ORA DE IARNĂ. România trece la ORA DE IARNĂ, astăziORA DE IARNĂ 2015. SE SCHIMBĂ ORA. În noaptea de 24 spre 25 octombrie, ora 4.00 dimineața va deveni ora 3.00. Astfel, duminică va fi cea mai lungă zi din an, cu 25 de ore. Există însă și efecte adverse, potrivit specialiștilor.

ORA DE IARNA. Romania trece la ORA DE IARNA, astazi
ORA DE IARNĂ. România trece la ORA DE IARNĂ, astăzi
Foto: ziuanews.ro

ORA DE IARNĂ 2015. SE SCHIMBĂ ORA. România TRECE LA ORA DE IARNĂ 2015 în noaptea dintre 24 octombrie si 25 octombrie 2015 (ultima duminica din luna octombrie). Ceasul se dă cu o oră înapoi la ora 4:00 a diminetii de 25 octombrie 2015 şi devine astfel ora 3:00.

ORA DE IARNĂ 2015: România se afla în fusul orar 2, iar perioada dintre lunile octombrie şi martie (cea a lunilor de iarnă) este denumită "timpul legal român".

Convenţia a fost semnată de România în 1979, iar în 1997, prin ordonanţă guvernamentală, orarul de vară a fost din nou corelat cu cel practicat în ţările Uniunii Europene. În 1996, ţinând cont de avantajele decalării orarului cu o oră vara, pentru a profita la maximum de orele de lumină, acest orar a fost prelungit în Europa cu încă o lună.

ORA DE IARNĂ 2015. Autobuzele unei linii RATB staţionează o oră în staţie, în noaptea 24-25 octombrie

ORA DE IARNĂ 2015. SE SCHIMBĂ ORA. Perturbările produse pot fi nefaste pentru sănătate şi pot tulbura nu doar somnul, ci pofta de mâncare, capacitatea de muncă, concentrarea şi stările de dispoziţie. Pentru a diminua efectele cât mai mult, specialiştii fac câteva recomandări pentru a trece cu bine la ora de iarnă, scrie Agerpres.

Una dintre acestea este reglarea ceasului în ajun. Persoanele supuse stresului pot simţi o stare de angoasă ca urmare a posibilităţii de a uita să schimbe ora şi mai ales de faptul că trebuie să regleze ora la toate echipamentele electronice. Deşi majoritatea aparatelor (computere, televizoare, DVD) se reglează automat, ceasurile trebuie reglate manual şi este bine să se facă cu anticipaţie. A schimba ora în ajun prezintă avantajul de a obişnui organismul înainte de a se produce schimbarea.

ORA DE IARNĂ 2015. SE SCHIMBĂ ORA. Mulți oameni au probleme de adaptare, la schimbarea orei. Astfel, după trecerea la ora de iarnă, aceştia devin obosiţi, au o dispoziţie proastă şi nu mai sunt la fel de eficienţi în activităţile pe care le desfăşoară. 

Etichete: ora de iarnă, trecerea la ora de iarna 2015

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE