Oprescu la congresul PRM: "Acest partid a fost o adevărată coloană vertebrală a ţării". Miza? Controlul unui buget de peste cinci miliarde de leiOprescu a participat la al cincilea congres al PRM (Foto: GrupRC)
Oprescu a participat la al cincilea congres al PRM (Foto: GrupRC)

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, sâmbătă, în faţa delegaţiilor la cel de-al cincilea congres al PRM, referitor la preşedintele reales Corneliu Vadim Tudor,  că "adesea cuvintele dumneavoastră au exprimat adevăruri, au avut conţinut şi sens dar de multe ori au fost bagatelizate, răstălmăcite pentru a li se minimaliza mesajul", a spus Oprescu, citat de agenţia Mediafax.

El le-a cerut reprezentanţilor PRM ca împreună să spargă "clica celor care vor să-şi împartă totul între ei."

Poziţia plină de curtoazie a primarului faţă de Partidul România Mare este de înţeles, dacă luăm în calcul faptul că viceprimarul Victor Iovici şi cei doi membri ai consiliului general al Municipiului Bucureşti, Nicuşor Stan şi Adrian George Roseti, sunt cheia obţinerii unei majorităţi în Consiliu. Cei trei tocmai au fost reprimiţi în PRM după ce în primăvară fuseseră excluşi pentru colaborarea cu PDL la Municipiu, în condiţiile în care Vadim Tudor avea un protocol de colaborare cu Marian Vanghelie, şeful PSD Bucureşti.

"Nu mai există acum nici un risc să ne pierdem mandatele din Consiliul General al Primăriei pentru că avem din nou sprijin politic”, a declarat pentru B365, Victor Iovici.

Fără sprijinul celor trei membri PRM ai Consiliului, PDL nu are decât un vot în plus faţă de opoziţie, ceea ce face dificilă adoptarea unor proiecte. Acesta este motivul pentru care toţi jucătorii politici cu interese în Primăria Municipiului Bucureşti încearcă să îşi apropie formaţiunea lui Vadim Tudor. Cum primăria are un buget de peste cinci miliarde de lei pe an, puterea de decizie referitoare la alocarea banilor nu este de lepădat.

Etichete: Bucureşti, congres, Corneliu Vadim Tudor, PRM, Sorin Oprescu

0/0 COMENTARII
ana
01 nov 18:08
+0
VOTURI
-0

Oprescu e un om cinstit si e normal sa aprecieze acest lucru cand il intalneste (indiferent de numele partidului), nu degeaba e independent

Alex
01 nov 10:52
+0
VOTURI
-0

Daca Oprescu a onorat invitatia la congresul PRM,a facut-o in interesul bucurestenilor,si nu din cine stie ce alte motive!Ne place sau nu,PRM are reprezentanti la nivel de consiliu,inclusiv un vice-primar!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE