SITUAŢIE INCREDIBILĂ. O MAŞINĂ de POMPEIRI din România a circulat ilegal în ultimii 20 de ani VIDEOIncident neobişnuit în oraşul Corabia, din Olt. Poliţiştii de la Rutieră au oprit în trafic maşina Serviciului voluntar de pompieri, deoarece avea numere de înmatriculare care nu se mai folosesc de aproape două decenii.

O masina de pompieri din Romania a circulat 20 de ani fara acte
O maşină de pompieri din România a circulat 20 de ani fără acte

Astfel, oamenii legii au descoperit că autospeciala a fost folosită în tot acest timp fără a fi înmatriculată legal, fără asigurare şi fără vreo inspecţie tehnică periodică. Cu toate acestea, maşina a mers în zeci de misiuni de stingere a focului, dar şi la udat de panseluţe, potrivit digi24.

 

Vechea autospecială este singura maşină pe care voluntarii din Corabia o puteau folosi în cazul unui incendiu. Cel mai apropiat detaşament de pompieri militari este în comuna Stoina, la aproximativ 15 km. Autospeciala a circulat însă ilegal în ultimii douăzeci de ani, cu numere de înmatriculare scoase din uz în anii 90. Reprezentanţii primăriei susţin că nu au avut niciodată suficiente fonduri pentru înmatricula maşina.

Era foarte greu să o înmatriculăm. Foarte greu să o întreţinem din lipsa pieselor", explică Liviu Ţuţuianu, şeful Serviciului pentru situaţii de zrgenţă din Primăria Corabia.

Este propusa la casare, o ţineam plină cu apă pentru un eventual incendiu. De vreo 5 ani nu cred ca a mai participat la vreo interventie", adaugă Vlad Sorin Gigi, viceprimarul oraşului Corabia.

Oamenii din oraş spun că autospeciala a fost folosită în ultimii ani mai ales la întreţinerea spaţiilor verzi.

Au udat şi florile cu maşina de pompieri. Oraşul e sărac", spune un localnic.

După ce au oprit maşina şi au constata că a circulat ilegal în ultimii 20 de ani, poliţiştii i-au făcut şoferului dosar penal.

Ce strică şoferul? El a fost trimis să execute o lucrare şi vine poliţia, îi ia numerele şi îi face dosar că a circulat pentru el personal, nu?", comentează un localnic, revoltat.

Primăria Corabia spune acum că vrea să cumpere o altă autoutilitară, cu bani de la Uniunea Europeană, aproximativ 200.000 de euro.

Etichete: corabila, judetul olt, MASINA DE POMpieri, masina de pompieri fara acte, masina de pompieri ilegala

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE