Oprescu scoate la aprobat luni 105 PUZ-uri: Turn de 20 de etaje pe spaţiu verde la Răzoare şi construcţii permise în Parcul Tineretuluiparcul-tineretului
parcul-tineretului

Mâine, consilierii generali sunt chemaţi să supună aprobării 105 Planuri Urbanistice Zonale. Aglomeraţia de pe ordinea de zi se explică prin intrarea în vigoare la 1 februarie 2012 a modificării Legii urbanismului prin Ordonanţa de Urgenţă 7/2001. Conform acesteia de la 1 februarie nu se mai permite intrarea în legalitate a construcţiilor ilegale. De asemenea, PUZ-urile vor putea fi iniţiate doar de primărie, nu şi de investitorii privaţi, cum este permis acum.

Aşa se face că pe ordinea de zi se află PUZ-uri care permit chiar dublarea înălţimii sau coeficientului de ocupare a terenului permise în Planul Urbanistic General (PUG). Mai mult, consilierii sunt chemaţi luni să aprobe construirea unui turn de 20 de etaje pe spaţiul verde în zona Răzoare. Terenul se află la intersecţia dintre Șoseaua Panduri şi Bulevardul Geniului, iar în PUG, terenul figurează ca spaţiu verde. În 2008 însă, când a fost aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru Pasajul subteran de la Răzoare, pe teren a fost trecut şi un accent de înălţime. Astfel, s-a permis practic construcţia unei clădiri înalte pe spaţiul verde. Conform PUZ-ului de atunci, terenul în cauză rămânea spaţiu verde, cu un procent de ocupare a terenului (POT) prin construcţii de 15%, restul de 85% urmând a rămâne spaţiu verde. În vara acestui an, Comisia de Urbanism din Primăria Capitalei a mai făcut un pas. Membrii Comisiei au majorat procentul de ocupare a terenului de la 15% la 27%. Astfel au schimbat destinaţia de spaţiu verde pe încă 12% din teren, lucru interzis de actuala legislaţie.

De asemenea, în 2008, când a fost aprobat PUZ-ul care a permis ridicarea unei construcţii pe spaţiul verde, au mai fost trecute alte două accente de înălţime în curtea Titan Mar. Firma era deţinută chiar de primarul general de atunci, Adriean Videanu.

Turn de 12 etaje construit pe spaţiul verde

Tot în şedinţa de luni este supus aprobării un PUZ care ar permite construirea unei clădiri de 12 etaje pe spaţiul verde în zona de Nord a Capitalei. Mai exact, PUZ-ul prevede schimbarea destinaţiei a 1,3 hectare teren situat pe Strada Parcul-Poligrafiei, din spaţiu verde în spaţiu construibil.

Beneficiarii PUZ-ului sunt avocata Lucia Cherecheş şi Facultatea de Drept. Conform Planului Urbanistic General, spaţiul prevăzut în PUZ-ul supus aprobării este situat în subzona V1a – Parcuri, grădini, scuaruri si fâşii plantate publice. Noul PUZ contravine însă Ordonanţei 114/2007 care prevede că “schimbarea destinaţiei terenurilor amenajate ca spaţii verzi şi/sau prevăzute ca atare în documentaţiile de urbanism, reducerea suprafeţelor acestora ori strămutarea lor este interzisă, indiferent de regimul juridic al acestora. Actele administrative sau juridice emise ori încheiate cu nerespectarea prevederilor alin. (1) sunt lovite de nulitate absolută.

Pe ordinea de zi a şedinţei CGMB de luni se află şi proiectul privind prelungirea valabilităţii PUZ-ului Parcul Tineretului din 2005. Potrivit Asociaţiei Salvaţi Bucureşti prin acest PUZ  o suprafaţă din parc devine construibilă.

Etichete: Consiliul General, PUZ, realitatea, spatiu verde, turn

0/0 COMENTARII
dorian
12 feb 14:58
+0
VOTURI
-0

Orice ai face Oprescule nu mai poti sterge tot ce ai facut la primaria capitalei ,o s-a cazi orice masca ai purta

marian21
12 feb 14:58
+0
VOTURI
-0

In sfarsit a facut si Oprescu ceva bun ,dar degeaba nu mai poate spala rusinea la tot ce a facut in calitate de primar al capitalei

john
12 feb 14:57
+0
VOTURI
-0

Asa se conduce un oras in favoarea cetatenilor pacat ca acest lucru se intampla prea tarziu ,acum cand toata lumea stie cat a furat si cat de corupt este ,Oprescu incearca sa creeze o impresie buna dar e prea tarziu zilele ii sunt numarate la primaria capitalei

depp
12 feb 14:57
+0
VOTURI
-0

Oricine ar candida de la orice partid are o sansa ,avand in vedere situati lui Oprescu care cu siguranta va cadea din acesta cauza mai misca si el ceva

artur
12 feb 14:56
+0
VOTURI
-0

Asta e o tactica marsava a lui Oprescu ,pe ultima suta de metri incearca s-a para altceva decat este

dan
12 feb 14:56
+0
VOTURI
-0

Este penibil unde sa ajuns din cauza actiunilor si dezinteresului acestui sarlatan pe nume Sorin Oprescu ,care este in cadere libera .Acum incearca s-a se schimbe pe ultima suta de metri

florea
12 feb 14:55
+0
VOTURI
-0

Schimbarea lui Oprescu va aduce ceva in plus indiferent cine va deveni primar .Nu trebuie sa spun nimic despre evolutia lui Oprescu in postura de primar al capitalei ,toata lumea cunoste situatia sau mai bine spus “stagnarea” Bucurestului

mihai19
12 feb 14:54
+0
VOTURI
-0

Toti au vazut de ce este in stare aces om si cat de corupt este ,tot ce a facut in ultimii ani a fost sa gaseasca scuze si motive pentru lipsa de proiecte si situatia penibila in care se afla capitala ,nu spun ca alti primari au facut multe dar pe toata durata mandatului lui Oprescu nu s-a miscat nimic

stancu
12 feb 14:53
+0
VOTURI
-0

Oprescu este un pericol pentru orice cetatean ,schimbarea lui nu poate aduce decat lucruri bune ,oricine altcineva in functia de primar al capitalei ar face diferenta

Manuel
04 feb 11:33
+0
VOTURI
-0

Persoanele care opineaza privinta aprobarii PUZ-rilor sunt persoane ne avizate si care habar nu au descre ce vorbesc, rautatea si invidia omului saca este unica motivatie pe care o au.Aproape toti cei care avem puz-uri in aprobare am sacrificat multe lucruri pentru a fi acolo. Va rog sa fiti mai maturi !!!

Camaria
30 ian 21:35
+0
VOTURI
-0

Mafia nu are culoare - nici macar politică. Priomarul Oprescu, ministrul Kelemen, directorul Kerekes sau altii sunt mana in mana cu Constanda sau cu Chereches avocata investitoare in cladiri de patrimoniu si de pe spatiu verde. SUnt de acord ca nu au frică pentru ca știu că nu li se intampla nimic - sunt prea multi bani la mijloc!

București - nici o casă monument istoric nu trebuie sa ramana în picioare. Nu o sa mai aveti ce salva!

bobi
30 ian 19:25
+0
VOTURI
-0

vai oprescu vrei sa ne arati ca faci si tu ceva, dar nu faci nimic doar dai din gura, ne-am saturat de promisunile tael.

sile
30 ian 19:14
+0
VOTURI
-0

oprescu degeaba te-ai pus acum pe treaba ca si asa nimeni nu o sa te mai voteze la cum iti faci treaba.

alexandru
30 ian 17:54
+0
VOTURI
-0

MERITATI conducatorii si societate civica,pe care tot o promovoati de 20 ani. doar daca ma gandesc la PORA,PIPIPEEA,dinescu,calinescu,protv,antenele,relitatea,tvr -sslugile si lingaii coruptilor vantu,voiculescu,sarbusau prigoana si daca fac si legatura cu aceste panarame vanghelie,mazare,udrea,boc,basescu,iliescu,hrebenciuc,patriciu,ponta,olteanu,videanu-apoi....gastile pdl-pnl-pds-udmr sau a celor corupti si demagogi din UNPR( partidul cu 89 membri). asa ca ROMANI- kktiva pe voi si pe ipocrizia de care dati dovata!! sa traiti bine linga basinescu si oprescu schiopul securist

meme
30 ian 17:52
+0
VOTURI
-0

bine ca faci turnuri si tot asa oprescule, nu se poate cum iar incepi sa ne furi asa pe fata, nu esti decat un hot.

andrei
30 ian 17:39
+0
VOTURI
-0

L-a apucat treaba pe orescu acum, hai ca asta e culmea culmilor...ce mai primar avem si noi

george
30 ian 17:24
+0
VOTURI
-0

hai oprescule ca vrem sa scapam odata de tine, ca nimic nu faci bine.acuma cica faci si tu ceva pentru noi, lasa-ne cu vrajeala dasta.

Cristi Barbuneanu
30 ian 16:27
+0
VOTURI
-0

Puneti pariu ca sedinta nu se va tine din lipsa de cvorum?Consilierii pedelaci stiu de ce!Si nu ar fi o noutate pentru Sorin Oprescu si bucurestenii!Ne-am obisnuit inca de anul trecut cu absenta in masa a domnilor consilieri!

silv
30 ian 16:03
+0
VOTURI
-0

oprescu lasa-ne acum ca vrei sa te ocupi..ca oricum nu te mai voteaza nimeni ca prea ne-a furat si mintit

teo
30 ian 15:48
+0
VOTURI
-0

degeaba incearca acum oprescu sa faca treaba...ca sa fie inca o data votat..ca nu stiu cine o sa il mai voteze pe acest domn care nu face nimc.

bianca
30 ian 15:35
+0
VOTURI
-0

oprescu acum isi da interesul pentru orice chestie..ca sa poate atrage cati mai multi oameni sa-l voteze iar..dar cine crezi ca te va mai vote oprescu din moment ce noi am vazut cat de hot esti.

vio
30 ian 15:23
+0
VOTURI
-0

acum ce oprescu te-ai pus pe treaba cand sti ca mandatul tau este aproape de final ca sa te voteze lumea...esti culmea domnule oprescu.

dee
30 ian 15:08
+0
VOTURI
-0

acum s-a gandit si el sa faca treaba, doar ii expira mandatul...dar cine crezi ca te va mai vote oprescu, dupa cate promisiuni ne-ai facut si nu ai facut nimic, doar te-ai imbogatit.

clara
30 ian 13:33
+0
VOTURI
-0

oprescu asta face lucrurile de capul lui, nu il intereseaza nimic, acum construieste un turn de 20 de etaje la razoare pe spatiul verde si in parcul tineretului, este ceva. Ajunge oprescu ceea ce faci.

Cristi Barbu
30 ian 12:34
+0
VOTURI
-0

Cum credeti ca Sorin Oprescu va accepta asa ceva?I-auzi:105 PUZ-uri intr-o singura sedinta!Sorin Oprescu nu e Roberta Anastase!

raluca
30 ian 12:00
+0
VOTURI
-0

Consilierii si Oprescu ar trebui adaugati pe lista indivizilor care necesita eutanasiere urgenta pana nu reusesc sa distruga si ce a mai ramas!

Cristina Bordeianu
30 ian 08:12
+0
VOTURI
-0

Da,da!Sa vedem mai intai daca va avea Sorin Oprescu cu cine sa tina sedinta,si apoi mai vorbim!

Andreea
30 ian 00:47
+0
VOTURI
-0

Si de caini nu se ocupa odata?????

totilafel
29 ian 23:58
+0
VOTURI
-0

Banii nu au culoare politică. La fel e Oprescu, la fel Kelemen, Kerekes sau altii de care depind avizele astea.Nu au frică pentru ca ei știu că nu o să-i tragă nimeni la răspundere. Nu știu ce fac cei de la Salvați Bucureștiul și alte asociații, că nu li se întâmplă ăstora nimic. Or să continue până când nu o sa mai rămână niciun parc neconstruit în București, nicio casă monument istoric în picioare.

Rg
30 ian 00:21
+0
VOTURI
-0

Copiez raspunsul dat si mai sus, sperand sa aduc un puct nou de vedere: actiunea

Ce face Nicusor Dan putem face cu totii sau macar sa ajutam oferindu-ne voluntari in asociatie. Cu cat vom reactiona mai multi, cu atat le va fi mai frica! Starea proceselor intentate de Salvati Bucurestiul se gaseste aici http://www.salvatibucurestiul.ro/procese.html

Prostul de serviciu
29 ian 23:32
+0
VOTURI
-0

Pai nu mai exista jurnalisti de investigatii care sa afle ce si cum e cu astia? Kerekes sau Chereches nu e un nume foarte frecvent. Probabil ca sunt caracateristice pt o anumita zona din tara si acolo aia sunt in vreun fel inruditi pe la a doua sau a treia veriga....

La fel un ziarist adevarat va afla si cum a facut asta de a aprobat demolarile, din ordinul cui si cum a clasat niste monumente pe care le-a declasat mai tarziu si toate porcariile ilegale ale lui pentru care a fost rasplatit in fel si chip......dau inca nu a inceput campania electorala pentru primarie? Jos hotii! Jos coruptii! Nu e tot asta si cu Rosia? Ca la bani nu cred se da inapoi!

S.B.
30 ian 09:33
+0
VOTURI
-0

Chiar asta e si cu avizarile pentru Rosia Montana!

vallym
29 ian 23:00
+0
VOTURI
-0

pai nu voi l-ati votata pe comunistul asta?se lauda ca nu mai afce un turn si pe vremea lui s-au ridicat cele mai multe...spalati-va cu el pe cap acuma...

Sanda
29 ian 22:12
+0
VOTURI
-0

Pai probabil pentru merite deosebite Chereches a fost promovat de la Directia de Cultura Bucuresti la directia generala de patrimoniu din Ministerul Culturii. Nu?

Dupa ce a dat aprobari pentru distrugeri in Bucuresti sa poata sa-si extinda campul de activitate!

Istenem!
29 ian 21:47
+0
VOTURI
-0

Se uita cineva la legatura Oprescu-Hunor-Chereches? Sau asteptam sa luam toate tepele de pe pamantul asta si sa se construiasca ilegal peste tot pana sa faca cineva ceva??? Isi bat astia joc de noi si noi stam cu mainile in san! Bravos!

Moromete
29 ian 21:43
+0
VOTURI
-0

Pai nu erau niste plangeri penale impotriva lui Chereches asta? Sau ati lasat-o moarta si voi ca sunt prea multi bani la mijloc...???

Salvati Bucurestiul ne anunta prin vara ca a facut plangere penala lui Kerekes si altor corupti dela Ministerul Culturii. Ce s-a intamplat cu ele? Raspunsul candidatului Dan Nicusor - "Nu avem ce sa le facem! Sunt prea tari!" Pai asa nu mai castigam noi alegerile, mai bine mergem cu Paleologu!

Rg
30 ian 00:16
+0
VOTURI
-0

Ce face Nicusor Dan putem face cu totii sau macar sa ajutam oferindu-ne voluntari in asociatie. Cu cat vom reactiona mai multi, cu atat le va fi mai frica! Starea proceselor intentate de Salvati Bucurestiul se gaseste aici http://www.salvatibucurestiul.ro/procese.html

la Famiglia
29 ian 21:40
+0
VOTURI
-0

Pai mafia de familie sa traiasca....avocata Chereches si directorul Chereches de la Directia de Cultura Bucuresti.....prietenii stiu de ce si mai ales pentru cât! :)

Salvati Bucurestiul pierde timpul cu prostii si nu cautand voinovatii - reteta e simpla = follow the money!

Un alt bucurestean
29 ian 11:45
+0
VOTURI
-0

Hai Oprescule baga tare ,poate,poate se lipeste inca o spaguta de la dezvoltatorii imobiliari.

Sper ca consilierii sa detina destula materie cenusie in craniul lor incat sa nu aprobe asemenea proiecte pe spatiile verzi si asa putine ale Capitalei.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h