Oprescu majorează costurile la Pasajul Muncii cu 70%Pasajul Muncii se scumpeste
Pasajul Muncii se scumpește

În luna septembrie, reprezentanţii Primăriei dădeau asigurări că lucrările la Pasajul Muncii vor fi terminate în luna decembrie a acestui an (fără linia de tramvai de la suprafaţă) cu un cost efectiv de 40,89 milioane lei. Astăzi însă, primarul general a cerut în Consiliul General al Municipiului Bucureşti majorarea indicatorilor tehnico-economici (n.r. suma maximă ce se poate cheltui pentru un obiectiv de investiţii) de la 47,09 milioane lei la 80,19 milioane lei şi prelungirea termenului de finalizare de la 24 de luni, cât era prevăzut iniţial, la 36 de luni. Proiectul a fost aprobat de consilierii generali.

"Datorită menţinerii acceselor de metrou în actuala confiuraţie este necesară adaptarea proiectului iniţial astfel încât să se asigure funcţionalitatea integrată atât a metroului şi a tramvaiului cât şi a căii rutiere în condiţiile actuale de trafic", se menţioneză în raportul de specialitate al Direcţiei de Infrastructură din cadrul Primăriei Capitalei.

Reabilitarea Pasajului Muncii a început în luna decembrie a anului trecut. Până acum a fost refăcută structura de rezistenţă a pasajului, hidroizolaţia pasajului, iar la suprafaţă a fost amenajat un mic parc şi o fântână arteziană. În septembrie au început lucrările la supralărgirea bretelelor laterale de lângă pasaj la două şi respectiv trei benzi pe sens în funcţie de segment, dar şi la trotuare şi la reabilitarea interioară a pasajului prin placare cu materiale estetice şi fonoabsorbante.

Pasajul Muncii a fost construit în 1985 şi face legătura între Șoseaua Mihai Bravu, Calea Călăraşilor, Bulevardul Dacia şi Bulevardul Basarabia.

Etichete: majorare, Pasajul Muncii, realitatea, scumpire, Sorin Oprescu

0/0 COMENTARII
Dragos
29 nov 23:51
+0
VOTURI
-0

doar atat? Oprescule, mai puteai sa ceri, nu de alta, dar de la anul nu o sa mi fii primar, asa ca nu ar fi rau sa-ti asiguri batranetile. Ce daca bucurestenii platesc?

Deea
29 nov 20:58
+0
VOTURI
-0

Hai sa fim rationali! Ati vazut cat de bine a iesit Podul Basarab? Sunt convinsa ca Oprescu nu a cerut bani degeaba si faptul ca dureaza mai mult cu un an asta nu inseamna decat ca vrea sa iasa perfect, nu peste 5 ani sa nu mai fie circulat din motive tehnice.

laur
29 nov 16:56
+0
VOTURI
-0

Oprescu şi clica lui de infractori ar trebui să putrezească în puşcărie.

Bogdan
29 nov 16:19
+0
VOTURI
-0

Bai , nu va e clar?

TOATE LUCRARILE DIN MANDATUL LUI OPRESCU S-AU FACUT LA PRET DUBLU , HOTULE CARE ESTI !!!!

Cora
29 nov 16:54
+0
VOTURI
-0

De fapt firma a facut contractul in mandatul lui Videanu. Prin urmare, argumentul tau nu este valid.

unu
29 nov 14:15
+0
VOTURI
-0

pardon - nu 10 milioane ci aproape 20 de milioane de euro. Suficient cat sa construiesti 4-5 blocuri de 10 etaje la pretul pietei.

unu
29 nov 14:10
+0
VOTURI
-0

Domne' e incredibil ce se intampla! E prosteala pe fata!

Locuiesc in zona si am fost foarte atent la lucrarile de la acest pasaj.

Din ce am observat eu iata ce au facut baietii:Au venit si au montat schelele (3 insi). Apoi prima luna n-a mai venit nimeni. A doua luna au inceput sa dea jos tencuiala pe unlul dintre peretii pasajului. S-au cacait cred ca 2 luni la procedura asta. N-am vazut nicio betoniera si niciun sac de ciment. Nu s-a turnat alta fundatie si nici alt fier beton.

Tot ce s-a facut a fost sa se monteze niste panouri pe structura metalica care sa mascheze peretii decopertati de tencuiala. ATAT!

AA! Am uitat, au schimbat vechiul banner Pasajul munctii cu altul.

N-am vazut muncind pe "santierul" asta mai mult de 10 insi.

PE CE DAM 10 MILIOANE DE EURO???! Alooo! Curtea de conturi, DNA-ul, se sesizeaza cineva???

Cu 10 milioane de euro faci un pasaj de la 0 daca il faci fara furaciuni.

E batatie de joc. Auzi - 10 milioane de euro pentru o SPOIALA! FURT PE FATA!

JOS OPRESCU SI TOTI NEMERNICII DE PE LANGA EL!

vallym
29 nov 22:53
+0
VOTURI
-0

10 mil?ai vrut sa zici 20...oprescu fura cat toti primarii care au fost pana acum la un loc si ceva in plus...in schimb lucrurile stau asa:strapungerea Dudescu bate pasul pe loc, pasajele sunt neterminate, vezi Muncii si M Bravu, pasajul Ciurel inceput de 2 ani, abandonat...centru vechi e varza, a asfaltat 2 strazi in 3 ani...sper din tot sufletul sa plece acest doctor comunist...sunt atatia oameni capabili care pot face ceva...offf

Ioana Alexandra Ghinda
29 nov 12:00
+0
VOTURI
-0

Normal domnilor ca suma de contractare nu era cea reala. Contractul a fost semnat in perioada lui Videanu, aceeasi perioada in care a devenit om de afaceri si Constanda.

vallym
29 nov 22:50
+0
VOTURI
-0

esti varza frate, ma jur...tu esti cumva membru PSD?pai a fost contract semnat pe 15 si asta a mai pus 5, nu?eu cred ca e vina lui Videanu ca nu a marit la 20 de la iniceput...Ioana, te rog ai dreptul la opinie, dar controleaza-ti frustrarile iliesciene...

Alina
29 nov 11:22
+0
VOTURI
-0

Ce mai stie Oprescu sa faca in afara de cresterea preturilor? Asa a facut si cu National Arena, si cu Basarab.

georgio
29 nov 10:13
+0
VOTURI
-0

Schema clasica de furt. Castigam contractul cu suma de dumping apoi dupa un an obtinem amanare si dublarea banilor prin act aditional. Va dati seama cata spaga a colectat Oprescu pentru partid cu schema asta. Rade docyotu' de fraierii aia de la Cluj , Craioava sau Baia Mare care au ajuns la bulau pentru alune :)

underscore
29 nov 08:53
+0
VOTURI
-0

Sa mareasca (sa fure) dar macar ca ramane si ceva in urma lor ca pana acum doar s-a furat si nimic concret in afara de niste borduri. E mai bine sa se construiasca, sa se reabiliteze si sa se mai si fure decat doar sa se fure si atat.

Foxcrawl
29 nov 00:52
+0
VOTURI
-0

nu stiu cum d-zeu sfantul se face ca niciodata nu termina la timp. Astia cand fac planul chiar nu au pic de expertiza? Abia acuma (cand trebuia inaugurat) si-au dat seama ca din cauza metroului, accesului rutier, etc, nu o sa-l termine la timp?

sandu
28 nov 22:35
+0
VOTURI
-0

bai frate , astia ca sa-l modernizeze le ia mai mult timp decat le-a luat altora sa-l construiasca !nu mai zic de pretul nesimtit.

Cristian Ioan
29 nov 11:40
+0
VOTURI
-0

Din cand in cand trec pe acolo (ocolesc pe cat posibil, tocmia pt ca stiu de blocaj) si injur!

Cum sa nu sudui, cind vad ca se lucreaza in ritm de melc, iar dupa ora 5, cind nu mai munceste nimeni, lasa banourile de deviere ce reduc la jumatate sectiunea pasajului?!

La lucrarile pe carosabil, firmele ar trebui PENALIZATE pentru blocarea in mod inutil, pe durata luuuunga, a unui drum intens circulat!

xyz
28 nov 21:43
+0
VOTURI
-0

Bdul Decebal, nu Bdul Dacia. Ala e in alta zona a Bucurestiului.

antiliviu
28 nov 20:48
+0
VOTURI
-0

" Astăzi însă, primarul general a cerut în Consiliul General al Municipiului București majorarea indicatorilor tehnico-economici". Ia de aici pupincuristule!

Liviu
28 nov 19:03
+0
VOTURI
-0

ANTI RECLAMA OPRESCUOprescu nu a vrut sa se faca acest pasaj.

Consiliul general, da !

Cine majoreaza ? Oprescu ori altcineva ?

Vreti sa dati in Oprescu si nu e prima oara ca o faceti.

Lumea insa il va vota !

gigi
29 nov 09:47
+0
VOTURI
-0

esti praf, ai limba moale si pufoasa, esti doar un amarat manipulat de smecheri, probabil ai primit si tu firmituri. Daca ai copii nu ti-e mila de ei ca nu vor avea nimic?

vallym
29 nov 22:48
+0
VOTURI
-0

20 de milioane de euro pentru un pasaj in care nu s-a placat decat ceva marmura?asta da furaciune frate, cred ca a facut sorinel gazonel la bani cu asta, cat a facut basescu si videanu cu bordurile la un loc...rusine d-le primar, esti o mizerie...atat pentru P Muncii, cat si pentru Mihai Bravu unde nu se mai lucreaza de 2 luni...

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE