Oprescu: RADET este falimentară. Nu mai putem pompa bani în această regieSorin Oprescu
Sorin Oprescu

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat, luni, rectificarea bugetului pe 2011, după ce s-a constatat un deficit de 207,5 milioane lei în veniturile încasate. La vot, a trecut amendamentul propus de aripa PDL–PNG-PRM. Conform acestuia, au fost sacrificate proiectele de infrastructură în favoarea RATB şi RADET. Astfel, RADET a primit în plus 43 milioane lei, iar RATB 27 milioane lei. În schimb s-au luat bani de la proiecte precum Bulevardul Uranus, Pasajul Mihai Bravu sau reabilitarea Bd. Aerogării. Sorin Oprescu a reacţionat, miercuri, anunţând că va propune o nouă rectificare bugetară.

"Nu putem pompa bani încontinuu în aceste regii, pe care le-am numit şi o să le numesc în continuare găuri negre, fără să impunem anumite condiţii de eficienţă. De ani de zile aceste regii înghit resurse publice incomensurabile. Banca Mondială a arătat că RADET este o companie întrată de facto în faliment. Îi întreb pe consilierii municipali dacă şi-ar depune banii într-o bancă despre care ar ştii că este falimentară? RATB trebuia transformată de mult în societate comercială. Consilierii generali întârzie să facă acest lucru aşa cum se opun şi restructurării RADET", a spus Sorin Oprescu.

Consilierii PDL au justificat luni că cele două regii au primit un buget suplimentar la rectificare pentru ca preţul gigacaloriei şi cel al biletelor RATB să nu crească. De cealaltă parte, primarul general spune că bugetul primit de RADET şi RATB în aprilie era suficient pentru menţinerea preţurilor actuale pentru cele două servicii, şi că cele două regii nu aveau nevoie de sume suplimentare de la bugetul local.

În urma rectificării bugetare, proiectul Diametralei Nord-Sud Buzeşti-Berzei – Uranus a pierdut 30 milioane lei, Pasajul Mihai Bravu -Splaiul Unirii a rămas fără 5 milioane lei, iar de la consolidarea Pasajul suprateran Băneasa s-au luat 19 milioane lei. În plus, proiectul de reabilitare a Bulevardului Aerogării a rămas fără 11 milioane lei.

"Nu se poate închide bugetul pe anul acesta în forma aprobată de PDL", a spus edilul-şef.

Sorin Oprescu a spus că va încerca să negocieze o nouă rectificare bugetară, pentru finanţarea proiectelor de infrastructură iar dacă aceasta nu va da rezultate va propune o un nou proiect de rectificare în CGMB.

Etichete: pdl, promo, RADET, RATB, rectificare bugetară, Sorin Oprescu

0/0 COMENTARII
gigel
04 Dec 19:43
+0
VOTURI
-0

Crit a fost la RATB nu la Radet si l-a distrus.

Preferam sa aducem tramvaie de afara si sa le asamblam aici ,cind la URAC se fac tramvaie si sunt aproximativ la o treime de pret(cele verzi BUCUR LF ).A pus pe butuci aproape o treime din parcul RATB in speranta ca se vor cumpara alele noi ca este nevoie.Toate contractele de mentenanta au fost reziliate ca acele firme nu corespundeau si trebuia facute altele noi cu firme agreate.

Gicu
02 Dec 21:54
+0
VOTURI
-0

oprescule, mai lasa dreaqu beutura (vezi pungile de sub ochi) ca o sa ne lasi singuri si o sa te planga asta micu al meu!

Dragos
01 Dec 22:46
+0
VOTURI
-0

Poate ar fi mai bine sa murim de frig! Ca alta solutie nu ne-ati aratat-o d'le primar. Sau poate aveti vreo firma de centrale termice de apartament... undeva tot tre sa existe un interes...

ALEXA06
01 Dec 20:43
+0
VOTURI
-0

Banii publici sunt hartie de stres pt acest primar fara sa-i pese de interesele si nevoile adevarate ale bucurestenilor

teea
01 Dec 20:40
+0
VOTURI
-0

Interesul isi poarta fesul..cum s-a schimbat conducerea loiala primarului capotalei cum nici acesta nu mai considera RADETUL pe lista de proiritati.

aleca
01 Dec 20:38
+0
VOTURI
-0

Trebuie sa te si gandesti putin…Dacă nu era cu consilierii PDL, nebunul de Oprescu ar fi lăsat tot Bucureştiul în frig si apoi ar fi dat vina pe guvern ca a scumpit pretul gigacaloriei.

Rata
01 Dec 14:35
+0
VOTURI
-0

Domnule Sorin Oprescu , vrem sa stim si noi cateva chestii :

1. Cum se face ca imediat ce a plecat Crit de la RADET , au disparut si fondurile pompate in regie?

2. Cum se face ca National Arena s-a dublat la pret si inca e pe - si o sa fie multi ani de acum incolo?

3. Cum explicati dezinteresul cu care tratati problema maidanezilor ??La mine in minte se contureaza un singur lucru din toate astea si anume , faptul ca PDL ti-a cam taiat craca de sub picioare si acum o dai din stanga in dreapta de udne sa faci rost de bani pentru campanie.

Sunt ferm convins ca la alegeri vom avea un primar CAPABIL si caruia sa-i PESE de problemele noastre iar acela nu veti fi dvs. , domnule Oprescu.

Sincer sa fiu , oricine ar fi mai bun decat DVS.CU respect

Meganu
01 Dec 14:29
+0
VOTURI
-0

NEMERNICULE , NE-AM SATURAT SA ITI BATI TU JOC DE NOI!!!

Unde vrei tu ma sa imprumuti 800 de milioane de euro , cu orasul asta in halul in care e?

Stim ca ai nevoie pentru campanie , dar NU TE MAI VOTEAZA NIMENI MA HOTULE MA

Paul
01 Dec 14:26
+0
VOTURI
-0

Normal ca nu mai puteti pompa bani acolo ,cat nu mai ai tu om.

Cum zicea cineva mai jos ,cat a fost Crit director s-au pompat ZECI DE MILIOANE DE EURO in subventii pentru RADET si oricum e degeaba.

Cum am mai scris undeva , initiativa asta a consilierilor PDL este chiar mai buna decat cea cu maidanezii , poate in sfarsit scapam de tine si proiectele tale fanastice ( vezi autostrazi , National Arena , etc )

Totusi , vrem si noi un primar competent care sa faca treaba , nu unul care umple orasul cu ceasuri aurite !!!!

Menumorut
01 Dec 12:39
+0
VOTURI
-0

Oprescu joaca monopoly politic cu banii bucurestenilor.

Eugen: Cat mai ai de strans pentru campania USL-ului, Oprescule? Ca la o adica sa-ti dam de pe acum si sa ne lasi la anul in pace. Semnat cetatenii Bucurestiului.

Ioana Alexandra Ghinda
01 Dec 12:36
+0
VOTURI
-0

Mai bine sa scada salariile nesimtite ale directorilor si sa se autofinanteze. Arunca prea multi bani in fiecare primavara si iarna in curtile lor.

Teo
01 Dec 12:35
+0
VOTURI
-0

Multumesc cerului ca exista consilierii PDL ca sa-l opreasca pe acest nebun din a falimenta efectiv Bucurestiul.

Cristina Bordeianu
01 Dec 07:19
+0
VOTURI
-0

RADET-ul e falimentar de ani de zile!Nimeni,nici un primar nu a avut curajul sa ia taurul de coarne.E o "incuscreala" pedelista acolo,ceva de speriat!Ii va fi foarte greu lui Sorin Oprescu in aceasta problema,mai ales ca suntem deja in iarna.Dar iarna nu va dura o vesnicie!

crs.ape3
30 Nov 23:39
+0
VOTURI
-0

Pai da! Si totusi astia de la CGMB , adica in mare pedelisti , tot propun proiecte ca sa "ajute" RADET-ul , ca e in favoarea bucurestenilor cica. Da' eu sincer nu am primit niciun ajutor de la ei , deci , cred ca isi strang bani pentru campania care trebuie sa inceapa...

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE