Ord. de Urgenţă, propusă de Dragnea: Aleşii locali pot opta timp de 2 săptămâni pentru un alt partidMai mulţi reprezentanți ai autorităților locale din România, dar și parlamentari și membri marcanți ai partidelor politice și-au arătat sprijinul pentru propunerea vicepremierului Liviu Dragnea privind o OUG prin care aleşii locali să poată opta, timp de două săptămâni, pentru un alt partid decât cel pe listele căruia au fost votaţi, dacă doresc acest lucru, fără a-şi pierde mandatele.

Ord. de Urgenta, propusa de Dragnea: Alesii locali pot opta timp de 2 saptamani pentru un alt partid
Ord. de Urgenţă, propusă de Dragnea: Aleşii locali pot opta timp de 2 săptămâni pentru un alt partid
Foto: politicalocala.ro

Radu Moldovan, preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, a afirmat, referindu-se la poziţia critică a PNL în legătură cu OUG privind apartenenţa politică a aleşilor locali, că orice decizie prin care se respectă votul oamenilor este corectă, liberalii fiind cei care au trădat votul românilor din 2012, scrie Romaniatv.net.

„Poate cel mai grav aspect ţine de încălcarea gravă, fără niciun resentiment, a mandatului primit de USL ca proiect politic în 2012. Românii au votat în 2012 cu PNL pentru a se asigura că PDL să nu mai aibă putere la nivel local. (...) Acuzaţiile PNL sunt cu atât mai absurde cu cât, prin alianţa cu PDL, liberalii lovesc în mod direct şi în egală măsură în aleşii locali care doresc să continue proiectul pentru care au fost aleşi de către cetăţeni, să continue programul USL", consideră șeful CJ Bistriţa-Năsăud.

Acesta a adăugat că primarii trebuie lăsaţi să decidă între continuarea proiectului USL și respectarea votului cetățenilor, sau colaborarea forțată și fuziunea cu PDL și Traian Băsescu.

„Aleşii locali trebuie să aibă posibilitatea să aleagă dacă vor să continue proiectul USL, respectând astfel votul de încredere primit în 2012 din partea românilor. Alternativa este să vrea să adopte direcţia impusă astăzi de conducerea PNL, mergând pe colaborarea şi în final spre fuziunea cu regimul Băsescu-PDL", a declarat Radu Moldovan.

Mai mult, purtătorul de cuvânt al PSD, Dan Șova, consideră că liderii PNL ar trebui „să lase ipocrizia deoparte", pentru că românii au votat la locale USL, nu PDL sau ACL, fiind în acest moment necesară o clarificare de bun-simţ a tuturor.

„Cei 7,4 milioane de români care au votat pentru demiterea preşedintelui Băsescu le spun celor din PNL că nu poate exista migraţie sau trădare mai mari decât cele făcute de PNL, în frunte cu Klaus Iohannis, anul acesta. (...) USL a câştigat alegerile locale din Bucureşti cu un scor de peste 60%, noi fiind mandataţi să alungăm PDL-ul de la putere. Acum, liberalii au trădat USL şi votul bucureştenilor şi s-au aliat iar cu PDL", consideră Dan Șova.

Etichete: Liviu Dragnea, ordonanță de urgență, partid

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE