Orban, la Magistrala M5 de metrou: 30 iunie rămâne termenul de punere în circulaţiePremierul Ludovic Orban a verificat, joi, stadiul lucrărilor la Magistrala M5 de metrou, secţiunea Râul Doamnei - Eroilor, alături de ministrul Transporturilor, Lucian Bode, primind asigurări că termenul de punere în circulaţie rămâne 30 iunie anul acesta.

Ludovic Orban
Ludovic Orban

Potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Guvernului, prim-ministrul a solicitat antreprenorilor să-şi onoreze termenele contractuale de finalizare a lucrărilor, respectiv sfârşitul lunii iunie 2020 pentru darea în trafic, şi a subliniat că Executivul va asigura toate resursele necesare, potrivit Agerpres.ro.

"Acest proiect este aşteptat de mult timp de bucureşteni şi trebuie să le arătăm că poate fi finalizat. De asemenea, este nevoie să acordăm o atenţie deosebită investiţiilor la metrou, pentru că reprezintă o soluţie foarte bună de transport în Bucureşti", a afirmat prim-ministrul.

La rândul său, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a reafirmat într-o postare pe pagina sa de Facebook că termenul de 30 iunie rămâne "un termen asumat de către antreprenor pentru punerea în circulaţie cu călători a acestei magistrale de metrou".

"Este o investiţie mult aşteptată de către bucureşteni, care trebuie finalizată conform angajamentelor. Investiţiile continuă pentru că doar aşa putem reporni motoarele economiei, încetinite de criza provocată de pandemia Covid-19", a scris ministrul, joi, pe Facebook.

În acelaşi timp, în cursul vizitei, Bode l-a informat pe premier că la sfârşitul lunii mai vor fi efectuate testele dinamice la Magistrala M5 de metrou.

Etichete: Ludovic Orban, m5, metrou

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE