Ordonanță controversată, adoptată miercuri: Guvernul preia controlul primăriilor cu problemeGuvernul a adoptat, miercuri, o ordonanță de urgență prin care preia controlul primăriilor unde ar fi trebui organizate alegeri parțiale.

Ordonanta controversata, adoptata miercuri: Guvernul preia controlul primariilor cu probleme
Ordonanță controversată, adoptată miercuri: Guvernul preia controlul primăriilor cu probleme

Concret, potrivit acestei hotărâri, prefectul va prelua atribuțiile primarului sau ale consiliului local, fără să se organizeze alegeri parțiale, scrie realitatea.net

"Este cea mai proastă soluție pe care a găsit-o Guvernul Ponta. Se încalcă un principiu al democrației. Articolul din Ordonanță este neconstituțional. Multe proiecte nu vor fi duse la îndeplinire. Totul se întâmplă pentru că Guvernul Ponta nu a vrut să organizeze alegeri locale, pentru că multe primării și consilii locale le-ar fi pierdut. Victor Ponta nu mai are nimic cu guvernarea", a declarat fostul ministru de Finanțe, Gheorghe Ialomițianu, în cadrul unei intervenții telefonice la Realitatea TV.

Potrivit acestuia, sunt eliminate organele care trebuie să reprezinte comunitatea locală.

"Sunt și incompatibilități privind exercitarea unor funcții. Nu se poate ca o persoană să decidă și tot ea să execute", a mai punctat Ialomițianu.

Etichete: Guvern, ordonanță de urgență, primării

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE