale, stomatologice şi de specialitate cu dotari performante de ultima generatie.

De asemenea, in afara de cele 22 de sali de sport mai sus mentionate, au mai fost contractate separat inca 5 sali de sport, dintre care doua s-au finalizat, iar celelalte trei se afla in diverse stadii de executie.

Valoarea totală a proiectului este 233,58 milioane euro din care:

- Surse BEI: 112,2 milioane euro

- Surse locale: 121,38 milioane euro la care se adauga TVA + alte taxe

În septembrie 2013, Prefectura Capitalei a criticat, într-un raport vizavi de infrastructura educaţională din Bucureşti, programul BEI, precizând că acesta reprezintă "unul din punctele slabe" ale bazei materiale a învăţământului din Bucureşti, din cauza întârzierilor acumulate în cei 7 ani de derulare a programului.

Etichete: Banca Europeană de Investiţii, bazin de înot, Primăria Capitalei, reabilitare şcoli, Sorin Oprescu

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE