Orban: Guvernul va lansa o campanie de informare privind măsurile care trebuie respectate



Premierul Ludovic Orban a afirmat că Guvernul va lansa o campanie de informare privind măsurile care trebuie respectate de cetăţeni în această perioadă şi de abia după această perioadă, dacă oamenii nu vor respecta regulile, vor putea fi date şi amenzi.

Ludovic Orban
Ludovic Orban

"Guvernul va lansa o campanie de informare publică cu privire la toate măsurile sanitare şi de securitate în muncă care trebuie respectate pentru a feri cetăţenii de riscul infectării. O perioadă de timp recomandarea pe care am dat-o către forţele de ordine este aceea de a informa, de a solicita respectarea regulilor. În fiecare domeniu de activitate va exista o reglementare specifică care va trebui cunoscută întâi şi abia apoi respectată. Ca atare, în prima parte, mai ales cu portul măştii, cu triajul la intrarea în instituţii sau în companii, aceste reguli practic vor fi transmise cetăţenilor să le cunoască, transportul public, vor fi nişte condiţii care au şi fost emise prin ordin comun. După această perioadă de informare, dacă cineva nu va respecta, putem să dăm şi amenzi, dar deocamdată să fie corect informaţi oamenii", a declarat Ludovic Orban, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Sebeş, judeţul Alba.

Întrebat dacă cineva poate merge pe malul mării sau la munte să se plimbe, premierul a spus: "Dacă vă încadraţi la motivele de deplasare în afara localităţii prin ceea ce declaraţi nu vă amendează nimeni şi aveţi deplina libertate să ieşiţi din localitate".

Ludovic Orban a mai afirmat că îi îndeamnă pe cetăţeni să respecte toate regulile care au fost luate pentru a apăra sănătatea şi viaţa oamenilor.

El a precizat că terasele s-ar putea deschide din 1 iunie.

"Îi îndemn pe cetăţenii români să respecte toate regulile, toate normele care le-am stabilit, că nu le-am făcut că aşa am vrut noi. Toate aceste norme sunt instituite, nu numai în România, ci în foarte multe ţări, tocmai pentru a apăra sănătatea şi viaţa oamenilor, pentru a reduce riscul de răspândire a virusului. Intenţia noastră este aceea de a relaxa gradual, bine gândit, pe baza unor evaluări de risc epidemiologic foarte bine puse la punct toate restricţiile. În măsura în care, până la data de 1 iunie, nu vom înregistra o creştere semnificativă a numărului de cazuri, vor urma următoarele măsuri de relaxare pe care le-am gândit şi acestea în funcţie de evaluările de risc epidemiologic. Nu s-a dat drumul la terase din data de 15 mai, dar mai ales că se va face vreme frumoasă, în condiţiile în care putem să găsim nişte soluţii ca să reducem riscul de transmitere a virusului, se poate da drumul la terase. Şi în măsura în care oamenii se comportă responsabil, în măsura în care oamenii respectă regulile, înţeleg care sunt metodele de transmitere a virusului şi iau atitudinea corectă pentru a se proteja sau pentrui a-i proteja pe ceilalţi, uşor, uşor o să revenim la normalitate", a mai afirmat Ludovic Orban.

Întrebat dacă persoanele care au plătit amenzile declarate neconstituţionale vor primi banii înapoi, premierul a răspuns: "Suntem în analiză pentru a găsi o soluţie legată. Când vom găsi această soluţie legală, o vom anunţa public".

Etichete: campanie de informare, Guvern, orban

0/1 COMENTARII
Diana Hanganut
16 mai 03:20
+0
VOTURI
-0
Când l-am găsit pe dr. Ogume, care locuiește în Turcia, am avut nevoie disperată de a-mi readuce fostul iubit. M-a lăsat pentru o altă femeie. S-a întâmplat atât de repede și nu am avut niciun cuvânt de spus în situație. Doar m-a aruncat după 3 ani fără nicio explicație. L-am contactat pe dr. Ogume prin contactul său și mi-a spus ce trebuie să fac înainte să mă poată ajuta și am făcut ceea ce mi-a spus, după ce i-am oferit ceea ce dorea, a aruncat o vrajă de dragoste care să ne ajute să ne întoarcem împreună. La scurt timp după ce și-a făcut vraja, iubitul meu a început să mă trimită mesaje din nou și m-a simțit oribil pentru ceea ce mi-a trecut. El a spus că eu sunt cea mai importantă persoană din viața lui și știe asta acum. Ne-am mutat împreună și el a fost mai deschis pentru mine decât înainte și a început să petreacă mai mult timp cu mine decât înainte. De când m-a ajutat Dr. Ogume, partenerul meu este foarte stabil, credincios și mai aproape de mine decât înainte. Recomand cu drag Dr. Ogume oricui are nevoie de ajutor. E-mail: ogumenspellcaster@gmail.com. îl puteți contacta pentru oricare dintre următoarele probleme:

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE