Oprescu: Pasajul de la Piaţa Presei libere, gata la sfârşitul lunii aprilie- începutul lunii maiPrimarul General al Capitalei Sorin Oprescu a declarat luni că Pasajul de la Piaţa Presei Libere va fi finalizat la sfârşitul lunii aprilie- începutul lunii mai. El a anunţat, de asemenea, că aparatul administraţiei publice locale se va muta în sediul vechi de pe bulevardul Regina Elisabeta în toamna lui 2015. 

Oprescu: Pasajul de la Piata Presei libere, gata la sfarsitul lunii aprilie- inceputul lunii mai
Oprescu: Pasajul de la Piaţa Presei libere, gata la sfârşitul lunii aprilie- începutul lunii mai

"Aşa cum am spus, la sfârşitul lunii, începutul lunii mai, vom merge împreuna ca să vedem că se poate. Apoi luăm utilajele de acolo şi ne mutam la trecerea de sub Olteniţei", a declarat luni Sorin Oprescu.

Declaraţiile au fost făcute la sediul Primăriei Capitalei, unde are loc o şedinţă extraordinară a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, pentru aprobarea BUGETULUI PMB pe 2015. Întrebat de jurnalişti de ce bugetul pe 2015 este mai mic, Oprescu a declarat următoarele:

"Odată pentru că sunt de plată în momentul ăsta 500 de milioane de euro, contractaţi de domnul Videanu în anul 2006. E perioada de maturare a bond-urilor şi, atunci, decizia Executivului şi a mea a fost refinanţarea acestor bond-uri, ceea ce şi facem", a explicat primarul.

Proiectul pasajului prevede construcţia unui pasaj rutier şi construcţia unui pasaj pietonal care va face legătura între Piaţa Presei Libere şi Parcul Herăstrău, pentru a facilita accesul călătorilor la mijloacele de transport în comun, dar şi scurtarea şi modernizarea pasajului pietonal existent.

Astfel, bucureștenii vor putea traversa bulevardul Kiseleff din Capitală pe sub pământ prin intermediul a două pasaje pietonale subterane. Primul, care există deja și subtraversează acum bd. Kiseleff și Bd. Mărăști, va fi scurtat și modernizat, urmând a fi dotat cu lifturi și scări rulante.

Construcţia celui de-al doilea pasaj pietonal subteran a fost demarată la finele anului trecut. Acest pasaj va lega nodul de transport de la Piața Presei Libere (capăt tramvai 41) cu aleea ce desparte Berăria H de Hard Rock Cafe. Lucrările fac parte din proiectul pasajului de la Piața Presei Libere.

Mai multe detalii AICI.

Etichete: oprescu sediu primarie, pasajul presei libere, sediu primaria bucuresti

0/3 COMENTARII
Calin
07 apr 10:39
+0
VOTURI
-0
batranii si cei cu handicap locomotor vor fi fericiti sa coboare si sa urce scarile de la pasaj.
La Universitate scarile rulante mai mult nu functioneaza creand situatii neplacute pentru cei cu probleme de deplasare.
dan
06 apr 19:05
+0
VOTURI
-0
acum noul termen este inceputul lui mai,usor,usor o lungeste la toamna
adi mutu
06 apr 16:27
+0
VOTURI
-0
deci de aia e liniste la sudului... ati dat lucrarea lui astaldi si aia nu aveau resurse pentru doua santiere... hmmm caz de DNA ?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE