Oprescu: Ministerul de Finanţe a respins bugetul amendat de consilierii PDLSorin Oprescu
Sorin Oprescu

Primarul general Sorin Oprescu a declarat, marţi, că bugetul Capitalei pe 2011 trebuie votat din nou, susţinând în acelaşi timp că Ministerul de Finanţe a respins forma cu amendamentele PDL, aprobată de Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) în 28 februarie.

"Bugetul votat iniţial era nefuncţional. Va trebui refăcut. Astăzi (n.r. marţi) mă voi întâlni cu liderii grupurilor politice din Consiliu. Vom avea cât de curând o nouă şedinţă de Consiliu General în care vom vota un nou buget", a declarat Sorin Oprescu.

Edilul-şef al Capitalei a mai spus că ar exista un ordin al ministrului de Interne privind alocarea a circa 320 de milioane de lei pentru subvenţionarea energiei termice în Capitală, în ciuda celor susţinute de consilierii generali din partea PDL. "Deja am primit 24 de milioane din aceşti bani", a spus primarul general. Oprescu a făcut această precizare pentru a demonta argumentele consilierilor PDL despre care spune că, la şedinţa de aprobare a bugetului, au tăiat bani de la proiecte prioritare ale oraşului, pentru a-i da regiilor şi, implicit, pentru a asigura subvenţiile, ilegale spun ei, conform legislaţiei europene.

Luni, prefectul Capitalei, Mihai Atănăsoaiei, declara că forma bugetului ce a ajuns la el pentru avizul de legalitate este "neligitimă", Primăria trimiţându-i alt buget decât cel votat de Consilierii Generali. Potrivit prefectului, vina redactării greşite se împarte între Direcţia Asistenţă Juridică şi cea de Buget Finanţe, ambele în subordinea Primăriei. Forma greşită a bugetului a fost semnată de preşedintele de şedinţă, Călin Murg, şi de secretarul general al CGMB deşi în subsolul paginilor exista următoarea menţiune: "Au fost incluse amendamentele aprobate dar nu se respectă corelările bugetare iar totalul matematic rezultat este diferit de cel votat".

Întrebat despre erorile constatate de prefect, edilul şef a spus că "erorile astea sunt în capul prefectului. Noi am prezentat amendamentele consilierilor generali în buget şi au fost respinse de către Ministerul de Finanţe".

Bugetul a fost respins şi de cei de la Direcţia de Finanţe Bucureşti. "Gravele erori din cuprinsul bugetului, semnalate de Instituţia Prefectului Municipiului Bucureşti, se regăsesc şi în analiza făcută de specialiştii în finanţe din cadrul ANAF. Nu se poate înregistra şi utiliza un buget care, după cum precizează şi cei de la Direcţia de Finanţe Bucureşti, nu are corelate sumele reprezentând veniturile şi cheltuielile cu amendamentele introduse şi votate de către consilierii generali. Bugetul trebuie de urgenţă corectat punctual acolo unde sunt sesizate neconcordanţe între ceea ce s-a votat şi ceea ce a fost scris de către aparatul de specialitate al Primarului. Consiliul General al Municipiului Bucureşti este singura instituţie abilitată pe lege sa voteze bugetul Capitalei" a precizat prefectul Capitalei, Mihai Atănăsoaei.

Etichete: buget, Capitală, Consiliul General, municipiul bucuresti, oprescu

0/0 COMENTARII
Cetateanul R
30 mar 11:16
+0
VOTURI
-0

PDL, PNL si PSD sunt dusmani doar atunci cand nu cad de acord in a-si imparti castigurile si avantajele. In institutiile statului membrii de partid (oricare dintre cele 3 amintite) isi folosesc conexiunile pentru a avansa, a-si promova rudele, a le trimite in strainatate la studii, conferinte, "vizite de lucru" etc. Si-au creat o retea a relatiilor si intereselor. Cei care le sunt subalterni stiu bine toate acestea si le pot confirma. Oamenii cu pregatire si dorinta de munca nu au nicio sansa...

Ana Maria
23 mar 11:58
+0
VOTURI
-0

Consilierii PDL nu stiu nici macar ce fac colegii lor de partid ,din ministere!Ei stiu un singur lucru:sa fie impotriva lui Oprescu!Asa au primit ordin de la Udrea!

ania
22 mar 13:31
+0
VOTURI
-0

ce teatru ieftin joaca oprescu...nu i-a convenit ca cgbm i-a taiat bugetu si acuma vrea sa fie votat din nou...numai ca sa-si scoata el bani sa faca autostrada suspendata sau ma rog....drum expres...

vallym
22 mar 22:50
+0
VOTURI
-0

macar de ar face acea autostrada sa lase si el ca videanu niste proiecte incepute care sa le termine altii...dar e greu, nu prea e in stare d-l doctor, ca nu place mun-ka...:)))

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE