Oprescu sesizează CSM, după ce magistratul care îl judecă a fost jignit de procurorul DNAEdilul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, îi ia apărarea magistratului care îl judecă în dosarul în care este acuzat de fapte de corupţie. Oprescu a cerut sesizarea CSM pentru a-i fi apărată imaginea şi integritatea judecătorului. Asta după ce procurorul DNA care se ocupă de dosarul său l-ar fi jignit pe magistrat. 

Sorin Oprescu
Sorin Oprescu

"Procurorul are obligaţia să se abţină de la orice comportament, act sau manifestare de natură să altereze încrederea în imparţialitatea magistraţilor", precizează Sorin Oprescu în cererea adresată CSM.

"Nici din încheiere nu rezultă exact ce lipseşte (..) astfel ca nu am putea înţelege decât faptul că ni se solicită nu îndreptarea unor neregularităţi anume, ci rescrierea întregului rechizitoriu, dar fără a se indica cum anume doreşte judecătorul de cameră preliminară să fie rescris. În condiţiile în care faptele sunt descrise în ordine cronologică, în primul rând pentru că aşa au avut loc, iar în al doilea rând pentru a evidenţia evoluţia modului de operare şi a relaţiilor din cadrul grupului infracţional, nu înţelegem ce logică ar lipsi", se menționează în răspunsul DNA, citat de realitatea.net.

Pe 20 noiembrie 2015, Sorin Oprescu a fost trimis în judecată, alături de mai multe persoane, printre care Bogdan Popa — director al Centrului Cultural al Palatelor Brâncovenești și ulterior al Administrației Cimitirelor și Crematoriilor Umane, Mircea Octavian Constantinescu — directorul Direcției Economice din Primăria Generală a Capitalei, Florin Șupeală — director al Centrului Cultural al Palatelor Brâncovenești, Claudiu Bengalici — administrator al unei societăți comerciale, Cristian Stanca (fostul său șofer), Ruxandra Avasiloae — director general al Centrului Cultural al Palatelor Brâncovenești.

Potrivit DNA, de la finalul anului 2013, Sorin Oprescu a condus un grup infracțional organizat, constituit de directorul Administrației Cimitirelor și Crematoriilor Umane, Bogdan Cornel Popa, care avea ca scop săvârșirea de infracțiuni de corupție, mai precis dare și luare de mită, din sume provenite din bugetul municipalității.

Etichete: CSM, jignire, magistrat, oprescu, procuror DNA

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE