ORA DE IARNĂ. România a trecut oficial la ORA DE IARNĂ, în această dimineațăORA DE IARNĂ. România a schimbat ora și a trecut, oficial, la cea de iarnă. Ora 4.00 a devenit ora 3.00, iar ziua de 25 octombrie, care are 25 de ore, este cea mai lungă din an.

ORA DE IARNA. Romania a trecut oficial la ORA DE IARNA, in aceasta dimineata
ORA DE IARNĂ. România a trecut oficial la ORA DE IARNĂ, în această dimineață
Foto: antena3.ro

ORA DE IARNĂ. Ora oficială de vară este aplicată între ultima duminică din luna martie şi ultima duminică din octombrie. Pentru trecerea la ora oficială de iarnă, ceasurile au fost date înapoi cu o oră, astfel că duminică 25 octombrie, care are 25 de ore, este cea mai lungă zi a anului.

Trecerea la ora Europei Orientale, ora oficială de iarnă, nu a modificat mersul trenurilor în vigoare până la 25 octombrie. Trenurile de călători au plecat din staţiile de formare după ora oficială de vară până în noaptea de 24 spre 25 octombrie ora 4.00, care devine ora 3.00.

ORA DE IARNĂ. În noaptea de sâmbătă spre duminică, toate trenurile de călători care au ora de plecare din staţiile de formare după 4.00 au plecat la orele din mersul de tren în vigoare, respectând ora oficială de iarnă.

ORA DE IARNĂ 2015: România se afla în fusul orar 2, iar perioada dintre lunile octombrie şi martie (cea a lunilor de iarnă) este denumită "timpul legal român".

Convenţia a fost semnată de România în 1979, iar în 1997, prin ordonanţă guvernamentală, orarul de vară a fost din nou corelat cu cel practicat în ţările Uniunii Europene. În 1996, ţinând cont de avantajele decalării orarului cu o oră vara, pentru a profita la maximum de orele de lumină, acest orar a fost prelungit în Europa cu încă o lună.

ORA DE IARNĂ 2015. SE SCHIMBĂ ORA. Perturbările produse pot fi nefaste pentru sănătate şi pot tulbura nu doar somnul, ci pofta de mâncare, capacitatea de muncă, concentrarea şi stările de dispoziţie. Pentru a diminua efectele cât mai mult, specialiştii fac câteva recomandări pentru a trece cu bine la ora de iarnă, scrie Agerpres.

ORA DE IARNĂ 2015. SE SCHIMBĂ ORA. Mulți oameni au probleme de adaptare, la schimbarea orei. Astfel, după trecerea la ora de iarnă, aceştia devin obosiţi, au o dispoziţie proastă şi nu mai sunt la fel de eficienţi în activităţile pe care le desfăşoară. 

Etichete: ora de iarnă, se schimbă ora

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE