Opt persoane reținute, după ce un bărbat a căzut de pe o schelă la un liceu din BucureștiOpt persoane au fost reținute după ce un bărbat a murit în urma unui accident de muncă. Victima, în vârstă de 32 de ani, a căzut de pe o schelă metalică în timp ce efectua lucrări de reabilitare la faţada unei clădiri din curtea unui liceu din sectorul 4. Cele opt persoane reținute au încercat să ascundă condiţiile şi împrejurările în care a survenit decesul bărbatului, prin contrafacerea mai multor înscrisuri şi prin influenţarea martorilor. 

Opt persoane retinute, dupa ce un barbat a cazut de pe o schela la un liceu din Bucuresti
Opt persoane reținute, după ce un bărbat a căzut de pe o schelă la un liceu din București
Foto: libertatea.ro

Miercuri, 14 octombrie,  poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, au reţinut opt persoane, bănuite de săvârşirea mai multor infracţiuni, într-un caz privind un accident de muncă soldat cu decesul unui bărbat.

La data de 22 iulie 2014, în jurul orei 17.00, poliţiştii Capitalei au fost sesizaţi, prin intermediul 112, cu privire la faptul că în incinta unui liceu a avut loc un accident de muncă, ulterior survenind decesul bărbatului.

Astfel, s-a constatat faptul că un bărbat, în vârstă de 32 de ani, în timp ce efectua lucrări de reabilitare la faţada unei clădiri din curtea unui liceu din sectorul 4, a căzut de pe o schelă metalică, de la o înălţime de aproximativ 4-5 metri.

În urma anchetei efectuate a rezultat presupunerea rezonabilă că opt persoane au încercat să ascundă condiţiile şi împrejurările în care a survenit decesul bărbatului, prin contrafacerea mai multor înscrisuri şi prin influenţarea martorilor, intenţionând să inducă în eroare organele de urmărire penală prin prezentarea nereală a situaţiei de fapt şi prin îndeplinirea defectuoasă a îndatoririlor de serviciu.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, ucidere din culpă, influenţarea declaraţiilor, instigare la abuz în serviciu, instigare la favorizarea făptuitorului, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, cu opt persoane în stare de reţinere, urmând a fi prezentate magistraţilor, anunță Poliția Capitalei într-un comunicat remis B365.ro. 

Etichete: accident de muncă, deces, infractiune, Poliţia Capitalei

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h