Orange, Vodafone, Telekom si RCS&RDS, controlate dacă şi-au respectat obligaţiile de acoperireOrange, Vodafone, Telekom si RCS&RDS au început să fie controlate de ANCOM dacă şi-au respectat obligaţiile de acoperire a 676 de localităţi rurale cu servicii de comunicaţii mobile.

Orange, Vodafone, Telekom si RCS&RDS controlate de ANCOm
Orange, Vodafone, Telekom si RCS&RDS controlate de ANCOm

Peste 676 de localităţi rurale ar fi trebuit acoperite cu servicii de comunicaţii mobile în bandă largă până la data de 5 aprilie 2016, conform unor obligaţii asumate de marii operatori mobili în urma licitaţiei din anul 2012 când aceştia şi-au adjudecat licenţe pentru un deceniu plătind statului taxe de peste 682,1 milioane de euro, potrivit hotnews.

În timp ce Vodafone si Orange au avut fiecare obligatia de a acoperi cu servicii de comunicatii mobile cate 225 de localitati rurale, Cosmote 169 de localitati, iar RCS&RDS 57 de localitati. RCS&RDS a anuntat ca a finalizat acoperirea tuturor celor 57 de localitati din mediul rural potrivit licentei aferente spectrului de 900 MHz. ANCOM a demarat in 6 aprilie 2016 o campanie de verificare a obligatiilor asumate.

Autoritatea a demarat in 6 aprilie 2016 o campanie de verificare a modului in care operatorii care au dobandit spectru in benzile de frecvente sub 1 GHz (800 MHz si/sau 900 MHz) la licitatia organizata de Autoritate in anul 2012 - Cosmote, Orange, RCS&RDS si Vodafone - si-au indeplinit obligatia de acoperire cu prioritate a tuturor celor 676 de localitati rurale precizate in licentele primite. Rezultatele acestei campanii de verificare si monitorizare a spectrului de frecvente radio vor fi publicate de ANCOM. In cazul neindeplinirii obligatiilor de acoperire, vor fi aplicate sanctiunile prevazute de lege de catre ANCOM.

Etichete: ANCOM, controale ancom, Cosmote, Orange, RCS&RDS, vodafone

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE