Oprescu: Promisiunile lui Prigoană sunt fantezii - transport gratuit şi reducerea facturii la încălzire cu 25%oprescu2
oprescu2

În prezentarea de joi, Oprescu s-a referit la promisiuni ale contracandidatului său, Silviu Prigoană, referitoare la gratuitatea transportului public de suprafaţă şi la reducerea facturilor la încălzire cu 25%.

"Unii dintre candidati, nu o sa dau nume, cred probabil ca bucurestenii nu stiu care sunt, de fapt, atributiile Primarului general, ce poate face si ce nu poate face acesta, si arunca pe piata tot felul de fantezii, de la gratuitatea transportului public de persoane, pana la reducerea cu 25% a facturilor la incalzire." - a declarat Oprescu. Chiar dacă primarul nu a dat nume, este de notorietate că cele două propuneri îi aparţin lui Silviu Prigoană, candidatul PDL.

"Ce as putea dezbate cu oameni care nu cunosc legea, nu citesc proiectele, nu stiu nici macar care e bugetul Municipalitatii? Prefer sa vorbesc, ca si pana acum, cu bucurestenii." - a spus primarul în funcţie, referitor la eventualitatea unei dezbateri cu contracandidaţii săi.

Oprescu a venit cu propriile propuneri în ceea ce priveşte încălzirea locuinţelor:

"Serviciul de productie, transport, distributie si furnizare a energiei termice este realizat de RADET care, din punct de vedere administrativ, este in subordinea Consiliului general si este condus de un Consiliu de Administratie numit din reprezentanti ai CGMB si de un directorat executiv. Spun toate aceste lucruri deoarece bucurestenii trebuie sa stie ca factura lor la incalzire depinde pe de o parte de propunerile si intiativele Primarului general, iar pe de alta parte de deciziile Consiliului general. Ceea ce am propus si voi propune in continuare vizeaza doua obiective majore: Cresterea independentei energetice a Municipiului Bucuresti, cu efecte directe asupra scaderii cheltuielilor populatiei cu utilitatile publice. Eficientizarea si modernizarea serviciul de productie, transport, distributie si furnizare a energiei termice, din nou, cu efecet directe asupra scaderii facturii. Pentru aceasta se impun urmatoarele:

1. Taierea, prin decizie a Guvernului, a penalitatilor RADET catre Elcen.

2. Realizarea serviciului integrat (productie, transport, distributie), prin transfer catre municipalitate a CET-urilor detinute de ELCEN.

3. Delegarea serviciului integrat unui operator care este obligat sa faca investitiile necesare, activele ramanand publice (in proprietatea municipalitatii).

Toate aceste masuri sunt necesare nu pentru ca asa spune sau vrea Oprescu, ci pentru ca ele vor avea ca efect reducerea pretului Gcal la populatie, adica facturi mai mici.

In plus, prin modernizarea si eficientizarea sistemelor, bugetul Capitalei va fi degrevat de o parte importanta a sarcinii de asigurare a subventiei pentru populatie."

Și în privinţa costurilor călătoriilor RATB, Oprescu a subliniat că responsabilitatea revine, în mare parte, Consiliului General:

"RATB se afla in coordonarea Consiliului general, ai caror reprezentanti fac parte din Consiliul de Administratie al RATB, si deci sunt direct implicati si raspunzatori de conducerea executiva si modul in care se desfasoara activitatea de management.

Din pacate, parghiile de interventie si control ale Primarului General asupra acestei activitati, sunt mult limitate. Cu toate acestea Muncipalitatea s-a implicat si se va implica in continuare, in mod real si concret in optimizarea acestei activitati.

Masuri si actiuni pentru reformarea, imbunatatirea si cresterea calitatii sistemului de transport public:

Modificarea cadrului legislativ de trecere a Metrorex in subordinea PMB;

Integrarea tuturor retelelor de transport din punct de vedere al sistemului de taxare;

Terminale si statii intermodale;

Sisteme si facilitati de tip park & ride;

Puncte de informare a calatorilor;

Benzi proprii de circulatie;

Sistem automat de taxare si puncte de emitere/reincarcare carduri, inclusiv plata cu ajutorul telefonului mobil si a internetului etc.

Efectuarea unui audit, pe baza de expertiza multidisciplinara, interna si/sau internationala a activitatii RATB pe toate dimensiunile sale in vederea stabilirii unor programe si strategii clare si coerente de reorganizare si eficientizare a serviciului prestat.

Transformarea Regiei in societate comerciala conform prevederilor legislative actuale."

Etichete: ELCEN, oprescu, RADET, RATB

0/0 COMENTARII
alecu
01 Jun 10:59
+0
VOTURI
-0

Oprescu, fuge de confruntare, deoarece stie ca-l va prinde Prigoana cu minciunile si hotiile pe care le-a spus si facut! !!!!

liviu
01 Jun 10:46
+0
VOTURI
-0

Oprescu, nu vrea sa auda de asa ceva!!!!!!!!!!! -ziduri si balcoane care cad pe oameni! -cladirile cu bulina rosie lasate in plata Domnului….desi a promis in campania trecuta ca le reconsolideaza!!!!!!!!! -peste 90 de scoli se afla in pericol in caz de cutremur!!!!!!!!

alyn
01 Jun 10:46
+0
VOTURI
-0

Bucurestiul are nevoie de o redresare cat mai rapida, dar in niciun caz sub comanda lui Oprescu... sa se intoarca linistit la chirurgia sa ca ne-am dat seama ce fel de „gospodar” este..

adyna
01 Jun 10:43
+0
VOTURI
-0

Aceasta marioneta politica manuita din spate de caracatita uslista n-are nicio credibilitate…n-a facut nimic din lunga sa lista cu promisiuni ce o recita convigator inainte de alegeri..

luana
01 Jun 10:39
+0
VOTURI
-0

Bucurestenii au fost saraciti de acet smecher homo care isi face mendrele maimutarindu-se si prostind locuitorii capitale..

paula
01 Jun 10:37
+0
VOTURI
-0

oprescu s-a imbogatit de cand este primar are vile peste vile are terenuri.. prigoana este singurul om care ne poate scapa de un nenorocit ca el...

criss
01 Jun 10:34
+0
VOTURI
-0

Cred ca a sosit momentul ca bucurestenii sa afle o data toate mizeriile pe care le-a facut si le face cu nerusinare..

carla
01 Jun 10:32
+0
VOTURI
-0

se lauda mereu cu ideile si munca altora! Oprescu este cel mai ineficient primar general din ultimii ani!

aura
01 Jun 10:30
+0
VOTURI
-0

Suntem satui de Oprescu ar trebuii inlaturat cat mai rpd din funcitia de PG. Bucurestiul are un inceput de sfarsit datorita lui Oprescu..

anda
01 Jun 10:27
+0
VOTURI
-0

- Bucurestiul are nevoie de un primar care sa isi faca treaba. ……Prigoana Primar..nu de un mincinos si jepcar ca Oprescu..

alyna
01 Jun 10:16
+0
VOTURI
-0

Trebuie inlaturat cat mai repede pentru a salva o capitala ce trece printr-un mare declin..

alya
01 Jun 10:12
+0
VOTURI
-0

Oprescu timp de 4 ani si-a batut joc de Bucuresti si de bucuresteni!!

elena
01 Jun 10:08
+0
VOTURI
-0

Oprescu, n-a facut NIMIC in 4 ani si vine acum cu aceleasi promisiuni desarte!Oprescu, a promnis in campania trecuta ca reconsolideaza caldirile cu bulina rosie, acum iar promite asta!!! Hahaha!Ca sa vedeti cat de prosti va considera banditul de Oprescu!!!!! Si iar va face in foi de varza si se imbogateste pe spinarea voastra!

lili
01 Jun 10:07
+0
VOTURI
-0

Hai cu pliciul pe Oprescuu, sa il dam jos odata ca nu il mai satura buzunarul, s-a imbagatit de cand e primar cati altii intr-o viata..

sergui
01 Jun 10:04
+0
VOTURI
-0

oprescu nu a facut nimic pentru capitala. Prigoana sunt sigur ca va face si va schimba mersul capitalei

marius
01 Jun 10:01
+0
VOTURI
-0

Prigoana este omul potrivit la PG, numai el ne poate scapa de toate nefacutele lui Oprescu., Oprescu a provocat pierderi de milioane de euro bugetului Sănătăţii

zapp
01 Jun 09:59
+0
VOTURI
-0

Daca iese si de data asta oprescu primarul bucurestiului , o sa suferim incontinuare, Bucurestenii au nevoie de un primar serios

zanga
01 Jun 09:58
+0
VOTURI
-0

Bucurestenii au nevoie de un primar serios, sa fi foarte naiv sa mai crezi ca Oprescu vrea sa mai faca ceva cu Bucurestiul

ilinca
01 Jun 09:56
+0
VOTURI
-0

Oprescu, a facut asflatarile proaste cu bani multi prin blonda de la asfaltari- cea care-l imbogateste pe ascuns si banii se duc direct in Elvetia, iar firmele lui Oprescu au sediul in Cipru. Foartegeu de prins acest hot!!!!!!

iulian
01 Jun 09:56
+0
VOTURI
-0

Bucurestiul are nevoie de un primar care sa isi faca treaba. Prigoana Primar. Asta ar fi cea mai inteleapta decizie

gigi
01 Jun 09:54
+0
VOTURI
-0

Oprescu a provocat pierderi de milioane de euro bugetului Sănătăţii. ,a facut pentru Bucuresti in mandatul lui doar promisiuni

albert
01 Jun 09:53
+0
VOTURI
-0

De ce sa votam asemenea ciuma?Bucurestenii au nevoie de un primar serios , in nici un caz de acest Oprescu

petronela
01 Jun 09:51
+0
VOTURI
-0

Oprescu nu a reusit sa redreseze situatia critica a Bucurestiului. ne trbuie un primar ca Prigoana care sa stie sa faca curat in oras cat si in parlament

dumitru
01 Jun 09:50
+0
VOTURI
-0

Trebuie sa fi foarte naiv sa mai crezi ca Oprescu vrea sa mai faca ceva cu Bucurestiul.,ne e frica sa ne lasam copii singuri pana si in fata blocului

mircea
01 Jun 09:48
+0
VOTURI
-0

Nu mai ai nici o sansa Oprescule Amintit , a furat banii bucurestenilor . Il prefer pe Prigoana care nu mai are nevoie sa fure , e familist

mihai
01 Jun 09:46
+0
VOTURI
-0

Trebuie UN CANDIDAT bine cunoscator al constitutiei , si o persoana care nu are nevoie de mita. Cu Oprescu o sa ramanem acelasi Bucuresti murdar

denisa
01 Jun 09:45
+0
VOTURI
-0

Oprescu n-a avut niciun proiect serios, decat SUSPENDATA! Oprescu, este cancerul Capitalei!

Oprescu, n-a facut nimic in cei 4 ani la PG!!!!

dani
01 Jun 09:44
+0
VOTURI
-0

nimeni nu l mai vrea in capitala noastra,Daca iese si de data asta oprescu primarul bucurestiului , o sa suferim incontinuare

ana
01 Jun 09:43
+0
VOTURI
-0

Prieteni, dar unde mai incap in bucurestiul asta jegos milioanele de turisti?

Si ce o sa vada turistii aia? Un santier? Gropi? Ca nu avem trotuare? Ca se intra cu masina in casa?

Ca respiri de la esapament? Ca avem statui? Ca jumatate din cladiri stau sa cada? Ca ne-am pus reclame si in casa? Ca pleci de dimineata alb si te intorci negru? Votati voi pe toti marii constructori, ca o sa va construiasca turnuri de birouri in baie si autostrazi in balcon. O sa va uscati hainele pe cablurile care atarna pe bulevard.

Am ajuns oamenii betoanelor.

cezar
01 Jun 09:43
+0
VOTURI
-0

Primarul Oprescu este un om de nimic, sa ii fie rusine a furat din bani municipalitatii.Acest primar a facut numai stricaciuni! sa plece de la primarie

corina
01 Jun 09:41
+0
VOTURI
-0

in fiecare an a furat bani de la noi.,Oprescu nu face 2 bani,nici ca om nici ca primar.

mango
01 Jun 09:39
+0
VOTURI
-0

Cel mai risipitor primar din istoria capitalei, Cu siguranta hotul de Oprescu nu va mai prinde inca un mandat

sergiu
01 Jun 09:36
+0
VOTURI
-0

Nu mai avem de ce sa-l votam pe hotul asta care ne-a mintit ,Nu suntem deloc multumiti de acest oprescu

daniel
01 Jun 09:35
+0
VOTURI
-0

Oprescu, este o beizadea comunista, fiu de securit imputit care a distrus vieti! Oprescu, a triplat costurile la fiecare lucrare si pana la urma tot prost au fost facute!!!!!!

dodo
01 Jun 09:34
+0
VOTURI
-0

un nimic de om care si.a batut joc de noi in tot acest cat a fost primar,Oprescu trebuie taxat pentru toate furtisagurile sale pe 10 iunie

byby
01 Jun 09:32
+0
VOTURI
-0

n-a facut nimic din lunga sa lista cu promisiuni ce o recita convigator inainte de alegeri..Sorin oprescu trebuie sa plece de la primarie pentru ca nu-l intereseaza decat sa-si bage in buzunar

dinu
01 Jun 09:29
+0
VOTURI
-0

a facut afaceri cu medicamente si acum toate spitalele din bucuresti cumpara medicamente de la firmele lui

diana
01 Jun 09:28
+0
VOTURI
-0

Oprescu doar s-a prefacut ca este primarul capitalei timp de 4 ani ,oprescu sa-si ia adio de la bucuresti si de la primaria capitalei!

catalina
01 Jun 09:26
+0
VOTURI
-0

NE-AM SATURAT DE MIZERIA DE OPRESCU!! Oprescu timp de 4 ani si-a batut joc de Bucuresti si de bucuresteni!!

sanda
01 Jun 09:24
+0
VOTURI
-0

BUCURESTIUL NU MAI ARE NEVOIE DE HOTUL DE OPRESCU!! A venit vremea sa vina un primar in adevaratul sens al cuvantului, nu o tinichea de om si de primar cum esti tu

sergiu
01 Jun 09:23
+0
VOTURI
-0

Oprescule, ti-ai depus candidatura pentru un nou mandat doar de dragul de a participa... Nu mai poti pacali bucurestenii inca odata cu promisiuni false,

maria
01 Jun 09:21
+0
VOTURI
-0

Se vede ce a facut Oprescu in Bucuresti…doar ravagii si stricaciuni si multe gropi.

corina
01 Jun 09:18
+0
VOTURI
-0

- Bucurestiul are nevoie de un primar care sa isi faca treaba.. Abia astept sa vina 10 iunie si sa ne conduca cineva capabil ca Oprescu nu a facut nimic

marius
01 Jun 09:18
+0
VOTURI
-0

Ne-am saturat de promisiunile desarte ale lui Oprescu, acest om in tot acest mandat nu a facut altceva decat sa ne minta, sa ne fure si toate astea s-au intamplat cu zambetul pe buzeeee. Trebuie sa scapam urgent de capusa de oprescu!!!!

alina
01 Jun 09:17
+0
VOTURI
-0

Cred ca a sosit momentul ca bucurestenii sa afle o data toate mizeriile pe care le-a facut si le face cu nerusinare .

seby
01 Jun 09:15
+0
VOTURI
-0

Oprescu nu a facut mai nimic in astia 4 ani in care a fost in fruntea primariei generale a capitalei

costi
01 Jun 09:13
+0
VOTURI
-0

Haideti sa facem ceva sa`l schimbam, Trebuie schimbat mafiotul asta din condocerea Primariei

valy
01 Jun 09:11
+0
VOTURI
-0

Oprescu a facut pentru Bucuresti in mandatul lui doar promisiuni. Niciun proiect finalizat cum trebuie. Trebuie sa plece odata Oprescu de la Primaria Capitalei.

george
01 Jun 09:08
+0
VOTURI
-0

Acest primar este un pacalici, se lauda mereu cu ideile si munca altora! Oprescu este cel mai ineficient primar general din ultimii ani!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h