Oprescu vrea să facă sat olimpic la Mogoşoaia şi Polivalentă ca Opera din Sidney, la Esplanada, în locul căprioarelorÎntre viitoarele investiţii pe care ar vrea să le demareze pentru Capitală, Sorin Oprescu a menţionat la conferinţa de presă de joi şi construirea unui sat olimpic, în zona Mogoşoaia. Primarul general susţine că a discutat deja cu primarul din Mogoşoaia, dar pentru a demara investiţia din partea Primăriei Municipiului Bucureşti trebuie întâi adoptată legea referitoare la Zona Metropolitană Bucureşti.

De asemeni, primarul spune că va construi o Sală Polivalentă în zona Esplanada, acolo unde în urmă cu patru ani promitea că va înfiinţa un parc cu căprioare. La patru ani de la anunţ, pe terenul de 10 hectare de lângă Biblioteca Naţională, rămas viran, bucureştenii pot admira doar câini vagabonzi.

Polivalenta ar urma să semene, la formă, cu Opera din Sidney, Australia, spune Oprescu şi va avea 15-18.000 locuri. Guvernul Boc anunţa, anul trecut, că Esplanada, complexul de clădiri de birouri, centre comerciale, hoteluri şi blocuri de locuinţe, va fi construit în parteneriat public privat. Anterior, proiectul fusese estimat la aproape un miliard de euro, dar premierul Boc l-a prezentat anul trecut ca ridicându-se la 800-900 de milioane de euro.

Pe de altă parte, Primăria Capitalei are deja aprobat un proiect de sală polivalentă în Parcul Tineretului.

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat încă din 2006 proiectul Arena Bucureştilor. Sorin Oprescu l-a preluat după alegerea sa în funcţia de primar general, iar în urmă cu câţiva ani anunţa chiar că îl va termina în 2012. Până acum însă, proiectul a rămas doar pe hârtie. În propunerea de buget pentru acest an însă, Primăria Capitalei a alocat un milion de lei pentru “Consultanţă şi studii Arena Bucureştilor”. Proiectul ar urma să valoreze 50 milioane euro.

“Anul acesta vom face studiile pentru acest proiect. De asemenea, vom căuta şi un partener privat împreună cu care să putem construi Arena”, a precizat pentru B365.ro, Bogdan Hreapcă, directorul general al Direcţiei de Investiţii din cadrul Primăriei Capitalei.

Pasaje subterane la Piaţa Iancului şi Nerva Traian

Cea mai mare parte a Platformei program, lansată astăzi de Sorin Oprescu, vizează continuarea proiectelor începute deja sau demararea celor aprobate de CGMB şi a celor anunţate la diferite evenimente şi lansări.

Astfel, actualul primar general a promis ca va finaliza Penetraţia Splaiul Independenţei -A1, Străpungerea Nicolae Grigorescu-Splai Dudescu şi Pasajul Mihai Bravu-Splaiul Unirii. Toate cele trei lucrări au fost începute de peste un an de zile, însă numai la una dintre ele se lucrează momentan, respectiv pasajul Mihai Bravu. Celelalte două proiecte au fost oprite temporar.

Pe lista de promisiuni a candidatului independent Sorin Oprescu au mai fost incluse şi Pasajul subteran de la Piaţa Presei Libere, pasajul subteran de la Piaţa Charles de Gaulle, Pasajul subteran de la intersecţia Răzoare sau Pasajul subteran de la Piaţa Romană.

Sorin Oprescu a inclus în program însă şi câteva proiecte mai noi. Astfel, actualul edil-şef spune că până în 2016 va fi gata un pasaj suprateran între Bd. Șincai şi strada Nerva Traian. Tot în 2016 ar urma să fie gata şi un pasaj subteran la Piaţa Iancului, iar în a doua jumătate a anului 2015 va fi terminat un pasaj subteran la intersecţia Bd. Ferdinand- Mihai Bravu.

În stadiu de studiu ar fi şi realizarea unui pasaj peste calea ferată Bucureşti-Constanţa în zona Băneasa, dar şi a Pasajului Gării de Est.

Parcări la Biblioteca Naţională şi în galeriile metroului

Edilul-şef spune că în următorii patru ani vor fi realozate 11.000 locuri de parcare în Bucureşti. Primele vor fi finalizate în al doilea semetru al acestui an, în parcarea subterană de la Universitate (420 locuri) şi cea de la Arena Naţională (1.300 locuri). Vor urma în anii următori parcări subterane la Piata Walter Maracineanu – 242 locuri, Piata Alba Iulia – 1200 locuri, Piata Dorobanti – 254 locuri, Piata Edgar Quinet – 380 locuri, Gara de Nord – 1487 locuri, Piata Charles de Gaulle – 603 locuri, Pictor Nicolae Tonitza – 317 locuri şi la Spitalul Coltea – 420 locuri. Toate aceste parcări vor fi construite în parteneriat public-privat. Ele au fost anunţate deja de aproape doi ani, însă până acum nu au început lucrările la niciuna.

În plus, Sorin Oprescu a anunţat că în 2016 va fi gata o nouă parcare subterană în zona Esplanada, unde ar urma să fie construită şi sala polivalentă. Noua parcare va avea 3.000 de locuri potrivit edilului-şef. Tot parcări subterane, cu un număr total de aproximativ 550 de locuri ar urma să fie amenajate în galeriilr metroului. Și despre acest proiect se discută deja de aproape doi ani însă până acum nu a fost luată nicio decizie concretă de începere a lucrărilor.

O nouă grădină zoologică şi parcuri de distracţii în cartiere

Pe lista de promisiuni a primarului general au mai fost incluse transformarea terenurilor virane din Bucureşti în parcuri şi zone de agrement, amenajarea unui circuit turistic pe lacurile Floreasca şi Tei, realizarea de parcuri de divertisment în cartierele deficitare, dar şi realizarea unei noi Grădini Zoologice într-o nouă locaţie adecvată.

Platforma program a lui Sorin Oprescu poate fi consultată aici.

Etichete: oprescu, polivalentă

0/0 COMENTARII
salman
25 mai 16:33
+0
VOTURI
-0

… Trebuie sa fie dat jos cat mai repede, altfel ne vor mananca maidanezii de vii, deoarece hotul asta nici macar nu a fost interesat de aceasta problema, s-a spalat pe maini si a dat-o la sectoare. !!!

varta
25 mai 16:33
+0
VOTURI
-0

Sa vedeti cum se va darama tot ce a construit acest HOT de oPREScu !!! Haha !!! Fugiti oameni buni nu stati pe aproape !! Asa cum a luat-o la vale gazonul de la Arena si sta sa cada, asa va fi si cu pasajul !!!

sica
25 mai 16:32
+0
VOTURI
-0

In timp ce el da cu papagalul pe la televizor, cainii fac victime pe strazi, omoara copii, a ajuns sa ne manance cainii la propriu, acum capusele, se alege praful de noi.. pleaca oprescule de primarie ca ne-am saturat de tine ai furat destul e timpul sa ne lasi in pace ca ne.am saturat de minciunile tale

rodil
25 mai 16:32
+0
VOTURI
-0

ne am saturat de mizeria de oprescu ! Oprescu timp de 4 ani si-a batut joc de Bucuresti si de bucuresteni!!

feli
25 mai 16:32
+0
VOTURI
-0

bucurestiu nu mai are nevoie de hotul de oprescu !! A venit vremea sa vina un primar in adevaratul sens al cuvantului, nu o tinichea de om si de primar cum esti tu

fergie
25 mai 16:30
+0
VOTURI
-0

Oprescule, ti-ai depus candidatura pentru un nou mandat doar de dragul de a participa... Nu mai poti pacali bucurestenii inca odata cu promisiuni false

lori
25 mai 16:30
+0
VOTURI
-0

Se vede ce a facut Oprescu in Bucuresti…doar ravagii si stricaciuni si multe gropi.

lulu
25 mai 16:29
+0
VOTURI
-0

Bucurestiul are nevoie de un primar care sa isi faca treaba.. Abia astept sa vina 10 iunie si sa ne conduca cineva capabil ca Oprescu nu a facut nimic

lele
25 mai 16:29
+0
VOTURI
-0

Oprescu nu a facut mai nimic in astia 4 ani in care a fost in fruntea primariei generale a capitalei

cici
25 mai 16:29
+0
VOTURI
-0

Oprescu a facut pentru Bucuresti in mandatul lui doar promisiuni. Niciun proiect finalizat cum trebuie. Trebuie sa plece odata Oprescu de la Primaria Capitalei

fane
25 mai 16:28
+0
VOTURI
-0

Suntem satui de Oprescu ar trebuii inlaturat cat mai rpd din funcitia de PG. Bucurestiul are un inceput de sfarsit datorita lui Oprescu.

fredo
25 mai 16:27
+0
VOTURI
-0

Oprescu nu mai are nicio sansa sa castige alegerile. Nu a facut nimic Oprescu pentru Capitala.. Oprescu trebuie sa dispara

romeo
25 mai 16:27
+0
VOTURI
-0

Sorin Oprescu nu inceteaza sa ne minta, ne-a zapacit de tot primarul asta! Actioneaza doar in interesul sau,

franco
25 mai 16:27
+0
VOTURI
-0

De ce sa votam asemenea ciuma?Bucurestenii au nevoie de un primar serios , in nici un caz de acest Oprescu.

orli
25 mai 16:26
+0
VOTURI
-0

Oprescu nu a reusit sa redreseze situatia critica a Bucurestiului. ne trbuie un primar ca Prigoana care sa stie sa faca curat in oras cat si in parlament

luis
25 mai 16:26
+0
VOTURI
-0

Nu mai ai nici o sansa Oprescule Amintit , a furat banii bucurestenilor . Il prefer pe Prigoana care nu mai are nevoie sa fure , e familist

robi
25 mai 16:26
+0
VOTURI
-0

Primarul Oprescu este un om de nimic, sa ii fie rusine a furat din bani municipalitatii.Acest primar a facut numai stricaciuni! sa plece de la primarie

migu
25 mai 16:25
+0
VOTURI
-0

Cel mai risipitor primar din istoria capitalei, Cu siguranta hotul de Oprescu nu va mai prinde inca un mandat

rafi
25 mai 16:25
+0
VOTURI
-0

Nu mai avem de ce sa-l votam pe hotul asta care ne-a mintit ,Nu suntem deloc multumiti de acest oprescu

elena
25 mai 16:25
+0
VOTURI
-0

un nimic de om care si.a batut joc de noi in tot acest cat a fost primar,Oprescu trebuie taxat pentru toate furtisagurile sale pe 10 iunie

jeni
25 mai 16:24
+0
VOTURI
-0

Oprescu sa imbogatit cat altii la 3 mandate . Un hot un smecheras de cartier.

kapi
25 mai 16:24
+0
VOTURI
-0

Oprescu, trebuie eliminat.. Ne omoara cu strazile, gropile cainii si capusele, cladirile care cad..nu a facut nimic!!

bozo
25 mai 16:23
+0
VOTURI
-0

Daca iese si de data asta oprescu primarul bucurestiului , o sa suferim incontinuare, Bucurestenii au nevoie de un primar serios

piti
25 mai 16:23
+0
VOTURI
-0

nu stie ce inseamna munca adevarata, deoarece el este un comunist si fiu de securist care a fost invatat sa minta sa fure si sa insele . si sa fure din bani statului . normal este vorba de sorin oprescu !!

zani
25 mai 16:22
+0
VOTURI
-0

Oprescu, este cel mai odios personaj din cate poate exista. Ca PG a fost un esec, sper ca bucurestenii sa-l elimine prin vot.

luci
25 mai 16:22
+0
VOTURI
-0

Cred ca singurul care ii poate inchide gura aia stramba a lui Oprescu este Prigoana. Sunt satul de minciunile si de porcariile care le paote scoate acest idivid… care ne mai si ranjeste cu nesimtire in fata.

piki
25 mai 16:22
+0
VOTURI
-0

Oprescu mare securist !! Ne-am saturat de oameni ca oprescu ca nu a facut altceva decat sa fure ..si sa le dea functii mari familiei !!

vali
25 mai 16:21
+0
VOTURI
-0

Nu il va mai vota nimeni pe aceste om la primarie capitalei …..trebuie sa vina cineva capabil sa aduca o schimbare in bine ….oprescu a facut prea multe hotiiiii….jos mafia (Oprescu)Nu il va mai vota nimeni pe aceste om la primarie capitalei.

titi
25 mai 16:21
+0
VOTURI
-0

... acum este timpul unei schimbari ne mananca maidanezii de vii, deoarece hotul asta nici macar nu a fost interesat de aceasta problema, s-a spalat pe maini si a dat-o la sectoare !!...trebuie urgent dat jos de la primaria capitaleiCa primar general este un esec total

kajol
25 mai 16:20
+0
VOTURI
-0

Oprescu nu a venit niciodata cu proiecte noi doar a terminat ce altii au inceput se vede ca nu e demn de profesionalismul lui , isi vede doar propriile interese !!

bomi
25 mai 16:20
+0
VOTURI
-0

Oprescu,ca primar general,nu este deloc bun.... Bucurestiul are nevoie de o redresare cat mai rapida, dar in niciun caz sub comanda lui Oprescu....prigoana este omul ideal pt asta...

puma
25 mai 16:19
+0
VOTURI
-0

- De cand este acest oprescu la carma capitalei n-am vazut niciun progres, mai degraba am dat inapoi ,Bucurestiul nu are nevoie de mamaliga lui.....rusineeeeeee sorineeee!

mimi
25 mai 16:19
+0
VOTURI
-0

. Bucurestiul are un inceput de sfarsit datorita lui Oprescu.Oprescu nu mai are nicio sansa sa castige alegerile. Nu a facut nimic Oprescu pentru Capitala.. Oprescu trebuie sa dispara!!!Suntem satui de Oprescu ar trebuii inlaturat cat mai rpd din funcitia de PG

nicu
25 mai 16:19
+0
VOTURI
-0

.. Abia astept sa vina 10 iunie si sa ne conduca cineva capabil ca Oprescu nu a facut nimic, decat batjocura si avere familiei lui !!Mare om mare caracter !!!Oprescu este un demn urmas al mafiei securisto- comuniste care dupa 89 a insusit prin diferite metode banii contribuabilului.

lili
25 mai 16:19
+0
VOTURI
-0

Daca Oprescu va fi votat din nou ca primar general capitala va avea de suferit mai mult de cat a suferit pana acuma.Se vede ce a facut Oprescu in Bucuresti…doar ravagii si stricaciuni si multe gropi.MAFIA jossss !!

sasha
25 mai 16:18
+0
VOTURI
-0

Sorin Oprescu este un infantil care face numai promisiuni desarte . E vorba de hoţiile de la Spitalul Municipal, care în timpul guvernării PSD l-au adus în pragul disperării pe ministrul de Finanţe Mihai Tănăsescu.Adio OPRESCULE !!

khan
25 mai 16:18
+0
VOTURI
-0

Oprescu mare domn mare HOT !! vila din Primăverii este evaluată la 2,5 milioane euro,- cea de la Ciolpani la un milion. Dacă adăugăm şi casa din Maxim Gorki, atunci vorbim de proprietăţi imobiliare care se ridică la suma de aproximativ 6 milioane de euro, echivalent a aproximativ 210 miliarde lei vechi.

massi
25 mai 16:17
+0
VOTURI
-0

Oprescule HOTULE !! Oprescu!!! a fost o calamitate pentru Bucuresti. M-am saturat. Vreau un primar care sa fie gopodar si sa nu viseze cai verzi pe pereti si autostrazi suspendate paralele pe raza. Un primar care sa nu arunce bani aiurea pe gazonul stadionului.

cric
25 mai 16:17
+0
VOTURI
-0

Oprescu n-a avut niciun proiect serios, decat SUSPENDATA! Oprescu a fost si va fi cel mai mare securist si mafiot . Nu o sa mai iasa iar primar general..nu o sa-l mai voteze nimeni..mai ales la cate minciuni a spus...este un mare mincinos si jepcar..

reiti
25 mai 16:16
+0
VOTURI
-0

Oprescu, este smecherul care a distrus vieti la Sighet prin firma lui capusa!Oprescu are averi colosale, mai nou case de vacanta in Grecia! Oprescu este cancerul capitalei , este cel mai mare hot.Oprescu, a triplat costurile la fiecare lucrare si pana la urma tot prost au fost facute!

giuc
25 mai 16:16
+0
VOTURI
-0

Oprescu este banditul care a furat banii prin firmele lui din Grecia si Cipru! Oprescu este hot care fura bani din bani contribuabului si care isi pune familia pe primul loc le da functii inalte doar pentru ca esti primar !!

ibit
25 mai 16:16
+0
VOTURI
-0

Bcurestiul nu mai are nevoie de caini vagabonzi pe strazi, nu mai are nevoie de capuse, nu mai are nevoie de gropi, sosele sau strazi neasfaltate, nu mai are nevoie de amanari, de promisiuni false sau tot felul de manevre... Bucuresti numai are nevoie de OPRESCU !!

suiram
25 mai 16:15
+0
VOTURI
-0

... Nu mai poti pacali bucurestenii inca odata cu promisiuni false, cu minciuni sau cu alte baliverne!! A venit vremea sa vina un primar in adevaratul sens al cuvantului, nu o tinichea de om si de primar cum esti tu..!pleaca oprescule de primarie ca ne-am saturat de tine ai furat destul e timpul sa ne lasi in pace ca ne.am saturat de minciunile tale

anomis
25 mai 16:15
+0
VOTURI
-0

oprescu nu a facut nimic in cei trei ani de mandat.Nimic care sa-i poarte amprenta ,mai mult decat pe foarfeca cu care taie panglicile obiectivelor gandite si incepute de altii.Un mare hot dintre care si mafiot .

suirebit
25 mai 16:15
+0
VOTURI
-0

asul mafiei spitalelor din Bucuresti este primarul Sorin Oprescu, .Ei insisi au firme sau sunt asociati in firme importatoare de intrumente si aparatura medicale.

lidor
25 mai 16:14
+0
VOTURI
-0

.Cred ca un personaj ca Oprescu, invatat din tinerete cu spaga de la pacienti, fiind invatat cu banul smenuit, este capabil de orice matrapazlacuri financiare pentru a se imbogati ilicit. pleaca oprescule de primarie ca ne-am saturat de tine ai furat destul e timpul sa ne lasi in pace ca ne.am saturat de minciunile tale

didi
25 mai 16:14
+0
VOTURI
-0

, cabotinul Oprescu este descoperit ca mare hot al spitalelor,bucurestene, iata ca face si el ceva pentru bucuresti : il FURA !! in rest a facut numai circ cu carnat ,tort si hotie.A umplut tara de infantili ca el !!

groups
25 mai 16:14
+0
VOTURI
-0

Oprescu este un infantil fiind invatat cu banul smenuit , este capabil si el sa faca ceva pentru bucuresti ? in afara faptului ca Fura !!!

alessia
25 mai 11:24
+0
VOTURI
-0

Oprescu, trebuie inlaturat, altfel ne extermina prin metode originale:

-caini comunitari pe care i-a lasat sa se inmulteasca fara sa-l preocupe aceasta problema grava!!

-capuse-moare lumea din cauza lor sau paralizeaza!!!

-tramvaie neverificate tehnic, deoarece Oprescu nu da bani pt asa ceva!

-zeci de autobuze bune de muzeu, circula pe strazile capitalei devenind un real pericol ptr calaltori!!! Oprescu, nu vrea sa auda de asa ceca!!

Pe Oprescu nu-l intereseaza siguranta bucurestenilor, el doar apare la tv strambandu-se ca o maimuta si minte cu muuuulta usurinta pe bietii naivi!!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h