Opt contracte cu Hexi Pharma la Institutul Oncologic Cluj, în mandatul ministrului CadariuInstitutul Oncologic "Ion Chiricuţă” Cluj-Napoca a încheiat, în perioada 2012 – 2015, în mandatul de manager al lui Patriciu Achimaş Cadariu, actualul ministru al Sănătăţii, un număr de opt contracte cu compania Hexi Pharma, pentru furnizarea de dezinfectanţi, detergenţi şi produse de curăţenie.

Opt contracte cu Hexi Pharma la Institutul Oncologic Cluj, in mandatul ministrului Cadariu (Foto televiziunea-medicala.ro)
Opt contracte cu Hexi Pharma la Institutul Oncologic Cluj, în mandatul ministrului Cadariu (Foto televiziunea-medicala.ro)

Potrivit unei analize a Mişcării Civice Iniţiativa România privind situaţia contractelor cu statul ale companiei Hexi Pharma în perioada 2012-2015, contractele Institutului Oncologic "Ion Chiricuţă" Cluj-Napoca au o valoare ce depăşeşte 160.000 de lei, scrie Mediafax. 

Astfel, institutul clujean a încheiat cu Hexi Pharma în 20.07.2012 un contract de furnizare dezinfectanţi şi detergenţi în valoare 68.250 lei.

Citeşte şi Şeful DIICOT: Plângerea pe numele patronului Hexi Pharma nu era făcută corect, a fost restituită

Procurorul-şef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, a declarat miercuri, că plângerea din 2016 formulată pe numele patronului Hexi Pharma, care se referea şi la infracţiuni de violenţă, nu era făcută corect, nu îndeplinea forma standard legală, fiind restituită petiţionarului, care nu a mai revenit.

Apoi, în 14.07.2012 a încheiat un contract pentru detergenţi, dezinfectanţi cu o valoare 38.500 lei, în 3.02.201 un acord cadru furnizare detergenţi, dezinfectanţi, produse de curăţenie în valoare de 20.160 lei, în 20.07.2012 un alt contract de furnizare dezinfectanţi şi detergenţi – în valoare de 9.720 lei, în 19.02.2015 un acord cadru furnizare dezinfectanţi cu o valoare de 7.200 lei, în 20.07.2012 un contract de furnizare dezinfectanţi şi detergenţi în valoare de 7.200 lei şi tot în aceeaşi zi unul tot de furnizare dezinfectanţi şi detergenţi în valoare de 6.960 lei, în 3.02.2014 un acord cadru furnizare detergenţi, dezinfectanţi, produse de curăţenie cu o valoare de 2.160 lei.

SCANDALUL DEZINFECTANȚILOR DILUAȚI. Ministrul Sănătăţii: Sub 5% din teste au fost neconforme

Ministrul Sănătăţii a anunţat, miercuri, primele rezultate ale controalelor efectuate în spitalele din ţară, ca urmare a scandalului dezinfectanţilor. Potrivit lui Patriciu Achimaş Cadariu, din totalul de 3.526 de probe recoltate din spitale, sub 5% au ieşit neconforme.

Patriciu Achimaş Cadariu a fost numit manager al Institutului Oncologic "Ion Chiricuţă" Cluj-Napoca în februarie 2012.

Parchetul General a început URMĂRIREA PENALĂ în cazul dezinfectanţilor din spitale

Parchetul General a deschis dosar penal în cazul dezinfectanţilor produşi de firma Hexi Pharma şi folosiţi în spitale. Procurorii au început urmărirea penală cu privire la faptă, fiind făcute cercetări pentru zădărnicirea combaterii bolilor şi falsificarea şi substituirea de produse.

Etichete: contracte, dezinfectanti spitale, Hexi Pharma, institutul oncologic cluj, Patriciu Achimaş Cadariu

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE