Oprescu: Nu onorez datoriile aberante pentru penalizări ale RADET-uluiPrimarul general Sorin Oprescu a declarat vineri că Bucureştiul nu va rămâne fără căldură, însă nu este de acord să onoreze "datoriile aberante pentru penalizări ale RADET-ului".

Oprescu: Nu onorez datoriile aberante pentru penalizari ale RADET-ului (Foto reparatot.ro)
Oprescu: Nu onorez datoriile aberante pentru penalizări ale RADET-ului (Foto reparatot.ro)

"Nu onorez şi n-am să onorez şmecheriile, adică banii aceia care trebuie plătiţi, respectiv datoriile aberante pentru penalizări", a spus primarul Sorin Oprescu.

Primarul a subliniat că Bucureştiul nu este în niciun pericol de a rămâne fără căldură.

Potrivit primarului Capitalei, de la semnarea memorandumului privind preluarea ELCEN, în urmă cu opt luni, municipalitatea plăteşte cantitatea de gaz consumată pentru încălzirea apei calde pe timp de vară şi pentru energia termică în timpul iernii, însă penalităţile sunt adunate pe parcursul ultimilor zece ani.

"Penalităţile din urmă cu zece ani adunate se produceau an de an şi lună de lună. De opt luni de zile, de când s-a semnat memorandumul, plătesc cantitatea de gaz consumată pentru încălzirea apei vara şi pentru energia termică iarna", a precizat Sorin Oprescu.

În ceea ce priveşte preluarea ELCEN de către RADET, primarul Capitalei a precizat că municipalitatea respectă graficul stabilit în cadrul memorandumului, însă ELCEN nu respectă acest grafic.

"Pe baza memorandumului semnat, noi suntem în timp. Ei (ELCEN - n.r.) nu sunt în timp, pentru că inventează tot soiul de poveşti", a mai spus Sorin Oprescu, citat de Mediafax.

Preţul gigacaloriei pentru agenţii economici din Bucureşti ar putea creşte până la 329,30 lei, fără TVA, pentru cei alimentaţi din centrale RADET, şi respectiv până la 296,49 lei, fără TVA, pentru cei alimentaţi din puncte termice proprii, potrivit unui proiect al Primăriei Capitalei.

În ceea ce priveşte preţul gigacaloriei pentru populaţie, reprezentanţii municipalităţii au precizat că se doreşte ca energia termică să rămână la preţul actual de 169,88 lei pe gigacalorie cu TVA, faţă de 320 de lei pe gigacalorie, preţ la care este achiziţionat agentul termic de la ELCEN. Astfel, în prezent, subvenţia acordată de PMB este de 46,9 la sută din costul gigacaloriei.

Electrocentrale Bucureşti (ELCEN) urmează să treacă de la Ministerul Economiei la Primăria Capitalei, ca urmare a fuziunii cu furnizorul de căldură RADET.

Etichete: caldura bucuresti, Capitală, ELCEN, RADET, Sorin Oprescu

0/1 COMENTARII
RADET + ELCEN = Spaga pentru Oprescu
15 Nov 19:39
+0
VOTURI
-0
"În ceea ce priveşte preţul gigacaloriei pentru populaţie, reprezentanţii municipalităţii au precizat că se doreşte ca energia termică să rămână la preţul actual de 169,88 lei pe gigacalorie cu TVA..."

Unde-i ala care-l pupa in fund pe Oprescu si-l dorea presedinte in locul lui Antonescu si ne dadea exemple de constructii facute de Oprescu, prin care ne dovedea cat de mult s-a dezvoltat Bucurestiul si cat de bine o duc locuitorii lui?
Nu ca mor de dorul fanaticului, dar poate-mi explica si mie de ce in campanie "doctorul" se lauda pe toate posturile de televiziune ca va face incalzirea gratuita, iar acum spune ca va mentine neschimbat pretul gigacaloriei?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE