Orban: Catedrala Mântuirii trebuie terminată până la 1 decembrie 2018. Nu cred că pierd voturiCandidatul PNL la Primăria Generală, Ludovic Orban, a declarat că susţine proiectul Catedralei Mântuirii Neamului şi spune că aceasta trebuie terminată până la 1 decembrie 2018, când aniversăm centenarul Unirii. Orban a mai spus că nu crede că poate să piardă voturi dacă susţine realizarea unei catedrale.

Ludovic Orban
Ludovic Orban

"Eu cred că această catedrală trebuie terminată până la 1 decembrie, când vom aniversa centenarul Unirii, până la 1 decembrie 2018", a afirmat Ludovic Orban la Digi 24, recunoscând că susţine proiectul de mai mult timp.

Întrebat dacă ar putea pierde voturi pentru că susţine proiectul Bisericii Ortodoxe Române, Orban a răspuns negativ.

"Nu cred că pot să pierd voturi dacă susţin realizarea unei catedrale, asta este specifică nu numai a Capitalei, fiecărui oraş mare din Europa. E o expresie a fiinţei noastre. Totuşi, cei mai mulţi suntem ortodocşi şi în mod evident, aşa cum există şi Catedrala Sf. Iosif, cred că este normal şi firesc să existe o Catedrală a Mântuirii Neamului", a precizat liberalul.

În ceea ce priveşte soluţia pentru câinii fără stăpân din București, Orban a spus: "Eu nu omor câini. Nu mai vreau să văd câini în Bucureşti, dar nici hingheri. Voi găsi soluțiile potrivite."

Întrebat de asemenea dacă are ce să-i reproşeze preşedintelui Klaus Iohannis, Orban a spus că nu, dar că are unele aşteptări de la şeful statului.

"Nu am ce să-i reproşez, aştept mai multă determinare, mai multă implicare şi o prezenţă un pic mai activă, inclusiv în viaţa internă a României, sigur, în hainele constituţionale, în limitele prevederilor Constituţiei", a răspuns liberalul.

Orban a mai adăugat că "sub nicio formă" nu este de acord cu catalogarea făcută de Der Spiegel, care l-a numit pe preşedinte "diletant". "Toată argumentaţia prezentată în Der Spiegel nu stă în picioare", a susţinut el.

Ludovic Orban a mai precizat că s-a întâlnit cu preşedintele după ce PNL l-a desemnat candidat şi că îi oferă părerea lui Iohannis dacă acesta o cere. Referitor la eventuala plecare a şefului Cancelariei, Dan Mihalache, din Administraţia Prezidenţială, Orban a afirmat: "Asta este o decizie pe care trebuie să o ia preşedintele Iohannis."

 

Etichete: Catedrala Mântuirii Neamului, finalizare catedrala mantuirii neamului, Ludovic Orban

0/5 COMENTARII
Marius
14 mar 19:14
+0
VOTURI
-0
Vrei sa câstigi bani în timpul liber? Nimic mai simplu: vino în echipa noastra, studiaza cele 12 lectii
pe care ti le oferim gratis si vei avea instrumentele necesare … SPOR LA TREABA SI LA BANI!!!!
NU îti oferim bani, ci posibilitatea de a munci 2-3 ore pe zi în timpul tau liber, acasa, pentru a câstica bani!
Cautam urgent colaboratori part-time pentru activitati de promovarea electronica a cartilor.
Acest proiect vizeaza si piata americana a cartilor electronice. Oferim contract de comision.
Îti trebuie doar un calculator cu conexiune Internet, cunostinte minime de utilizare PC,
perseverenta si rabdare. Poti câstiga între 100 si 285 EURO înca din prima luna,
sau 25000 EURO înca din primul an. Începe chiar acum trimitand mesajul “Detalii PROIECT”
la una dintre adresele de e-mail: proiect.online_2016@yahoo.com
dan
14 mar 18:15
+0
VOTURI
-0
Mai bine o AUTOSTRADA PANA IN ARDEAL LA 1 DECEMBRIE 2018, pentru sarbatorirea centenarului UNIRII ! Ce legatura are catedrala cu unirea de la 1918 sau ziua nationala ?!
gicu
14 mar 16:06
+0
VOTURI
-0
O spranceana pentru doi ochi este un semn de eficienta.
miracol
14 mar 09:09
+0
VOTURI
-0
Catedrala? de ce nu spital, de ce nu centura in jurul orasului, de ce nu educatie si cultura? de ce nu metrou, de ce nu piste de bicicleta, de ce nu parcari? Dupa tragedia de la Colectiv este de neinteles de ce continua contructia catedralei si de ce nu se construieste un spital in locul ei. Iar ideea asta cu Catedrala in fiecare oras este asa jenant autocolonizatoare, in Bucuresti exista deja o "catedrala" pe dealul patriarhiei, nu mai era nevoie de inca una.
Mantuitorul
14 mar 08:56
+0
VOTURI
-0
Dar de un spital ce zici?
Normal ca perizi voturi daca sustii megalomania inutila pe banii oamenilor

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE