Oprescu: "M-au amenințat și cu insolvența, și cu falimentul RADET, pentru a nu ne uni cu ELCEN-ul"Primarul Sorin Oprescu a declarat că există riscul ca RADET-ul să intre insolvență dacă nu se unește cu ELCEN-ul, ba chiar a precizat că a fost amenințat și cu insolvența, și cu falimentul RADET. În plus, primarul general a recunoscut că Primăria Capitalei a investit foarte puțin în infrastructura RADET în acest an.

Sorin Oprescu: Sala pentru organizarea Campionatelor Europene de gimnastica va fi gata in 2016
Sorin Oprescu: Sala pentru organizarea Campionatelor Europene de gimnastică va fi gata în 2016
Foto: www.ghidcabinet.ro

"M-a amenințat și cu insolvența, și cu falimentul RADET, doar să nu ne unim cu ELCEN-ul", a declarat Sorin Oprescu, întrebat dacă există riscul ca RADET să intre în insolvență.

Primarul a spus că este încrezător că fuziunea RADET-ELCEN se va vota. "Se vor uni și vom putea menține prețul gigacaloriei și protecția populației. Asta mi-am dorit și așa o să fie. ELCEN și RADET se înțeleg ca pisica și cățelul. Sper ca săptămâna viitoare să se încheie cu forma legislativă, hotărârea de Guvern, după care urmează achitarea unor datorii ale ELCEN-ului către terți, unde intrăm noi în priză să îi ajutăm", a explicat Oprescu.

Primarul a recunoscut că Primăria Capitalei a investit foarte puțin în infrastructura RADET anul acesta, spunând că "au fost două rectificări negative ale bugetului. În condițiile astea, am avut o discuție la Guvern și au înțeles că orașul trebuie să funcționeze. Primăria Capitalei și RADET-ul n-au fost stăpâni pe bani".

Legat de blocurile unde nu curge nici măcar acum apă caldă, primarul a spus: "Am cerut punctual să văd și eu lista cu străzile. Verificăm din ce cauză aceste blocuri nu au primit apă caldă".

Primarul general Sorin Oprescu a comentat și protestul legat de problema apei calde organizat joi de ACL, la care i s-a cerut demisia. "Ipocriţi sunt ăia din PDL, pentru că ei ştiu foarte bine, patru-cinci ani de zile au fost ei cei care au condus acolo. Timp de aproape 15 ani, nimeni nu a vrut să rezolve această problemă RADET şi RATB, ele constituind puşculiţe ale partidelor. Le-a plăcut unora, le-a plăcut şi celorlalţi. Proba este că din banii bucureștenilor se plăteau penalități la penalități incomensurabile", a declarat Sorin Oprescu.

Pe 7 octombrie, RADET a anunțat că apa caldă se oprește din nou,  dar, de data aceasta, a fost vorba de probe de presiune. Miercuri, RADET a anunțat că a finalizat probele de presiune în sectoarele 2,3 și 4. La cele mai multe blocuri furnizarea de apă caldă a fost reluată. La altele mai durează însă. Pe mai multe străzi, furnizarea de apă caldă va fi reluată cel târziu joi, la ora 23.00, conform RADET.

RADET a dat, însă, și o veste bună bucureștenilor: cei care nu au avut apă caldă în ultima perioadă, din sectoarele 2,3 și 4, nu vor plăti serviciul de apă caldă pentru perioada cu probleme.

Etichete: apă caldă, căldură, ELCEN, protest, RADET, Sorin Oprescu

0/2 COMENTARII
ION
13 oct 15:09
+0
VOTURI
-0
Cine va resuscita RADET-ul d-le doctor? Specialistii numiti politic pe functii, membrii si simpatizanti ai partidului infloritor PSD ,vecinii, si prietenii acestora , toti care sunt in conducere acum?? Pe nimeni nu i-a interesat daca profesional sunt buni (si d-tra stiti asta) ! Nu sunt suficienti banii, trebuiesc si capete sa stie cum sa-I foloseasca !
Euuu
09 oct 22:51
+0
VOTURI
-0
Citat de pe site-ul RADET: "În anul 2013 s-a furnizat agent termic pentru încălzirea şi prepararea apei calde de consum către un număr de 8.600 BLOCURI (adica 566.000 APARTAMENTE şi 1.230.000 PERSOANE), însumând un număr total de 32.503 BRANŞAMENTE, unui număr de 3.082 AGENŢI ECONOMICI, dintre care 278 DE INSTITUŢII PUBLICE şi 11 SERE."

Adica, sa mai citim inca o data: "1.230.000 PERSOANE".

De unde mama naibii ati scos voi, ziaristii lu' peste la protap, cifra de 1.700.000 abonati RADET? Ati bagat si TVA-ul?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE