Oprescu vrea să controleze firmele care închiriază maşini în BucureştiOprescu vrea sa faca regulile in domeniul inchirierilor de masini din Capitala (Foto: insulathassos.info)
Oprescu vrea să facă regulile în domeniul închirierilor de mașini din Capitală (Foto: insulathassos.info)

Potrivit proiectului propus de edilul-şef al Capitalei, societăţile care vor să mai închirieze maşini în trebuie să ajungă mai întâi la Primărie ca să primească licenţă. De asemenea, firmele de profil nu trebuie să aibă maşini mai vechi de cinci ani, să facă  inspecţia tehnică a autoturismului în fiecare an, să aibă parcare şi şoferi angajaţi, notează Evenimentul Zilei.

Astfel, cei care doresc să închirieze maşini cu tot cu şofer pot face o asemenea solicitare. Autoturismele nu vor fi galbene, ca să nu fie confundate cu taxiurile, vor avea aer condiţionat, GPS şi senzori de parcare. Maşinil vor putea fi închiriate cu ora sau cu ziua, iar şoferii contractaţi cu tot cu maşină, care ies din localitatea unde este înregistrată firma, se vor întoarce în oraş, după ce termină cursa. Plata serviciului trebuie făcută anticipat.

Autoturismele autorizate pot fi recunoscute datorită ecusonului care va fi poziţionat vizibil. Autovehiculele vor fi de culoare neagră, dacă transportul se efectuează cu şofer, şi de culoare roşie, dacă maşina se închiriază fără şofer.

Potrivit regulamentului semnat de primarul Capitalei, Sorin Oprescu, Municipalitatea va stabili regulile şi va obliga firmele să nu umfle preţurile. Numărul autovehiculelor care vor avea ecuson va fi reglementat de către consilierii generali.

Reprezentanţii societăţilor de profil spun însă că preţurile vor fi majorate odată cu adaptarea parcurilor auto la cerinţele primăriei.

Etichete: maşini, primărie, Sorin Oprescu

0/0 COMENTARII
Raluca
03 nov 20:26
+0
VOTURI
-0

Sa-l intelegem:mai vrea si el un banut in plus.

Cristi Sandu
03 nov 13:16
+0
VOTURI
-0

Ce mare lucru le cere Sorin Oprescu?Sa-si ia licenta de la primarie,sa nu foloseasca niste troace de masini si sa respecte un cod de alegere a culorilor!Asta nu inseamna ca Sorin Oprescu vrea sa controleze aceasta activitate!

MRuxandra
03 nov 08:32
+0
VOTURI
-0

Mda..vine campania si nu ii ajung banii, asa ca se pune pe stans cu astfel idei "indenioase"..

MRuxandra
03 nov 08:32
+0
VOTURI
-0

ingenioase*

costel
02 nov 13:22
+0
VOTURI
-0

De ce ? Mai vrea o sursa de bani ( spagi si mita )tovarasul Sorinel_Gazonel ?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h