Oraşul în care tramvaiul a fost mutat în subteranDacă în Bucureşti traficul este unul infernal, în alte oraşe din Europa s-au găsit soluţii pentru a evita traficul aglomerat. În Dusseldorf, transportul în comun leagă toate cartierele printr-o reţea subterană, tramvaiele fiind mutate sub pământ.

Orasul in care tramvaiul a fost mutat in subteran
Oraşul în care tramvaiul a fost mutat în subteran

Gheorg Dobrescu, arhitect care locuieste la Dusseldorf, a prezentat pentru Stirile PRO TV cea mai recenta solutie a celor de la Primaria din oraş.

Într-un oras cu multe masini, proiectantii municipalitatii au tinut sa treaca in subteran tot traficul tramvaielor din zona inelului principal din capitala landului. Si au reusit in doar 5 ani.

Au fost doi ani de consultari inainte sa inceapa santierele şi au existat numeroase dezbateri publice. Tramvaiul a devenit in centru un soi de metrou, cu acces rapid dintr-o parte in alta a orasului, cu statii la interval scurt, care sa acopere toate zonele de interes. 

Pentru cei care vin sa lucreze in centrul orasului, tramvaiul ramane cea mai buna solutie, mai ales ca nu sunt multe parcari subterane. Chiar si la periferii, acolo unde tramvaiele ies la suprafata, sunt facute coerent.

Etichete: Dusseldorf, trafic Bucureşti, tramvai, tramvai subterna

0/4 COMENTARII
Florin
10 May 07:08
+0
VOTURI
-0
Sistem nou de lucru de acasa!
Pentru timpuri moderne, metode moderne de castig! Acum exista mijloace pentru toti! Te asteptam in echipa noastra! Iti oferim instruire gratuita si de cea mai buna calitate, precum si un sistem performant de completare in timpul liber a veniturilor tale. Trebuie doar sa te hotarasti acum! Cere mai multe informatii la adresa de email: florin_33_2006@yahoo.com
Andrei
09 May 15:07
+0
VOTURI
-0
...

Daca nu revenim la un mod distributist de viata cu mici mosii ~1hA, unde familia este obiectivul principal, presiunile economice, sociale, ecologice vor distruge totul.
Andrei
09 May 15:02
+0
VOTURI
-0
Popoarele nordice si germanice sunt cele mai pragmatice.
Ei nu au fanatismul latin si balcanic, stupid si plin de furie.

Au trenuri, avioane, autobuze, masini multe, totul bine gandit si pus la punct.

Norvegienii sunt si foarte ecologisti(insa nu prea au animale salbatice), chiar daca au multe tuneluri si drumuri peste tot(de care se plang nejustificat), din cate stiu, jumatate din numarul masinilor sunt electrice(cele mai multe Tesla) si hibrid.

Observ ca unii romani sunt claustrofobici si nu suporta transportul subteran. E mai degraba o problema cu ei. Este perfect normal ca transportul sa fie facut in subteran pentru a reduce inghesuiala de la suprafata, e mai usor de controlat temperatura, deci mai ecologic. Trebuie asigurata ventilatia si protectia la incendiu, valabil si in tuneluri de orice fel, vezi Norvegia.

Numarul de oameni este in continua scadere, verificabil cu statistici oficiale, tara noastra avand o problema serioasa cu natalitatea, argument folosit si de UE in favoarea imigrantilor.
Tara noastra are deja multe sate parasite si zone semnificative care au redevenit paduri.

Supra-aglomerarea din orasele mari este un lucru anormal, toti crescatorii de animale stiu ca supraglomerarea duce la boli si necesita cantitati impresionante de antibiotice.

Transportul in comun este nefiresc si ineficient, mai ales pe distante scurte, creste nivelul de stres si riscul de imbolnaviri, nu am vazut o statistica, doar am verificat pesonal.

Solutia pentru cei care sunt ingrijorati de suprapopulare este sa sprijine distributismul, un curent tot mai popular in randul celor care traiesc ecologia, nu doar vorbesc despre ea.

Sunt multi pseudo-ecologisti care promoveaza moartea ca solutie la problemele planetei, in loc sa accepte realitatea. Nu ne obliga nimeni sa traim inghesuiti, noi facem asta si ne distrugem motivatia de a trai pentru banii castigati mai usor.

Daca nu revenim la un mod distributist de
Marian
07 May 15:07
+0
VOTURI
-0
Extraordinar ! Un întreg reportaj în care este lăudată trecerea în subteran a transportului în comun pentru a favoriza traficul de suprafaţă al autoturismelor personale !!!

Îmi dau seama că celor care au realizat ştirea nu le funcţionează corect creierul, dar ce putem spune despre cei care o preiau şi o difuzează în presă ?
Cum este posibil aşa ceva ?

1. Traficul prin subteran nu este normal, fie el pentru transportul în comun, fie pentru autoturismele personale. Suntem oameni, şi nu animale ca să ne petrecem o parte din viaţă sub pământ;
2. Numărul oamenilor este în continuă creştere pe planeta Pământ (un lucru anormal) şi, ca urmare, transportul în autoturismele personale ar trebui eliminat încet-încet pentru a face loc doar transportului în comun.

Deschideţi ochii, informaţi-vă, pentru că altfel inegalitatea socială, privită din orice unghi, va lua amploare, iar ceea ce se vrea a se numi societate nu va funcţiona niciodată.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE