Ordonanţa 14 a fost votată, marţi, de către plenul Camerei DeputaţilorProiectul de Lege de aprobare a OUG 14/2017, prin care a fost abrogată OUG 13 privind modificarea Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală, va intra, marţi, în dezbaterea plenului Camerei Deputaţilor, votul final fiind programat în aceeaşi zi, sub rezerva primirii în timp util a raportului Comisiei juridice. De asemenea, tot marţi, Comisia juridică a Camerei va da raportul privind proiectul de Lege de respingere a OUG 13/2017, proiect ce a fost adoptat luni în plenul Senatului.

Ordonanta 14
Ordonanţa 14

UPDATE: OUG 14 a fost votat!

Ambele ordonanţe de urgenţă privind justiţia care au provocat dezbateri publice intense se vor afla, marţi, pe agenda deputaţilor. Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor se întruneşte, de la ora 9.45, pentru a stabili ordinea de zi a şedinţei de plen. Dacă până la acea oră, Comisia juridică va fi trimis Biroului raportul privind Legea de aprobare a OUG 14/2017, aceasta va putea fi trecută pe ordinea de zi şi chiar votată în plen.

Legea de aprobare a Ordonanţei de Urgenţă 14, care abrogă OUG 13 de modificare a codurilor penale, a fost aprobată în unanimitate de Comisia juridică a Camerei Deputaţilor, luni după-amiază.

Discuţiile din Comisia juridică a Camerei Deputaţilor au durat mai puţin de 4 minute. Preşedintele Comisiei, Eugen Nicolicea, a citit forma legii, aşa cum a ieşit ea din Senat, şi şi-a întrebat colegii dacă au observaţii de făcut. Cum nimeni nu a luat cuvântul, Nicolicea a supus la vot Legea de aprobare a OUG 14, aceasta fiind adoptată în unanimitate de către deputaţii jurişti.

În ce priveşte OUG 13/2017, proiectul de lege de respingere a ei a fost adoptat, luni, în plenul Senatului, cu 110 voturi favorabile, nouă abţineri şi un vot împotrivă, cel al senatorului PSD Ecaterina Andronescu.

Fiind un proiect aflat în procedură parlamentară de urgenţă, legea adoptată de Senat va ajunge marţi, de la ora 9.30, în dezbaterea Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor, însă punerea ei pe ordinea de zi a şedinţei plenului de marţi este puţin probabilă din cauză că este nevoie de timp pentru redactarea raportului şi, ulterior, de o şedinţă a Biroului Permanent care să aprobe punerea pe ordinea de zi a plenului.

Etichete: ordonanta 14, oug 14, vot oug 14

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h