Legea care prevede tratament gratuit pentru persoanele rănite în #Colectiv, promulgată de IohannisPreședintele Klaus Iohannis a semnat miercuri decretul privind promulgarea Legii pentru aprobarea OUG nr. 56/2015 privind plata tratamentului în străinătate al persoanelor a căror stare de sănătate a fost afectată în urma tragicului eveniment din octombrie 2015 produs în clubul Colectiv.

Ordonanta care prevede tratament gratuit pentru persoanele ranite in #Colectiv, promulgata miercuri
Ordonanța care prevede tratament gratuit pentru persoanele rănite în #Colectiv, promulgată miercuri
Foto: vremeanoua.ro

Guvernul a adoptat, pe 25 noiembrie, Ordonanţa de Urgenţă care extinde cadrul legal actual în sensul că va permite decontarea tratamentului medical acordat în spitalele din străinătate şi pentru pacienţii răniţi în Clubul Colectiv al căror tratament nu putea fi decontat în baza Formularului 112 (fie sunt trataţi în spitale din state care nu aparţin UE sau Spaţiului Economic European, fie nu au asigurări de sănătate), informeaza mediafax.ro.

Astfel, toate persoanele rănite în incendiul din 30 octombrie din Clubul Colectiv, care îşi continuă tratamentul început în România în unităţi medicale din străinătate, vor beneficia de plata tratamentului fie din Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate (prin Formularul 112), fie de la bugetul Ministerului Sănătăţii.

Lista persoanelor rănite, inclusiv detalii legate de identificarea lor, se va întocmi de către Ministerul Sănătăţii, iar plata tratamentelor medicale se efectuează direct în contul unităţii sanitare din străinătate.

Etichete: colectiv, raniti colectiv, tratament

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE